Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

3ος χρόνος για μια σπουδαία παράσταση που ξεκινάει σήμερα

Το Αμάρτημα της Μητρός μου

3ος χρόνος

Από 19/10/2009

Το Αμάρτημα της Μητρός μου του Γεωργίου Βιζυηνού, το έργο που συγκίνησε κοινό και κριτικούς την περσινή θεατρική χρονιά, επαναλαμβάνεται και φέτος από τις 19 Οκτωβρίου στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν (Υπόγειο – Πεσμαζόγλου 5) σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη, με τον Ηλία Λογοθέτη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η παράσταση είναι μια ποιητική θεατρική αφήγηση, που παράλληλα με την εξέλιξη της πλοκής, επιχειρεί να αναδείξει τη γοητεία της γλώσσας, τη λεπτότητα των αισθημάτων και τις αποχρώσεις των χαρακτήρων του Βιζυηνού, με μια σύγχρονη πρόταση χρήσης του εικαστικού και μουσικού περιβάλλοντος.

Ο Βιζυηνός είναι ο πρώτος και κορυφαίος μινιμαλιστής μυθι­στοριογράφος της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Τα τέσσερα ισχυ­ρά του κείμενα Το αμάρτημα της μητρός μου, Ποιος ήταν ο φονεύς του αδελφού μου, Το μόνον της ζωής του ταξείδιον και Ο Μοσκώβ-Σελήμ είναι αυτοβιογραφικά αφηγήματα ενός ποιητή, ο οποίος κινείται ανάμεσα στη νουβέλα και στο μυθιστόρημα.

Ο κόσμος του Βιζυηνού λειτουργεί ανθρωποκεντρικά και ανθρωπομορφικά. Γεννημένος αφηγητής, ο συγγραφέας ξέρει να στήνει μια ιστορία, να κανονίζει τις αναλογίες και τους ρυθμούς της, να δημιουργεί τις κατάλληλες εντάσεις στην κατάλληλη στιγμή και να κεντρίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

Η δράση, η πλοκή, οι πράξεις των προσώπων και τα ίδια τα πρόσωπα κοιταγμένα μέσα από τις πράξεις τους είναι τα δυναμικά μοτίβα, που οδηγούν στη λύση του δράματος και του μυστηρίου που κρύπτεται πίσω από το Αμάρτημα της Μητρός.

Η εκφραστική ερμηνεία του Ηλία Λογοθέτη και η σκηνοθετική ματιά του Κωστή Καπελώνη προτείνουν μια καινούργια θεατρική αφήγηση του αριστουργήματος αυτού του μεγάλου συγγραφέα.

Τη σκηνογραφία υπογράφει ο Νίκος Αλεξίου και τη μουσική ο Σταύρος Σιόλας. Παίζουν: Λογοθέτης Ηλίας, Ζαχαρή Μαρία, Βελέντζας Κώστας, Οικονόμου Εύα, Ισιδώρα Δωροπούλου, Ιωακείμ Πανάγος, Ορφέας Χατζηδημητρίου.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, ώρα 21:15

Κάθε Τετάρτη και Κυριακή, ώρα 22:15

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ-Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα

τηλ. ταμείου 210 3228706

Ώρες και ημέρες λειτουργίας ταμείου: καθημερινά 10.00- 13.00 και 17.00-22.00

Τιμές εισιτηρίων

€22

€15 φοιτητικό - λαϊκή απογευματινή

€10 για τους νέους κάτω των 25 χρόνων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ 2009-2010


tsataki.page.tl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου