Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

"Ναι" στο προφυλακτικό υπό προϋποθέσεις υποστηρίζει ο Πάπας Βενέδικτος


Η χρήση των προφυλακτικών για την αποτροπή της εξάπλωσης του AIDS είναι επιθυμητή για συγκεκριμένες περιστάσεις αναφέρει ο Πάπας Βενέδικτος Ιστ’ σε βιβλίο που πρόκειται να κυκλοφορήσει την Τρίτη.

Στα αποσπάσματα που δημοσιεύει η επίσημη εφημερίδα του Βατικανού επισημαίνεται ότι η χρήση των τα προφυλακτικών από ιερόδουλες είναι «ένα πρώτο βήμα» προς «μία διαφορετική περισσότερο ώριμη ανθρώπινη σεξουαλικότητα».

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι «τα προφυλακτικά δεν είναι ο τρόπος για να αντιμετωπιστεί το κακό της μόλυνσης από HIV.


Στην ερώτηση: "Η καθολική εκκλησία δεν είναι αυστηρά αντίθετη στη χρήση προφυλακτικών;",
 ο Ποντίφικας απάντησε:
"Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν η πρόθεση είναι να μειωθεί το ρίσκο της μόλυνσης, το προφυλακτικό μπορεί ν' αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για ν' ανοίξει ο δρόμος μιας πιο ανθρώπινης σεξουαλικόητας, που βιώνεται με διαφορετικό τρόπο".

Βέβαια, ο Πάπας υπενθυμίζει ότι για το Βατικανό, το προφυλακτικό δεν είναι πανάκεια, ούτε ο μοναδικός τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα της ασθένειας του AIDS, ενώ προσθέτει: "Το να επικεντρώνει κανείς στη χρήση του προφυλακτικού οδηγεί σε μια κοινότοπη θεώρηση του σεξ και ο κίνδυνος βρίσκεται ακριβώς στο ότι πολλοί άνθρωποι βλέπουν το σεξ όχι σαν έκφραση έρωτα αλλά σαν ναρκωτικό, σαν κάποιο είδος εξάρτησης". Ο Πάπας επίσης λέει, ότι, η χρήση του προφυλακτικού από τις εκδιδόμενες γυναίκες "είναι το πρώτο βήμα για την ηθική τους αποκατάσταση".

Μέχρι τώρα, το Βατικανό ήταν αντίθετο σε κάθε μορφή αντισύλληψης, εκτός από την εγκράτεια, ενώ αποδοκίμαζε τη χρήση προφυλακτικού ακόμα και για την πρόληψη μετάδοσης ασθενειών.




Κατά την εφημερίδα τα σχόλια έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης με Γερμανό δημοσιογράφο.

Όπως σημειώνει το Reuters, είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας τάσσεται υπέρ της χρήσης προφυλακτικών, ακόμα και κάτω από πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία τάσσεται γενικά κατά των μέτρων αντισύλληψης και του ελέγχου των γεννήσεων με κάθε τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου