Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ο Θέμης θα συνεχίσει για 4 ακόμη Δευτερότριτα στο Zoom (δηλαδή όλο το Φεβρουάριο)

"Από το 1990 και μετά ο Ανδρεάδης αποχώρησε από την ενεργό δράση. Έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια και … εμμένει.
Με την προτροπή και υποστήριξη της Λίνας Νικολακοπούλου έκανε το μεγάλο come back στο ΖΟΟΜ  ( Κυδαθηναίων 39 - Πλάκα τηλέφωνο κρατήσεων 210 3225920 )

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ PHOTOS ΕΔΩ
ΚΑΙ ΕΝΑ VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Τον Οκτώβριο του 2009 σε ένα μπαρ της πόλης των Αθηνών ονόματι Feriale και υπό την αιγίδα του κ. Γιώργου – Ίκαρου Μπαμπασάκη έγινε η πρώτη προσπάθεια να μεταπεισθεί, πλην δεν απέδωσε καρπούς. Η παρούσα ομάδα, εκτός του ότι εκφράζει τον γνήσιο θαυμασμό μας και την μεγάλη αγάπη μας για τον Θέμη Ανδρεάδη, φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν μοχλό πίεσης για το μεγάλο come back !!! Ο αγώνας συνεχίζεται και θα δικαιωθεί !!!"

Με μεγάλη συγκίνηση Σας ανακοινώνω ότι, ω ναι!, με την προτροπή και υποστήριξη της Λίνας Νικολακοπούλου, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ!!! (κι ήταν μια δικαίωση άνευ προηγουμένου - ακόμα πονούν τα χέρια μου απ' τα παλαμάκια και τα χειροκροτήματα). Νομίζω, Θέμη, ότι όλοι εμείς που ζητούσαμε την Μεγάλη Επιστροφή δικαιωθήκαμε (δηλαδή μας δικαίωσες ... δηλαδή ήσουν υπέροχος!!!). Σειρά τώρα, νομίζω, έχει η Μεγάλη Επιστροφή Και στη Δισκογραφία ... Τί λέτε, παιδιά ;

Κατά τα λοιπά, ο Θέμης θα συνεχίσει για 4 ακόμη Δευτερότριτα στο Zoom (δηλαδή όλο το Φεβρουάριο). Για όσους δεν προλάβατε, να η ευκαιρία! Για όσους πήγατε, μια φορά ποτέ δεν είναι αρκετή (για τίποτα, πόσω μάλλον για τον Θέμη...).

 η σελίδα του θέμη στο facebookThemis Andreadis

Ο Themis Andreadis  Δήλωσε στο facebook : Πάντα ήθελα να τραγουδήσω ένα ερωτικό τραγούδι...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τα κατάφερα !!!!





Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρει κανείς κάποιον ηλικίας 35 και άνω που έχει ένα στοιχειώδες γούστο και να μην υπήρξε fan του Θέμη Ανδρεάδη. Τραγούδια όπως η «Λούλα», το «Είμαι πολύ ωραίος» και «Η πεθερά» ή ακόμα ακόμα το «Μ’ αυτό περνάνε όλα» ή το «Στον ΟΗΕ» έχουν τυπωθεί ανεξίτηλα στη μνήμη μας, αποτελούν ακούσιο κι αμήχανο μουρμουρητό μας και, εν τέλει, παραπέμπουν σε ό,τι πιο ανέμελο, μελωδικό, περιπαικτικό, σατυρικό και παρεΐστικο των παιδικών μας χρόνων. Ο Θέμης Ανδρεάδης όμως δεν ήταν μόνον αυτό. Μουσικός ο ίδιος, έγραψε πολλά τραγούδια και μετά την «Αλλαγή» ασχολήθηκε επισταμένως με περισσότερο «σοβαρά» και βιωματικά τραγούδια. Δυστυχώς, πάνω που η γενιά μου ενηλικιώθηκε (και κατάλαβε με τι διαμάντια μεγάλωσε), ο Θέμης Ανδρεάδης αποφάσισε και αποσύρθηκε από τον χώρο του τραγουδιού. Για άλλη μια φορά οι εταιρείες δεν ήθελαν προσωπικότητες και για άλλη μια φορά υπήρξαν προσωπικότητες που αντιστάθηκαν στις εταιρείες … Καλά να πάθουν (οι εταιρείες)!
Ο Θέμης Ανδρεάδης γεννήθηκε την παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1950 στην Αθήνα. Διδάχθηκε κλασσική κιθάρα από τον Νότη Μαυρουδή και, μοιραία, εισήχθη στον χώρο του Νέου Κύματος και των μπουάτ, συνεργαζόμενος σ’ αυτές με τις φίρμες της εποχής Καίτη Χωματά και Μιχάλη Βιολάρη. Λίγο αργότερα συνεργάστηκε και με τους Γιώργο Μαρίνο, Σοφία Σπυράτου, Γιάννη Σπανό, Αρλέτα, Τάσο Καρακατσάνη και Δέσποινα Γλέζου. Όλα τούτα στα μέσα της δεκαετίας του 60, τότε που το καζάνι έβραζε παγκοσμίως (και στην Ελλάδα «μαγείρεψε» χούντα).
Κατά τη διάρκεια της χούντας και συγκεκριμένα το 1971 συνεργάστηκε με τον Γιάννη Μαρκόπουλο. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν να μπει στη δισκογραφία και να ερμηνεύσει το τραγούδι «Όχι δεν πρέπει να συναντηθούμε» (1972) σε στίχους του ποιητή Γιώργου Χρονά, το οποίο, αν και «πετσοκομμένο» (π.χ. στο σημείο που μιλάει για … καπότες) αποτελεί το καλύτερο ίσως τραγούδι του Μαρκόπουλου, ένα τραγούδι που τραγουδήθηκε και από άλλους πολλούς (από τον Νταλάρα έως και την Μελίνα), πλην η ερμηνεία τους όσο καλή κι αν ήταν δεν ξεπέρασαν αυτήν του Ανδρεάδη. Τα επόμενα 2 χρόνια τραγουδάει στην ιστορική μπουάτ «Λήδρα» με τον αξέχαστο Νίκο Ξυλούρη, τη Μέμη Σπυράτου, τη Δάφνη Ζούνη και τον Σταύρο Πασπαράκη. Παράλληλα συμμετέχει σε πολλές εκδηλώσεις και συναυλίες του Γ.Μαρκόπουλου.

Το 1973 είναι σημαδιακό γιατί γνωρίζεται με τον Γιάννη Λογοθέτη, γνωστό και ως ΛοΓο, και σε συνεργασία με τον συνθέτη και μουσικό Γιάννη Κιουρκτσόγλου, και, σχεδόν εν αγνοία τους, ξεκινούν ένα στυλ τραγουδιού που έμελλε να έχει μεγάλη επιτυχία και να καταγραφεί ως «Σατιρικό τραγούδι». Στους προσωπικούς του δίσκους που ακολουθούν τη μουσική γράφει είτε ο ίδιος είτε ο ΛοΓο είτε άλλοι νέοι συνθέτες που τα επόμενα χρόνια έμελλε να καθιερωθούν στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού και να τον επηρεάσουν τόσο ώστε σήμερα να γίνεται δύσκολα πιστευτό ότι κάποτε συνεργάστηκαν με τον Ανδρεάδη (αναφέρομαι στους κ.κ. Γιάννη Καραλή, Χρήστο Κυριαζή και, κυρίως, στον κ. Νίκο Καρβέλα!).

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ:
1973: ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
1974: ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ
1975: Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
1976: Ο ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ
1977: ΘΕΜΙΤΑ ΚΙ ΑΘΕΜΙΤΑ
1978: Ο ΘΕΜΗΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ
1980: ΩΣ ΕΞΗΣ
1982: ΣΑΝ ΞΑΦΝΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ...
1986: ΒΑΛΕ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΣΤΗ ΔΙΑΠΑΣΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΔΙΣΚΟΥΣ
1972: ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ - Συμμετέχει σε 1 κομμάτι.
1973: ΔΙΑΔΡΟΜΗ του Γιώργου Χατζηνάσιου (συμμ. Δ. Γαλάνη, Μ. Μητσιάς και Στ. Κόκοτας) – Συμμετέχει σε 1 κομμάτι.
1974: Ο ΣΤΑΘΜΟΣ του Μίμη Πλέσσα - Συμμετέχει σε 3 κομμάτια.
1974: ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ του Χρ.Χάλαρη και του ΛοΓο - Συμμετέχει σε 4 κομμάτια.
1974: ΧΡΥΣΟΣ ΔΙΣΚΟΣ - Συμμετέχει σε 3 κομμάτια.
1976: ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ των Μίμη Πλέσσα και Κώστα Βίρβου. Συμμετέχει σε 6 κομμάτια.
1979: Η ΧΑΒΟΥΖΑ του Τάκη Παναγόπουλου - Συμμετέχει σε 4 κομμάτια.
1980: ΜΑΓΙΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ 1 - Συμμετέχει σε 1 κομμάτι.
1982: ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΩ του ΛοΓο - Συμμετέχει σε 1 κομμάτι.
1983: 14 ΝΕΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ - Συμμετέχει σε 1 κομμάτι.
1986: ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ του ΛοΓο - Συμμετέχει σε 1 κομμάτι.
1989: Η ΠΑΡΕΟΥΛΑ των Χρύσανθου Μουζακίτη και Θεόφιλου Βερύκιου - Συμμετέχει σε 1 κομμάτι (συμμετείχαν και οι Αρλέτα, Σάκης Μπουλάς, Βασίλης Παπακωνσταντίνου).

πηγή : ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΜΗ ΣΤΟ FACEBOOK
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου