Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Διακόπηκε η δίκη για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου


Διακόπηκε για την Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας έκανε δεκτό το αίτημα της συνηγόρου του Επαμεινώνδα Κορκονέα για διακοπή της δίκης, με το αιτιολογικό ότι ο συνήγορος του βασικού κατηγορουμένου, Αλέξης Κούγιας, βρίσκεται στη Μυτιλήνη, όπου εκδικάζεται η δίκη για τη δολοφονία του Ζάμιτ Ντουζόν.


Με την άποψη της υπεράσπισης συντάχθηκε και ο εισαγγελέας.

Η δίκη για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:00, απουσία της μητέρας του 15χρονου, μέσα σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης και υπό δρακόντεια αστυνομικά μέτρα.


Νωρίτερα, οι δύο ειδικοί φρουροί, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας και ο Βασίλης Σαραλιώτης, οδηγήθηκαν στα δικαστήρια, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Στην κεντρική πλατεία της Άμφισσας έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες μαθητές των δύο γυμνασίων και των δύο λυκείων της πόλης, οι οποίοι αποφάσισαν...
να απέχουν από τα μαθήματά τους, προκειμένου να συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας που αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγο



Η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιά, δεν μετέβη τελικά στην Άμφισσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος είναι η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της μητέρας της, γιαγιάς του Αλέξη, η οποία νοσηλεύεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο, μετά από χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή, πάντως, η Τζίνα Τσαλικιάν έκανε εκκλήσεις να μεταφερθεί η δίκη και να πραγματοποιηθεί στην πτέρυγα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού. Αίτημα, το οποίο έχει ήδη απορριφθεί.

Με επιστολές της δε προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, καταλογίζει σφάλματα και παραλείψεις κατά την ανάκριση, αλλά και στα παραπεμπτικά βουλεύματα των δύο ειδικών φρουρών και ζητά να μην υπάρχει συνέχεια των σφαλμάτων και παραλείψεων στη δίκη.

Η Άμφισσα ζει από χθες το βράδυ στον «πυρετό» της δίκης, καθώς εκτός από τους φίλους και τους συγγενείς του 15χρονου, στην πόλη καταφθάνουν εκατοντάδες αντιεξουσιαστές απ’ όλη την Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί, την ώρα που θα ξεκινήσει η δίκη.

Οι τελευταίοι έφυγαν με πέντε λεωφορεία, τα ξημερώματα, από το κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί σταμάτησαν τα λεωφορεία έξω από το Δίστομο και υποβάλλουν τους επιβάτες σε έλεγχο.

Υπάρχει ηρεμία στην πόλη, όσοι έχουν έρθει για την δίκη δεν έχουν πρόθεση να δημιουργήσουν προβλήματα, δήλωσε ο δήμαρχος της Άμφισσας, Ασημάκης Ασημακόπουλος.

Σύμφωνα πάντως με τον αντιδήμαρχο, Δ. Προβιά, οι καταστηματάρχες της πόλης θα λειτουργήσουν κανονικά τις επιχειρήσεις τους και, πλην ελαχίστων, κανένας δεν έλαβε κάποιο ιδιαίτερο μέτρο προστασίας για το κατάστημά του.

Bookmark and Share


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου