Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Προσπάθεια αποπροσανατολισμού απο τον Αλ.Κούγια στην εξ αναβολής εκδίκαση του φόνου του Αλ.Γρηγορόπουλου

Ο Αλ.Κούγιας υποστήριξε υπάρχει θέμα με τα «ποιοτικά χαρακτηριστικά» του θύματος και οι Κορκονέας- Σαραλιώτης αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Οργή της μητέρας του νεκρού


«Προσπάθεια αποπροσανατολισμού»

Ο Αλ.Κούγιας με το «καλημέρα» υποστήριξε ότι υπάρχει θέμα με τα «ποιοτικά χαρακτηριστικά του 15χρονου τότε θύματος, καθώς επανέλαβε την κατηγορία ότι παρευρισκόταν σε επεισόδια σε αγώνα πόλο στο Χαλάνδρι, λίγες ώρες πριν ο Κορκονέας τον πυροβολήσει και σκοτώσει στα Εξάρχεια.
Ο δικηγόρος της οικογένειας κ.Κατσαντώνης επεσήμανε την προσπάθεια αποπροσανατολισμού της δίκης, καθώς...
«ουδείς συνδέει το θύμα με χούλιγκανς στον αγώνα πόλο, δεν προκύπτει από πουθενά». Ο συνάδελφός του κ.Μυλωνόπουλος αναρωτήθηκε αν στην διαδικασία θα δικαστεί το θύμα αντί για τους δράστες.
Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων αρκέστηκε να «διορθώσει» την αρχική του θέση: «Ακουσε κανείς από εμάς εδώ ότι ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος συμμετείχε σε αυτά τα επεισόδια; Εμείς έχουμε στοιχείο ότι ήταν απλώς εκεί. Εχουμε σεβασμό στη μνήμη του θύματος αλλά η δίκη είναι κάτι άλλο», κατά τον κ.Κούγια.
Η πλευρά των Κορκονέα - Σαραλιώτη δεν πτοήθηκε και ο κ.Κούγιας στην δευτερολογία του επανέλαβε ότι το συμβάν οφείλεται σε «τραγική συγκυρία. Ευρισκόμενος προ του κινδύνου να αντιμετωπίσει επικίνδυνες καταστάσεις πυροβόλησε στον αέρα», παρά το γεγονός ότι η βολίδα εξοστρακίστηκε σε εμπόδιο στο έδαφος, πριν πλήξει το θύμα.
Μάλιστα, επανέλαβε και τον ισχυρισμό ότι οι δύο ειδικοί φρουροί δέχονταν επίθεση και από το θύμα και από τον φίλο του και βασικό μάρτυρα κατηγορίας! «Τα 16χρονα αυτά δεν είναι σαν τα δικά σας και τα δικά μας, πρέπει να δούμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά» τους, υποστήριξε ο κ.Κούγιας.

Η αντίδραση της Τζίνας Τσαλικιάν ήταν οργισμένη, όπως και της μητέρας φίλου του θύματος και βασικού μάρτυρα (βρισκόταν δίπλα στο θύμα τις τελευταίες στιγμές της ζωής του). Η μητέρα του Αλέξη φώναξε «ντροπή» στον κ.Κούγια, ρωτώντας τον μάλιστα «πως το ξέρετε το δικό μου το παιδί; Τι είναι αυτά που λέτε»;



Αρνούνται τις κατηγορίες

Ο Επ.Κορκονέας σχετικά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ήταν αρνητικός: «Δεν αποδέχομαι το θάνατο κανενός ανθρώπου.Σε αυτή την κοινωνία αν χρειαζόταν εγώ θα έμπαινα ασπίδα μπροστά σε οποιονδήποτε, είτε για συνάδελφό μου είτε γι΄αυτά τα παιδιά. Στη δύσκολη εκείνη στιγμή προέκυψε αυτό το αποτέλεσμα», ήταν η ερμηνεία που έδωσε στο τραγικό συμβάν.
Μάλιστα, επιχείρησε να εμφανιστεί σε ρόλο... υποστηριχτή της μητέρας του θύματος! «Οι διαδικασίες είναι επώδυνες για μένα, θέλω να δώσω κουράγιο στη μητέρα του γιατί θα ακουστούν πολλά και για εκείνον αλλά και για εμένα. Είναι μια επώδυνη διαδικασία, θα τη περάσουμε», όπως είπε.
Ο έτερος ειδικός φρουρός Βασίλ.Σαραλιώτης που κατηγορείται για συνέργεια, απάντησε ότι σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται την κατηγορία. «Δεν μπορώ να έχω σχέση με τη πράξη του συναδέλφου μου, είναι σίγουρα αθώος», σημείωσε.

Απόρριψη των αιτημάτων Κούγια

Το δικαστήριο έκρινε επί του αιτήματος του κ.Κούγια ότι θα κρίνει από τη διαδικασία εάν είναι αναγκαία η κλήτευση των μαρτύρων σχετικά με τα επεισόδια στο Χαλάνδρι, ενώ για το βίντεο αλλά και δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί μετά τον αγώνα πόλο αποφασίσε ότι εκ προοιμίου φαίνεται να μην σχετίζονται άμεσα με την παρούσα υπόθεση, επιφυλασσόμενο αν προκύπτουν στοιχεία και κριθεί αναγκαίο να ζητηθεί να προσκομιστούν.
Οπως είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου αστικώς υπεύθυνο για το θάνατο του 15χρονου είναι το δημόσιο, σε βάρος του οποίου μπορεί εφόσων το επιθυμεί να στραφεί η οικογένεια.
Η πολιτική αγωγή ωστόσο εξέφρασε την άποψη ότι η οικογένεια αστικά μπορεί να στραφεί και σε βάρος των δύο αστυνομικών καθώς κρίνει ότι η πράξη τελέστηκε κατά παράβαση εντολής.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου