Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

«Εμείς καταδικαστήκαμε σε ισόβια»

" Παγωμένη η οικογένεια από την απόφαση που έριξε στα «μαλακά» τους κατηγορουμένους "

«Ο Ντουζόν δεν είχε δικαιοσύνη τη νύχτα που του αφαίρεσαν τη ζωή και εμείς καταδικαστήκαμε ισόβια να ζούμε με αυτό». Με αυτά τα λόγια ο Όλιβερ και η Ρόζμαρι Ζαμίτ σφράγισαν το τέλος της δίκης για τη δολοφονία του γιου τους Ντουζόν.

Είχαν ακούσει την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Μυτιλήνης που επέβαλε ποινή 22 χρόνων στον βασικό κατηγορούμενο ...
Μάριο Αντωνόπουλο και καταδίκασε σε 8 και 7 χρόνια αντίστοιχα τους άλλους δύο κατηγορουμένους. Οι δύο τελευταίοι με απόφαση του δικαστηρίου αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να εκδικαστεί η έφεση που άσκησαν.

Η οικογένεια του Ντουζόν άκουσε παγωμένη χθες το μεσημέρι την απόφαση του δικαστηρίου να μετατρέψει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, που είχαν αρχικά απαγγελθεί, σε «θανατηφόρες σωματικές βλάβες», που αμέσως απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής ισόβιας ποινής για τον βασικό κατηγορούμενο και έριξε τελικά στα «μαλακά» όλους τους κατηγορουμένους για την πολύκροτη υπόθεση.

Ελεύθεροι οι δύο
Συγκεκριμένα το δικαστήριο καταδίκασε σε 22 χρόνια και έξι μήνες τον Μάριο Αντωνόπουλο, ενώ ποινές φυλάκισης 8 ετών και 3 μηνών, καθώς και 7 ετών και έξι μηνών επιβλήθηκαν σε άλλους δύο κατηγορουμένους για συνέργεια. Ο τέταρτος κατηγορούμενος (ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου) απαλλάχθηκε για τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας στην παράνομη οπλοφορία, γιατί δεν αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία. Εκτός του Αντωνόπουλου, οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης, αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση που άσκησαν, αλλά τους επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ για τον καθένα και περιοριστικοί όροι.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο πατέρας του Ντουζόν ζήτησε να μιλήσει στο δικαστήριο για να σχολιάσει την απόφαση, δεδομένου ότι ο συνήγορος πολιτικής αγωγής απουσίαζε, αίτημα που όμως δεν έγινε δεκτό γιατί δεν προβλεπόταν από τη διαδικασία.

Η πλευρά της υπεράσπισης έκανε λόγο για μια «γενναία απόφαση» του δικαστηρίου με δεδομένη την «πίεση της κοινής γνώμης».

Το περί δικαίου αίσθημα
Ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Νίκος Μαυρομάτης, παίρνοντας τον λόγο είπε ότι όλοι οι παράγοντες της δίκης, πολιτική αγωγή και υπεράσπιση, θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι από την απόφαση, δεδομένου ότι καλύπτει στον μέγιστο βαθμό το περί δικαίου αίσθημα. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι ο βασικός κατηγορούμενος ζήτησε να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η έφεσή του, γιατί θέλει να μείνει στη φυλακή και να εκτίσει την ποινή του. «Περίμενε 18 μήνες τώρα να τιμωρηθεί. Περιμένει την εξιλέωση που θα έρθει από την τιμωρία του».

Βγαίνοντας από το δικαστικό μέγαρο και παίρνοντας τον δρόμο για τις φυλακές, ο Μάριος Αντωνόπουλος ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν λυπάται για αυτό που έκανε και εκείνος απάντησε μονολεκτικά «ναι».

"Παγωμένη η οικογένεια από την απόφαση που έριξε στα «μαλακά» τους κατηγορουμένους" «Δεν είχε δικαιοσύνη ο Ντουζόν»

Ο ΟΛΙΒΕΡ και η Ρόζμαρι Ζαμίτ, βγαίνοντας από το δικαστήριο, εμφανώς συγκινημένοι ευχαρίστησαν όλους όσους τους συμπαραστάθηκαν στη διάρκεια της δίκης και ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία της Μυτιλήνης που τους αγκάλιασε και στάθηκε δίπλα τους. Όσον αφορά την απόφαση του δικαστηρίου, ο πατέρας του άτυχου Ντουζόν δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το ότι οι δύο από τους κατηγορουμένους αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος και η οικογένειά του είναι καταδικασμένοι ισόβια να ζουν με την απώλεια του Ντουζόν.

«Πιστεύουμε στη δικαιοσύνη, πιστεύουμε στον νόμο και αποδεχόμαστε τις ποινές που επιβλήθηκαν», είπε ο κ. Όλιβερ Ζαμίτ. «Είμαστε λίγο απογοητευμένοι για το ότι δύο άνθρωποι θα περπατάνε ελεύθεροι στους δρόμους, δύο άνθρωποι που αποδείχθηκε ότι ήταν ανειλικρινείς. Ο Ντουζόν δεν είχε δικαιοσύνη αυτή τη νύχτα που του πήραν τη ζωή.

Δεν υπήρχε δίκη, δεν υπήρχαν δικαστές ούτε δικαστήριο.

Έχουμε καταδικαστεί ισόβια και θα πρέπει να ζούμε με αυτό για την υπόλοιπη ζωή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου