Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Παλιές φωτογραφίες της Αθήνας από τον 19ο αιώνα


 Αυτές οι φωτογραφίες και σκίτσα της Αθήνας, όπως ήταν κάποτε. Είχαν ληφθεί από τον 19ο αιώνα και είναι είτε αληθινή φωτογραφίες ή σκίτσα που μετατράπηκαν σε φωτογραφίες αργότερα.
  Η φωτογραφία που απεικονίζεται ανωτέρω είναι του Αγίου Κοσμά, η τοποθεσία του σημερινού Αεροδρόμιο της Αθήνας, όπως ήταν γύρω στο 1890.






  Εδώ είναι ένα μοντάζ της παλιάς Αθήνας, από το 1845, με την τοποθέτηση Hymetus στην απόσταση.  Ο λόφος στο κέντρο είναι η τρέχουσα τοποθεσία του: καλλιμάρμαρου   , οικοδομώντας έτσι το 1896 Ολυμπιακούς Αγώνες και χρησιμοποιείται ακόμη και .......σήμερα. 
Μπορείτε να δείτε τις στήλες στα δεξιά (ένα ζευγάρι  έπεσε από τότε), Πύλη του Αδριανού στα αριστερά και ελάχιστα σπίτια.


  Αυτή είναι μια άποψη από το 1845, όταν η Αθήνα ήταν ανεξάρτητη από την τουρκική κυριαρχία, και όταν καθιερώθηκε ως η πρωτεύουσα (Ναύπλιο στην Πελοπόννησο ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της σύγχρονης στην Ελλάδα).Τα σπίτια που βλέπετε από την πλευρά της Ακρόπολης ήταν εκείνες των εργαζομένων που είχαν εμπλακεί στην οικοδόμηση περισσότερες της Αθήνας, πολλοί από τους οποίους προέρχονταν από τα νησιά Κυκλάδων.

  Αποχρώσεις της σύγχρονης Αθήνας εμφανίζονται γύρω στο 1862, όταν τα σπίτια αρχίσει να χτίσει έξω από την πόλη (σε Εξάρχεια).

  Γύρω στο 1870, αυτή είναι η θέα από την Ακρόπολη, με θέα προς την πόλη.  Μπορείτε να δείτε το ναό του Ήφαιστου στα αριστερά, μικρά σπίτια στην Πλάκα, πολύ κενό χώρο που έγινε πάρκα και την Πλατεία Ομονοίας και σε απόσταση, ο καθαρός αέρας, ελαιώνες και βουνά άδειο. 
 


Οδός  Πανεπιστημίου 1950

Λεωφόρος Αμαλίας



Βασιλικοί σταυλοι και στο βάθος το Noμισματικό μουσείο


Πλατεία Κλαυθμώνος


Οδος Αιόλου/Πλατεία Δημαρχείου


Nομιζω αυτην την πλατεια την εχουμε δει ουκ ολιγες φορες και δεν χρειαζονται συστασεις.


Noμισματικό μουσείο (Ιλίου Μέλαθρον)!  Το νομισματοκοπείο είναι ένα πολύ παλαιότερο (οθωνικό) και ταπεινότερο κτήριο στη Σταδίου (γωνία με Σανταρόζα).

Πλατεία Κάνιγγος ή σωστότερα «Κάννινγκος»

plateiakaniggos


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου