Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Υπο οκταήμερη κράτηση η Έλενα Σκορδέλη και ο αδελφός της ως ύποπτοι για τη δολοφονία Χατζηκωστή

Λευκωσία: Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης του Τάσου Κρασοπούλη, 37 ετών και της Έλενας Σκορδέλη, 42 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες βράδυ για διευκόλυνση των ανακρίσεων για τη στυγερή δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή. Με βάση τη μαρτυρία που παρουσίασε ο Υπεύθυνος του Τμήματος ...
Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας, Θωμάς Ευθυμίου ένας εκ των τριών υπόπτων που τελούν υπό οκταήμερη κράτηση ανέφερε στην ομολογία του ότι σε δύο συναντήσεις που είχαν ο ίδιος και δεύτερος ύποπτος με τον Κρασοπούλη και τη Σκορδέλη του ζήτησαν να δολοφονήσουν έναντι αμοιβής τον Άντη Χατζηκωστή.

Τους υποσχέθηκαν επίσης ότι θα τους εξασφάλιζαν μόνιμη εργοδότηση στον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία ο Κρασοπούλης και η Σκορδέλη ήθελαν τη φυσική εξόντωση του Άντη Χατζηκωστή επειδή η Σκορδέλη εκδιώχθηκε από το Σίγμα.

Τόσο ο Κρασοπούλης όσο και η Σκορδέλη αρνούνται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση.

Τα δυο αδέλφια, με δήλωσή τους που ανέγνωσε ο δικηγόρος τους, ανέφεραν ότι δεν φέρουν ένσταση στην κράτησή τους λόγω της επιθυμίας τους να βοηθήσουν την Αστυνομία στο ανακριτικό της έργο «για εξιχνίαση των πραγματικά εμπλεκόμενων» στην υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνήγορος υπεράσπισης είχε ζητήσει να δει την κατάθεση η οποία εμπλέκει τα δύο αδέλφια, κάτι που απέρριψε η Δικαστής.

Στα σπίτια τους βρέθηκαν διάφορα τεκμήρια, τα οποία και αξιολογούνται. Συγκεκριμένα στις έρευνες που διενεργήθηκαν στα υποστατικά των δύο συλληφθέντων ανευρέθηκαν και παρελήφθησαν δύο πακέτα κινητής τηλεφωνίας με συγκεκριμένους αριθμούς κλήσεων και ένα κινητό τηλέφωνο χωρίς κάρτα κλήσης, ενώ στο σπίτι της Έλενας Σκορδέλη ανευρέθηκαν διάφορα έγγραφα και ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Σύμφωνα με τον ανακριτή, για την υπόθεση έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής 123 καταθέσεις. Πρόσθεσε ωστόσο ότι με τις νέες εξελίξεις, το ανακριτικό έργο που υπολείπεται να γίνει είναι αρκετά μεγάλο και αναμένεται να ληφθούν άλλες 60 με 70 καταθέσεις, εκ των οποίων αρκετές από το οικογενειακό περιβάλλον των υπόπτων.
Για τον τέταρτο ύποπτο, ο οποίος έχει διαφύγει στο εξωτερικό, ο ανακριτής είπε ότι έχει εκδοθεί εναντίον του ευρωπαϊκό και διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Το χρονικό των συλλήψεων

Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν την Πέμπτη το βράδυ από την Αστυνομία. Η Έλενα Σκορδέλη συνελήφθη στις 8 το βράδυ και σχεδόν μια ώρα αργότερα, στις εννέα παρά πέντε συνελήφθη και ο αδελφός της.
Τους δύο συλληφθέντες, που σημειωτέον είναι μέτοχοι του τηλεοπτικού σταθμού «Σίγμα», φέρεται να κατονόμασε ως ηθικούς αυτουργούς της στυγερής δολοφονίας, ο ένας εκ των τριών υπόπτων που τελούν υπό κράτηση για την υπόθεση από την περασμένη εβδομάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος αυτός αναμένεται να περιληφθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Έκκληση της Αστυνομίας να μη στηθούν λαϊκά δικαστήρια

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, δήλωσε την Παρασκευή, ότι με τις δύο νέες συλλήψεις, έγινε ένα σημαντικό βήμα για την εξιχνίαση της υπόθεσης φόνου εκ προμελέτης του Άντη Χατζηκωστή.
Απέφυγε, ωστόσο, να δώσει περισσότερες πληροφορίες, υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία και το μαρτυρικό υλικό θα κατατεθούν στο Δικαστήριο αναφέροντας ότι «στο παρόν στάδιο εξακολουθεί να υφίσταται το μορατόριουμ δηλώσεων».
«Ευελπιστούμε ότι από την ανάκριση και τη διερεύνηση θα καταλήξουμε με ασφάλεια στα κίνητρα της εγκληματικής ενέργειας», είπε.
Ο κ. Κατσουνωτός απηύθυνε έκκληση προς όλους ανεξαιρέτως, «να μην στηθούν λαϊκά δικαστήρια, ούτε σε τηλεοπτικά παράθυρα, ούτε σε ραδιοφωνικά στούντιο διότι το τεκμήριο της αθωότητας εξακολουθεί να καλύπτει όλους, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου».
«Θα πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ούτως ώστε, αν και εφόσον η υπόθεση οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου, να μην είναι ευάλωτη από παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας από οποιονδήποτε», τόνισε ο κ. Κατσουνωτός, σημειώνοντας παράλληλα πως υπάρχουν παραδείγματα από το παρελθόν όπου άνθρωποι αθωώθηκαν ακριβώς γιατί παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητας από ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου