Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Χιλιάδες χρήστες έμειναν «κλειδωμένοι» για μέρες έξω από το Facebook


Περίπου 150.000 χρήστες του Facebook αδυνατούσαν να συνδεθούν στα προφίλ τους για πάνω από δέκα ημέρες λόγω «τεχνικού προβλήματος σε μια βάση δεδομένων». Το μόνο που έβλεπαν στις οθόνες τους ήταν το μήνυμα ότι το κοινωνικό δίκτυο «βρίσκεται εκτός λειτουργίας λόγω συντήρησης».

Οι λογαριασμοί τους δεν διαγράφηκαν, ούτε έπεσαν στα χέρια χάκερ, ωστόσο η εταιρεία παραδέχεται ότι ορισμένες ρυθμίσεις και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις πιθανώς έχουν χαθεί.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε στις 3 Οκρωβρίου, η εταιρεία όμως κράτησε κλειστά τα χαρτιά της μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, οπότε διαβεβαίωσε το CNet ότι η κατάσταση εξομαλύνεται.

«Η ομάδα των μηχανικών μας εργάστηκε όλο το 24ωρο και, από σήμερα, όλοι αυτοί οι χρήστες θα αρχίσουν να ανακτούν την πρόσβασή τους στους λογαριασμούς τους στο Facebook» ανέφερε η Μπράντι Μπάρκερ και ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση.

Το τεχνικό πρόβλημα επηρέασε περίπου 150.000 χρήστες, ή το 0,5% των λογαριασμών του Facebook -το σύνολο των χρηστών είχε φτάσει το Σεπτέμβριο τους 300 εκατ. ενεργούς χρήστες.

Δεδομένου όμως ότι το Facebook έχει εξελιχθεί σε σημαντικό εργαλείο επικοινωνίας, πολλοί από τους «κλειδωμένους» χρήστες θα ήθελαν τουλάχιστον καλύτερη ενημέρωση από την εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου