Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Όχι άλλο κάρβουνο


Αμήχανοι οι φρουροί του κτιρίου

Τόνους λιθάνθρακα ξεφόρτωσε η Greenpeace στο κτίριο της σουηδικής κυβέρνησης

Διαμαρτυρόμενοι για τις μονάδες λιθάνθρακα που αγόρασε στο εξωτερικό η μεγαλύτερη σουηδική εταιρεία ενέργειας, ακτιβιστές της Greenpeace ξεφόρτωσαν την Τετάρτη 18 τόνους κάρβουνου έξω από τα γραφεία της κυβέρνησης της Σουηδίας.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο σουηδικός ενεργειακός όμιλος Vattenfall δεν διατηρεί ηλεκτροπαραγωγικά εργοστάσια λιθάνθρακα στο έδαφος της Σουηδίας, έχει όμως αγοράσει 12 τέτοιους σταθμούς στη Γερμανία, την Πολωνία και την Ολλανδία και τη Δανία τα τελευταία εννέα χρόνια.

Η Greenpeace απαιτεί τώρα από τη σουηδική κυβέρνηση, η οποία ασκεί την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το τρέχον εξάμηνο, να πιέσει την Vattenfal να κλείσει τα ρυπογόνα εργοστάσια και να στραφεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα καταστροφικό αδιέξοδο στις διεθνείς συνομιλίες για το κλίμα [...] Αν ο επικεφαλής της ΕΕ [ο Σουηδός πρωθυπουργός] Φρέντρικ Ράινφελντ πει στον κόσμο ότι έδωσε οδηγίες στην κρατική εταιρεία ενέργειας να σταματήσει να επενδύει σε εργοστάσια κάρβουνου, αυτό θα βοηθούσε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο» υποστήριξε η οργάνωση.


Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου