Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Αστυνομικοί σκύλοι περιπολίας ενισχύουν την ΕΛ.ΑΣ.


Το δύσκολο έργο της Αστυνομίας, έρχονται να συνδράμουν σημαντικά, ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα περιπολιών με αστυνομικούς σκύλους, που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές του επόμενου μήνα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, η δραστηριότητα των αστυνομικών σκύλων περιπολίας αφορά στην....

αναζήτηση εξαφανισθέντων ατόμων, στη φύλαξη προσώπων και πραγμάτων, στη φύλαξη και συνοδεία κρατουμένων προς αποτροπή απόδρασης, στη λήψη μέτρων σε αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς επίσης στην καταδίωξη και σύλληψη ατόμων που τελούν αυτόφωρα εγκλήματα.

Σήμερα, στην πρώτη φάση του προγράμματος, ξεκίνησε η εκπαίδευση έξι αστυνομικών σκύλων -από εκπαιδευτές της Ελληνικής Αστυνομίας, του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και από δύο Γερμανούς εκπαιδευτές της Αστυνομίας Μονάχου- και των ισάριθμων αστυνομικών στους οποίους θα απονεμηθεί η ειδικότητα του συνοδού- χειριστή αστυνομικού σκύλου περιπολίας.

Στόχος είναι να διατεθούν για τις ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας συνολικά τριάντα αστυνομικοί σκύλοι με ισάριθμους συνοδούς.

Οι αστυνομικοί σκύλοι περιπολίας πρόκειται να υπαχθούν στα τμήματα πεζών περιπολιών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να ενισχύσουν τις δράσεις εμφανούς αστυνόμευσης, στο πλαίσιο των νέων εναλλακτικών σχεδίων πρόληψης και αποτροπής της εγκληματικότητας που επιχειρούνται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου