Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΒΒΑΔΙΑ στο Θέατρο Κάτω Από την Γέφυρα ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ στις 4-5-6-11-12-13 Νοεμβρίου 2010

Είναι τόσο σπάνιο πια να συναντάς παραστάσεις πραγματικά πολιτιστικές και προσπαθείς πράγματι να ξεδιψάσεις σε μια τόσο γάργαρη πηγή.



Μια ομάδα με την όμορφη τρέλα της δημιουργίας που όλοι δουλεύουν ακούραστα ξεχνώντας ότι οι ώρες τρέχουν όλα πρέπει να γίνουν ανάμεσα σε χιλιάδες υποχρεώσεις και μια σκληρή καθημερινότητα.



Ολα αυτά για την θεατρική ομάδα «Αποκριτές»που θα παρουσιάσει το έργο: Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΒΒΑΔΙΑ στο Θέατρο Κάτω Από την Γέφυρα, Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού Νέου Φαλήρου Ημερομηνίες παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, 21-22-23-24, 28-29-30-31 Οκτωβρίου και 4-5-6-11-12-13 Νοεμβρίου 2010. Ώρα έναρξης 21.30



Φέτος κλείνουν 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου θαλασσινού ποιητή και ναυτικού Νίκου Καββαδία ή «Κόλλια».
Η θεατρική ομάδα Αποκριτές σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Πειραιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Τέχνης Απόπλους» παρουσιάζει την θεατρική παράσταση Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΒΒΑΔΙΑ.


Είναι μια δραματοποιημένη μεταφορά στο θέατρο, της Βάρδιας του Νίκου Καββαδία σε έντεκα εικόνες και δραματικό άξονα τη μορφή της γυναίκας. Μέσα από αφηγήσεις και δράσεις, ξεδιπλώνεται η αρχετυπική σχέση μεταξύ άνδρα και γυναίκας στο περιβάλλον της ναυτικής ζωής.





Οι «Αποκριτές» ιδρύθηκαν το 2008 από τον Γιώργο Μουρούτσο και τον Γιώργο Καλόξυλο, με στόχο την παραγωγή θεατρικών παραστάσεων και κινηματογραφικών ταινιών. Η αγάπη για το θέατρο και η ιδεολογική συγγένεια των «Αποκριτών» γέννησαν την ανάγκη της δημιουργίας μιας ομάδας που θα έχει επίκεντρο τις ανησυχίες και την προσωπική άποψη των καλλιτεχνών . «Δεν μας ενδιαφέρει ο εαυτός μας μέσα στη τέχνη και η ωραιοποιημένη εικόνα μας παρά μόνον η τέχνη που κρύβει ο καθένας μέσα του και η βαθύτατη ανάγκη να την εκφράσει και να επικοινωνήσει».

Αγγίζοντας την ουσία της θεατρικής πράξης, την επικοινωνία, συνεργάζονται με όλους ανεξαιρέτως τους συντελεστές με πνεύμα δημιουργικής σύγκρουσης πέρα από τις συνηθισμένες πρακτικές επειδή ακριβώς θέλουν να «αποκρίνονται» και μόνο. Με άξονες το σεβασμό στον συγγραφέα/ποιητή, τον καλλιτέχνη και την έντιμη παρουσίαση στο κοινό, αυτονομούνται θεατρικά μετά απο 15 χρόνια στο καλλιτεχνικό χώρο με αρκετές διακρίσεις και βραβεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.



Αφορμή , ήταν τα κείμενα από το έργο του σπουδαίου αυτού παρατηρητή της ζωής του Νίκου Καββαδία, τη «Βάρδια» που έγραψε σε ηλικία 44 ετών γύρω στο 1954. H σκηνοθετική προσέγγιση αφορά στο παρόν παίζοντας με τη «φωτιά» πλησιάζοντας αρχετυπικά ανθρώπινα ζητήματα που τα νοιώθουμε (άλυτα) μέσα μας.

Θέατρο Κάτω Από την Γέφυρα, Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού Νέου Φαλήρου Ημερομηνίες παραστάσεων, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, 21-22-23-24, 28-29-30-31 Οκτωβρίου και 4-5-6-11-12-13 Νοεμβρίου 2010.

Ώρα έναρξης 21.30, Εισιτήριο 10 Ευρώ,
Τηλ. Θεάτρου 210 4816200





Δραματοποίηση και Σκηνοθεσία Γιώργος Καλόξυλος και Γιώργος Μουρούτσος
Ηθοποιοί Γιώργος Μουρούτσος, Γιώργος Καλόξυλος, Κλεοπάτρα Κλαρνέτα, Κατερίνα Ζωγραφοπούλου, Μελίνα Σαμπατάκου Σκηνογραφία Κώστας Ζωγραφόπουλος
Φωτισμοί Παναγιώτης Μανούσης
Κουστούμια Γεράσιμος Ελ Σερίφ
Μουσική Χρήστος Τριανταφύλλου
Βοηθός Σκηνοθέτη Ουρανία Πλαφουντζή
Εικαστικό αφίσας Γεωργία Κωστούρου
Φωτογραφία Amazing Studio.

συνέντευξη του θιάσου "Αποκριτές" από την γενική τους πρόβα

Μην χάσετε αυτή τη μοναδική μουσική εμπειρία και ένα καλλιτεχνικό γεγονός υψηλής ποιότητας!

Εισιτήριο: 10 Ευρώ,

Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού Νέου Φαλήρου
Τηλ. Θεάτρου 210 4816200

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου