Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Υποβρύχιο υπουργικό συμβούλιο στις Μαλβίδες ευαισθητοποιεί για το κλίμα


Οι υπουργοί των Μαλδίβων καταδύθηκαν για την τελευταία τους πρόβα την Παρασκευή ενόψει ενός υποβρύχιου υπουργικού συμβουλίου που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

«Είμαστε πλέον έτοιμοι για το υποβρύχιο υπουργικό συμβούλιο το Σάββατο» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Αμιναθ Σόνα, συντονίστρια της ανορθόδοξης συνάντησης.

Οι υπουργοί θα κολυμπούν γύρω από ένα τραπέζι που έχει ποντιστεί σε βάθος έξι μέτρων και θα επικοινωνούν με νοήματα και σχέδια από αδιάβροχο μελάνι.

Με τις Μαλβίδες να κινδυνεύουν να σβηστούν οριστικά από το χάρτη, η κυβέρνηση της νησιωτικής χώρας χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να τραβήξει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας.

Το 2007, η Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη άνοδος της στάθμης των ωκεανών κατά μόλις 18 έως 59 εκατοστά θα ήταν αρκετή για να μείνουν οι Μαλβίδες ακατοίκητες.

Το 80% της επιφάνειας των Μαλδίβων, οι οποίες βρίσκονται νοτιοδυτικά της Σρι Λάνκα και αποτελούνται από κοραλλιογενή νησιά διάσπαρτα εκατέρωθεν του ισημερινού, έχει υψόμετρο μόλις ένα μέτρο.

Το υποβρύχιο υπουργικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης 350.οrg και οι στολές κατάδυσης των υπουργών θα πουληθούν σε πλειστηριασμό στο protectmaldives.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου