Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη



Υπό δρακόντεια αστυνομικά μέτρα και μέσα σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης ξεκινάει σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

 
O Aλέξης έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού στις 6 Δεκεμβρίου 2008, στα Εξάρχεια
Η Άμφισσα ζει από χθες το βράδυ στον «πυρετό» της δίκης, καθώς εκτός από τους φίλους και τους συγγενείς του 15χρονου, στην πόλη καταφθάνουν εκατοντάδες ...
αντιεξουσιαστές απ’ όλη την Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί, την ώρα που θα ξεκινήσει η δίκη.

Οι τελευταίοι έφυγαν με πέντε λεωφορεία τα ξημερώματα από το κέντρο της Αθήνας.

Επιχειρηματίες και κάτοικοι της Άμφισσας ζουν υπό τον φόβο των επεισοδίων και έχουν φροντίσει να «θωρακίσουν» τα σπίτια και τα καταστήματά τους με μεταλλικά φράγματα.

Οι μαθητές των δύο γυμνασίων και των δυο λυκείων της πόλης θα απέχουν σήμερα από τα μαθήματά τους, προκειμένου να συμμετάσχουν και εκείνοι στην πορεία διαμαρτυρίας.

Την ίδια ώρα, η Άμφισσα μοιάζει με το καλύτερα φρουρούμενο μέρος της Ελλάδας, αφού περισσότεροι από 400 αστυνομικοί από την Θεσσαλονίκη, αλλά και την Αθήνα βρίσκονται επί ποδός. Δεν αποκλείεται μάλιστα, αυτός ο αριθμός τελικά να φτάσει τους 700, εφόσον η δίκη συνεχιστεί κανονικά και δεν διακοπεί ή αναβληθεί, όπως άλλωστε αναμένεται.

 
 Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, θα καθίσουν οι δύο ειδικοί φρουροί Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης. Ο πρώτος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, ενώ για συνέργεια κατηγορείται ο συνάδελφός του.



Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας αναμένεται να παραστεί και η μητέρα του 15χρονου Αλέξη. Μέχρι και την τελευταία στιγμή, η Τζίνα Τσαλικιάν, κάνει εκκλήσεις να μεταφερθεί η δίκη και να πραγματοποιηθεί στην πτέρυγα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού. Αίτημα, το οποίο έχει ήδη απορριφθεί.

Με επιστολές της δε προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, καταλογίζει σφάλματα και παραλείψεις κατά την ανάκριση, αλλά και στα παραπεμπτικά βουλεύματα των δύο ειδικών φρουρών και ζητάει να μην υπάρχει συνέχεια των σφαλμάτων και παραλείψεων στη δίκη.

Bookmark and Share


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου