Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

ποιοι δουλεύουν για να περάσει το σχέδιο ΑΝΑΝ ?

Ξεκίνησε η προπαγάνδα της Πλατφόρμας του ΝΑΙ στην Λεμεσό: Παρουσιάζουμε τα φυλλάδια



Τα φυλλάδια που διένειμαν από χέρι σε χέρι "επιφανείς" επιχειρηματίες της ανασυσταθείσας "Πλατφόρμας του ΝΑΙ" το Σαββατοκυρίακο 19-20/12/2009 στην Λεμεσό [πηγή φωτογραφιών: Εμπροσθοφύλακας www.efylakas.com]
[ πιέστε για μεγέθυνση ]
Τα φυλλάδια που διένειμαν από χέρι σε χέρι “επιφανείς” επιχειρηματίες της
ανασυσταθείσας “Πλατφόρμας του ΝΑΙ” το Σαββατοκυρίακο 19-20/12/2009 στην Λεμεσό

‘Εμπροσθοφύλακας’
«Ξεκίνησε η προπαγάνδα της Πλατφόρμας του ΝΑΙ στην Λεμεσό: Παρουσιάζουμε τα φυλλάδια»
21 Δεκεμβρίου 2009
Συντακτική Ομάδα

Λάβαμε σήμερα και παρουσιάζουμε κατ’ αποκλειστικότητα τα προπαγανδιστικά φυλλάδια της ανασυσταθείσας “Πλατφόρμας του ΝΑΙ” στη Λεμεσό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που λάβαμε, ο όγκος των φυλλαδίων που κυκλοφόρησε ήταν τεράστιος. Τα φυλλάδια μοιράζονταν από γνωστούς “επιφανείς” επιχειρηματίες από χέρι σε χέρι, σε κεντρικούς δρόμους και γήπεδα της Λεμεσού, κατά την διάρκεια του Σαββατοκυρίακου.
Τα φυλλάδια φέρουν την υπογραφή της “Πρωτοβουλίας Πολιτών Λεμεσού για Λύση-Επανένωση-Ειρήνη”. Η Συντακτική Ομάδα του ‘Εμπροσθοφύλακα’ είχε αναφερθεί στην εν λόγω “Πρωτοβουλία” ως την πρώτη απόπειρα ανασύστασης της “Πλατφόρμας του ΝΑΙ”, και ανέλυσε με λεπτομέρεια τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της στις 13 Νοεμβρίου 2009, «Ανασυντάσσεται η “Πλατφόρμα του ΝΑΙ”»:
Την ίδια στιγμή χρειάζεται και η προετοιμασία της λαϊκής μάζας, και την ατζέντα φαίνεται πως την θέτουν οι εξωκοινοβουλευτικοί ΕΔΗ οι οποίοι και ρυμουλκούν ιδεολογικά την κυβέρνηση, αφού υποβάλλουν πως «είναι απαραίτητο η επίσημη Πολιτεία με οργανωμένο και συστηματικό τρόπο να προετοιμάσει την κοινωνία για τη λύση» ['Πολίτης' 19/10/2009, Χρ.Νεοκλέους]. Γνωρίζουμε πως το ΑΚΕΛ φέρεται να έχει θέσει σε λειτουργία τους μηχανισμούς του κόμματος, με τις πληροφορίες να μιλάνε για διοργάνωση ακτίβ από μικρές κομματικές ομάδες της υπαίθρου μέχρι και τις πιο μεγάλες στα αστικά κέντρα. Σκοπός του κυβερνώντος κόμματος φέρεται να είναι η «πλύση εγκεφάλου»  των μεσαίων και κατώτερων στελεχών, τα οποία είναι σε πλεονεκτική θέση να πείσουν άλλους οπαδούς σε επίπεδο βάσης, ούτως να διασφαλιστεί το «ΝΑΙ» των ΑΚΕΛικών στο επικείμενο σχέδιο διευθέτησης του κυπριακού ['Το Κυπριακό Ποντίκι' 30/10/2009].
Σύμφωνα με τον ‘Πολίτη’ [12/11/2009] έχει ιδρυθεί στην Λεμεσό μια «υπερκομματική κίνηση πολιτών για στήριξη των διεργασιών ομοσπονδιακής λύσης» και που ονομάζεται “Κίνηση για Λύση-Επανένωση-Ειρήνη”. Άρα άρχισαν τα όργανα! Ενώ οι συνομιλίες ακόμη συνεχίζονται και υποτίθεται πως τίποτα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, ξεκίνησε η προετοιμασία για παρεμβάσεις στις λαϊκές μάζες μέσω των γνωστών ποικιλώνυμων “Μη-Κυβερνητικών Οργανώσεων”, “Πλατφόρμων”, “Κινήσεων”, “Πρωτοβουλιών” κλπ. Το σκηνικό θυμίζει έντονα τους μήνες πριν από το Δημοψήφισμα του Απριλίου 2004 για το Σχέδιο Ανάν, τότε που, όπως έχει πιστοποιηθεί και δικαστικά, η UNOPS χρηματοδότησε το ΝΑΙ.
Είναι φανερό πως οι κυβερνώντες καλλιεργούν ήδη κλίμα Απριλίου 2004, με σκοπό να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη για το επερχόμενο Σχέδιο Ταλάτ, το οποίο αυτή τη φορά θα φέρει όλα σχεδόν τα χαρακτηριστικά της “λύσης” που επιδιώκουν Βρετανοί και Τούρκοι τουλάχιστον από το 1964. Προσπαθούν μάλιστα να προσδώσουν και ένα κλίμα αυθόρμητο και λαϊκό, αλλά αλήθεια, τι είδους “λαϊκές” πρωτοβουλίες είναι αυτές όταν πρωτοστατεί ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου, ο οποίος προέρχεται από το κυβερνών ΑΚΕΛ, μαζί με επώνυμους επιχειρηματίες και γνωστούς θιασώτες του Σχεδίου Ανάν όπως ο Άκης Λόρδος;
Εκτός βέβαια από το δήθεν λαϊκό κλίμα που καλλιεργείται, με φυλλάδια και οργανωμένες συγκεντρώσεις, ξεκίνησαν (όπως και το 2004) οι ad hominem επιθέσεις κατά των ιδεολογικών αντιπάλων της “Πλατφόρμας του ΝΑΙ”. Στις 19 Δεκεμβρίου 2009 σε ομιλία του ενώπιον της νεολαίας του ΑΚΕΛ, ΕΔΟΝ, ο Τουμάζος Τσιελεπής, σύμβουλος του Προέδρου Χριστόφια στις συνομιλίες, είχε εμμέσως επιρρίψει ευθύνες για τις υποχωρήσεις Χριστόφια στον Τάσσο Παπαδόπουλο (!), ενώ δεν απέφυγε να ειρωνευτεί και τον Επίτιμο Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Δρ. Βάσο Λυσσαρίδη ['Εμπροσθοφύλακας' 21/12/2009] .
Εάν προσθέσουμε σε όλα αυτά τις συλλήψεις διαφωνούντων που διένειμαν “μη-εγκεκριμένα” φυλλάδια (τα φυλλάδια της “Πλατφόρμας” των Χρίστου-Λόρδου όμως δεν χρειάζονται έγκριση από την Αστυνομία…), και την στοχοποίηση ιστολογίων και εφημεριδών (πως δήθεν επιζητούν την «φυσική εξόντωση του Προέδρου») με σκοπό την μελλοντική φίμωσή τους, τότε το κλίμα που καλλιεργεί ήδη η κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοι της είναι ανησυχητικό.


Τα φυλλάδια που διένειμαν από χέρι σε χέρι "επιφανείς" επιχειρηματίες της ανασυσταθείσας "Πλατφόρμας του ΝΑΙ" το Σαββατοκυρίακο 19-20/12/2009 στην Λεμεσό [πηγή φωτογραφιών: Εμπροσθοφύλακας www.efylakas.com]
[ πιέστε για μεγέθυνση ]
Τα φυλλάδια που διένειμαν από χέρι σε χέρι “επιφανείς” επιχειρηματίες της
ανασυσταθείσας “Πλατφόρμας του ΝΑΙ” το Σαββατοκυρίακο 19-20/12/2009 στην Λεμεσό
Στα φυλλάδια θα προσέξετε ότι:
- Δεν αναφέρονται σε “Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία” αλλά σε “Δικοινοτική Διπεριφερειακή Ομοσπονδία”. Ίσως επίτηδες παρέλειψαν την λέξη “Διζωνική”, γνωρίζοντας πως αυτή δημιουργφεί αρνητικούς συνειρμούς στον κυπριακό λαό, αφού τον διαβεβαιώνει πως πρόκειται για οριστική τουρκοποίηση του βορρά.
- Στις “Επιπρόσθετες Πληροφορίες και Διευκρινήσεις” δεν γίνεται καμία ουσιαστική αναφορά στο ομοσπονδιακό σύστημα που θα επιβληθεί στην Κύπρο. Δεν γίνεται καμία απευθείας αναφορά στην ρατσιστική “εκ περιτροπής προεδρία” του Τουμάζου Τσιελεπή. Αντ’ αυτού -δείγμα του τι είδους φτηνή προπαγάνδα θα δούμε τους προσεχείς μήνες- γίνονται νεφελώδεις και αόριστες αναφορές σε ομοσπονδιακά συστήματα άλλων χωρών.
- Δεν επισημαίνεται πως τα ομοσπονδιακά συστήματα άλλων χωρών δεν είναι βασισμένα σε φυλετικά κριτήρια, ενώ το (συν)ομοσπονδιακό έκτρωμα το οποίο προετοιμάζουν οι Χριστόφιας-Τσιελεπής με τους Ταλάτ-Ναμί παραπέμπει στις ρατσιστικές ζώνες του νοτιοαφρικανικού απαρντχάιντ και στα μπαντουστάνς.
- Προτρέπει όπως οι Κύπριοι «σκεφτούμε πλέον πιο θετικά για το μέλλον της πατρίδας μας και να ξεπεράσουμε τις φοβίες που μας έχουν δημιουργηθεί στην μακρά προσπάθεια δικαίωσης του λαού μας». Συνειδητά το έντυπο δεν αναφέρεται ούτε και μία φορά στο πραξικόπημα (του οποίου πολλοί υποστηρικτές βρίσκονται αυτή την στιγμή στην “Πλατφόρμα του ΝΑΙ”) και στην τουρκική εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή. Η θεωρία πως το Κυπριακό δεν είναι πρόβλημα εισβολής-κατοχής, εθνοκτονίας και εποικισμού αλλά …”ψυχολογικό” είχε πρωτοεμφανιστεί επί διακυβέρνησης Βασιλείου.
Στο κείμενο, στην ενότητα όπου υποστηρίζεται το ΝΑΙ στο επερχόμενο Σχέδιο Ταλάτ, εκτός από αοριστίες και γενικολογίες, παρατηρείται μια γενικότερη προσπάθεια προετοιμασίας του κυπριακού λαού για αποδοχή ανεπίτρεπτων τετελεσμένων:
- Δεν αναφέρεται καθαρά σε επιστροφή όλων των προσφύγων.
- Δεν αναφέρεται σε αποχώρηση των εποικών, μιλά αόριστα για «κατακόρυφη μείωση» τους, ενώ δεν μας εξηγά πως θα αποφευχθεί περαιτέρω εποικισμός.
- Δεν αναφέρεται σε πλήρη άρση της κατοχής αλλά επιμένει σε επικίνδυνους ευσεβοποθισμούς σχετικά με τον τουρκικό στρατό, αφού εύχεται την «αποχώρηση, έστω και σταδιακά, όλων των τουρκικών στρατευμάτων».
- Και το χειρότερο, δεν μιλά για απάλειψη των καταραμένων εγγύησεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων, που τόσο δεινά επισώρευσαν στον τόπο μας! Αντ’ αυτού, συνεχίζει να εύχεται την «έστω και σταδιακή απόσυρση των Εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων των εγγυητριών δυνάμεων».
Το φυλλάδιο αυτό είναι μια πολύ επικίνδυνη μορφή προπαγάνδας. Νοουμένου ότι οι συνομιλίες δεν έχουν ακόμη τελειώσει και δεν έχουμε πλήρες σχέδιο ενώπιον του λαού, πως φτάνουν οι άνθρωποι αυτοί σε τέτοια συμπεράσματα, απαιτούντες κιόλας την προκαταβολική υποστήριξη του ΝΑΙ;
Τι γνωρίζει ο προερχόμενος από το ΑΚΕΛ και ένθερμος υποστηρικτής της “Κίνησης Λύση-Επανένωση-Ειρήνη” Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου; Τι είδους πληροφόρηση έχει; Συναινεί η κυβέρνηση Χριστόφια σε τέτοιου είδους προπαγάνδα από μέλη του κυβερνώντος κόμματος και υποστηρικτές της; Αν όχι,  θα διαψεύσει το περιεχόμενο και τις υπόνοιες του φυλλαδίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή θα προτιμήσουν να καλύψουν τον Δήμαρχο Λεμεσού και τους συν αυτώ;





Το 2004 ξένες υπηρεσίες και οργανισμοί έδωσαν λεφτά για την υπερψήφιση του ΝΑΙ στο Σχέδιο Ανάν.
Θα έχουμε την ίδια καλλιέργεια περιρρέουσας ατμόσφαιρας και το 2010 ;


Bookmark and Share




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου