Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Νέο κύκλωμα πορνογραφίας και με καθηγητή γυμνασίου!

Το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος είχε ακόμα μια μεγάλη επιτυχία.Διενήργησε αστυνομική επιχείρηση με το κωδικό όνομα "twins" σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με σκοπό την πάταξη της παιδικής πορνογραφίας και σχημάτισαν δικογραφίες κατά 10 ατόμων εκ των οποίων οι 2 συνελήφθησαν εντός ορίων αυτοφώρου!Οι περιοχές στις οποίες διεξήχθη η έρευνα ήταν..

Αθήνα,Θεσσαλονίκη, Σπέτσες,Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα!
Από τις μέχρι τώρα διενεργηθείσες έρευνες, κατασχέθηκαν δώδεκα (12) σκληροί δίσκοι Η/Υ, ένα (1) φορητό Η/Υ και πλήθος ψηφιακών δίσκων CD-DVD τα οποία διερευνώνται από την ΔΔΕ/Τομέα ψηφιακών πειστηρίων, ώστε να εξετασθούν ψηφιακά από τα εργαστήρια της Δ.Ε.Ε. και να διαπιστωθεί εάν οι εμπλεκόμενοι συνεργάζονταν μεταξύ τους ή με άλλους χρήστες του Ίντερνετ με σκοπό την ανταλλαγή και την διακίνηση αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.  

Το υλικό που βρήκαν οι άντρες δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι σκληρό και αφορά βίντεο και φωτογραφίες με παιδιά μηνών έως και 12 χρονών.
Η επιχείρηση κράτησε τρεις μήνες σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας... καθηγητής γυμνασίου αλλά και ένας 26χρονος που είχε κάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπο εισαγγελείς!

Σύμφωνα με την αστυνομία πιστεύεται ότι στο κύκλωμα υπάρχουν και άλλοι μπλεγμένοι αφού μετά από ψηφιακή ανάλυση διαπιστώθηκε η εμπλοκή 38 ηλεκτρονικών ιχνών Ελλήνων χρηστών ίντερνετ.



Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου