Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ



Η είδηση φυσικά που έκανε τον γύρο του κόσμου ήταν το θαύμα που σώθηκε ένα βρέφος όταν έπεσε με το καροτσάκι του στις γραμμές του μετρό στην Αυστραλία.
Τη γλίτωσε με ένα καρούμπαλο μόνο!!

Άμα παρατηρήσει κάποιος καλά το video θα δεί ότι όταν στρίβει το καροτσάκι τότε αυτό αρχίζει να κυλάει. Αυτό σημαίνει ότι το πάτωμα έχει κλίση πρός τις ράγες. Η μαμά του μωρού μέχρι τότε δεν βαστάει το καρότσι, μιλάει μάλιστα χωρίς να το κρατάει και είναι ήσυχη για αυτό. Το γυρίζει ασυναίσθητα και έχοντας την σιγουριά της προηγούμενης κατάστασης βγάζει το χέρι της και πάλι από την λαβή του καροτσιού. Ομως επειδή το πάτωμα έχει κλίση το καρότσι αρχίζει και κυλάει πρός τις ράγες.


Έχοντας αυτό στο μυαλό μου και επειδή πηγαίνω ταχτικά με το Μετρό, παρατήρησα ότι και σε όλους τους τους σταθμούς του Μετρό της Αθήνας συμβαίνει αυτό. Τα πατώματα είναι σαν ''βουνά'' με κλίση από την μέση και προς τις ράγες, ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΡΑΓΕΣ και από την μέση και προς τον τοίχο, Προς τον τοίχο.

Μήπως θα έπρεπε να έχουν κλίση προς τον τοίχο ;;; για περιπτώσεις σαν κι αυτη στην Αυστραλία που μία στο εκατομμύριο μπορεί να συμβεί και στην Αθήνα.

Ας το έχουμε λοιπόν αυτό στο μυαλό μας όταν πηγαίνουμε με το καρότσι στο Μετρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου