Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Η Μαρίζα Κωχ τραγουδά Νίκο Καββαδία και Βασίλη Τσιτσάνη στο Sierra Studios κάθε Σαββάτο βράδυ από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου 2010



Την εμπειρία πέντε ζωντανών ηχογραφήσεων της Μαρίζας Κωχ με «Κύκλο τραγουδιών του ποιητή Νίκου Καββαδία», αλλά και τραγούδια του μεγάλου Βασίλη Τσιτσάνη θα έχει τη χαρά να απολαύσει το κοινό της στο Sierra Studios (Μεσογείων 99).
Οι ηχογραφήσεις θα γίνονται κάθε Σαββάτο βράδυ από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου 2010, ώρα 9.00μ.μ.- 11.30μ.μ.
Οι ηχογραφήσεις γίνονται για την επανέκδοση των τραγουδιών του Έλληνα ποιητή των θαλασσών, Νίκου Καββαδία, που πρώτη η Μαρίζα Κωχ μελοποίησε ολοκληρωμένα το έργο του.
Την εναρμόνιση των τραγουδιών του Νίκου Καββαδία έχει αναλάβει ο Τάσος Καρακατσάνης, όπως και στην πρώτη εκτέλεση, ενώ των τραγουδιών του Βασίλη Τσιτσάνη ο Γιώργος Σαλβάνος. Μπουζούκι θα παίξει ο Μιχάλης Νικόπουλος.
Η ηθοποιός Μαρία Κλεάρχου θα απαγγείλει τα «Παραμύθια του Φίλιππου» του Νίκου Καββαδία. Τραγούδια του κόσμου θα ερμηνεύσουν η Ελένη Μπράτσου και ο Ηλίας Βαμβακούσης.

Η είσοδος για το κοινό θα έχει ένα συμβολικό αντίτιμο των 15 €.
Η προπώληση γίνεται από το Εργαστήρι Βιωματικής Μουσικής «Μαρίζα Κωχ», Προπυλαίων 31, κάθε Σάββατο, 10.00- 14.00. τηλ.: 210-7240673, 210-7244251


η Μαρίζα δήλωσε στο fb :

Mariza Koch Μαριζα Κωχ

Mariza Koch Μαριζα Κωχ Αγαπημένοι μου, τα ρεσιτάλ στο Sierra Studios για Καββαδία και Τσιτσάνη οριστικοποιήθηκαν για κάθε Σάββατο τις 9 μ.μ. από τις 20-11 έως τις 18-12. Οι φίλοι του fb παίρνετε πρώτοι το δελτίο τύπου. Εάν θελήσετε να ‘ρθείτε θα έχει εξασφαλιστεί το εισιτήριο σας. Ο αριθμός των θέσεων είναι
περιορισμένος. Η είσοδος έχει το συμβολικό αντίτιμο των 15€. Η
προπώληση γίνεται Προπυλαίων 31, Ακρόπολη, κάθε Σάββατο 10.00- 14.00.





 

 βιογραφικό

Η Μαρίζα Κωχ είναι μία από τις πιο καταξιωμένες Ελληνίδες τραγουδίστριες. Παράλληλα είναι γνωστή και για τη συνθετική της δουλειά πάνω στα ποιήματα του Έλληνα ποιητή των θαλασσών Νίκου Καββαδία και το μεγάλο ποίημα του Κώστα Βάρναλη «Ο Τρελός». Η πιο πρόσφατη συνθετική της δουλειά, που κυκλοφόρησε σε cd το 2009, είναι πάνω στα ποιήματα του Γιώργου Σαραντάρη.

Μεγάλωσε στο πιο γνωστό νησί του Αιγαίου πελάγους, τη Σαντορίνη. Τα πρώτα της ακούσματα ήταν η βυζαντινή μουσική και τα νησιώτικα τραγούδια. Από τη δεκαετία του ’70 έχει επανειλημμένα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο τραγουδώντας σε μερικά από τα μεγαλύτερα θέατρα και αναγνωρισμένα μουσικά φεστιβάλ, συχνά στα πλαίσια πολιτιστικών ανταλλαγών της Ελλάδας και των χωρών που επισκέφτηκε ως πρέσβειρα της ελληνικής μουσικής.

Αποδίδει με ξεχωριστό τρόπο τα παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια και η προσωπική της μουσική γραφή επηρεάζεται βαθύτατα από το λαϊκό τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη. Ως ερμηνεύτρια εντάσσει πάντα στα ρεσιτάλ της κύκλο τραγουδιών αυτού του μεγάλου συνθέτη.

Η Μαρίζα Κωχ είναι η κατ’ εξοχήν αγαπημένη τραγουδίστρια των παιδιών από τη δεκαετία του ’70 μέχρι σήμερα. Δύσκολα συναντάς Ελληνόπουλο που δεν γνωρίζει τη μορφή και τη φωνή της. Έχει εκδώσει πολλούς παιδικούς δίσκους με παραδοσιακά παιχνιδοτράγουδα και τα τελευταία δέκα χρόνια διατηρεί μουσική παιδική σκηνή, δίνοντας πολλές παραστάσεις για παιδιά.

Για τις περιοδείες της η Μαρίζα Κωχ λέει:

«Αξιώθηκα να τραγουδήσω σε πολλά από τα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, αλλά και σε αμέτρητα σχολεία, καφενεία, αγροτικές αποθήκες και των πιο μικρών χωριών της πατρίδας μας. Καμαρώνω το ίδιο και για το ένα και για το άλλο.
Με τα τραγούδια μου θέλω να ομολογήσω όσα νιώθω ταξιδεύοντας στην πατρίδα μας, που στα δικά μου μάτια μοιάζει να είναι η πιο πλούσια χώρα του κόσμου σε φυσική ομορφιά, σε χαρακτήρες ανθρώπων, σε ιστορία, σε μουσική, σε τέχνες, σε θρησκευτικό μεγαλείο, σε βάθος ανθρώπινων συναισθημάτων.»

Η Μαρίζα Κωχ στην πορεία της έχει κυκλοφορήσει 23 δίσκους, που περιέχουν δικές της συνθέσεις, παραδοσιακά τραγούδια και τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη. Έχει τιμηθεί γα την μουσική της προσφορά από τον Σύνδεσμο Ελληνίδων Επιστημόνων και από το Πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης ως γυναίκα δημιουργός. Το 2009 στο φεστιβάλ International Country Music Week στην Κίνα με τη συμμετοχή 32 χωρών από τις πέντε ηπείρους τιμήθηκε με το βραβείο «Best Singer» εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Ένα χρόνο αργότερα, το καλοκαίρι του 2010 ταξιδέψε ξανά στη Κίνα για να εκπροσωπήσει τη Ελληνική Ένωση για την Μουσική Εκπαίδευση, της οποίας είναι επίτιμο μέλος, στο 29ο Παγκόσμιο Συνέδριο της ISME για την μουσική εκπαίδευση και να παραλάβει την σημαία του 30ου Συνεδρίου που θα γίνει στην Ελλάδα το 2012. Σε αφιέρωμα έγκυρου μουσικού περιοδικού έχει χαρακτηριστεί «Πρωθιέρεια στις γυναίκες μελωδούς του 20ού αιώνα στην Ελλάδα».

Το 1996 ίδρυσε την δική της δισκογραφική εταιρία VERSO MUSIC. Σκοπός της εταιρίας είναι η καταγραφή παραδοσιακών τραγουδιών από όλη την Ελλάδα και η έκδοση παιδικής δισκογραφίας. Παράλληλα ίδρυσε το Κέντρο Βιωματικής Μουσικής, Κίνησης & Λόγου «Μαρίζα Κωχ», αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία και σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών έχει δημιουργήσει την παιδική χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού.

Η αγάπη της Μαρίζας για το τραγούδι, για τα παιδιά και τη δημιουργία, της χαρίζουν τη δύναμη εκείνη που χρειάζεται, για να τη συναντούμε στα πιο απίθανα μέρη της γης, όπου υπάρχουν Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου