Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Μια πρωτότυπη sexy διαμαρτυρία «Η Ουκρανία δεν είναι πορνείο» ( Photos - video )

Έναν πολύ πρωτότυπο και προκλητικό τρόπο επέλεξαν τα μέλη της οργάνωσης “Femen” στο Κίεβο της Ουκρανίας, ως διαμαρτυρία κατά της διαφθοράς που υπάρχει στα πανεπιστήμια της χώρας και πιο συγκεκριμένα ενάντια στην σεξουαλική παρενόχληση της οποίας πέφτουν θύματα νεαρές φοιτήτριες.

Δείτε το φωτορεπορτάζ και τα video


Για να καταφέρουν να κάνουν τον κόσμο να τους προσέξει, τα μέλη της οργάνωσης – που τιτλοφορείται «FEMEN» – μεταχειρίζονται κάθε είδους «πρωτότυπα» και προκλητικά μέσα. Στόχος τους να φανερώσουν, άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με σκληρότητα, τον εξευτελισμό των Ουκρανών γυναικών, οι οποίες εξωθούνται στην πορνεία λόγω των δυσχερών οικονομικών συνθηκών στη χώρα και των ανεξάντλητων ορδών από ξένους άντρες που φτάνουν στη χώρα για σεξουαλικό τουρισμό.

Στην πιο πρόσφατη διαδήλωσή τους, οι φοιτήτριες της FEMEN βγήκαν στους δρόμους ντυμένες με κοντές φουστίτσες και μικροσκοπικά ροζ σορτσάκια, κρατώντας πανό που έγραφαν «Οι Ουκρανές δεν είναι για πούλημα». Οργάνωσαν μάλιστα μια ιδιότυπη «περίπολο», κατά την οποία τα μέλη της οργάνωσης πλησίαζαν ξένους άντρες – οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να είχαν προσεγγίσει τα εν λόγω κορίτσια με σκοπό το σεξ επί πληρωμή. Φτάνοντας κοντά τους, τα κορίτσια τους «έπιαναν την κουβέντα» και αντί για το αναμενόμενο φλερτ που οδηγεί σε σεξουαλικές προτάσεις επί πληρωμή, τα κορίτσια άρχιζαν μια ενημέρωση για την πορνεία στην Ουκρανία, προσφέροντας φυλλάδια με συνθήματα όπως «Η Ουκρανία δεν είναι πορνείο».

Σε άλλη διαδήλωσή τους, τα κορίτσια της FEMEN ντύθηκαν νοσοκόμες και εμφανίσθηκαν μπροστά στην Τουρκική πρεσβεία στην Ουκρανία κρατώντας σύριγγες, με σκοπό – όπως δήλωσαν – να «θεραπεύσουν συμβολικά τον εθισμό των ξένων αντρών στο σεξ»! Σε άλλη διαδήλωση, γυναίκες με μαγιό κυλίστηκαν στη λάσπη, στο κέντρο του Κιέβου, με στόχο να πραγματοποιήσουν μια δραματική αναπαράσταση του «κυλίσματος στη λάσπη» των γυναικών της Ουκρανίας. Μάλιστα, πρόσφατα η εν λόγω οργάνωση προσέλκυσε την προσοχή του διάσημου Γερμανού DJ Hell, ο οποίος πραγματοποίησε ειδικές συναυλίες στην Ουκρανία σε συνεργασία με τη FEMEN, με σκοπό την προώθηση της δράσης της.

Το 60% των γυναικών που εκπορνεύονται είναι... φοιτήτριες

Ο ζήλος των μελών της FEMEN είναι κάτι περισσότερο από δικαιολογημένος, αν αναλογισθεί κανείς ότι υπάρχουν περίπου 12.000 γυναίκες που οδηγούνται στην πορνεία στην Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι ο Ποινικός Κώδικας της χώρας... απαγορεύει την πορνεία! Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μελών της FEMEN, σε συνδυασμό με έρευνες που διενεργήθηκαν από το πανεπιστήμιο του Κιέβου, το 60% περίπου των γυναικών που εκπορνεύονται στο Κίεβο είναι φοιτήτριες οι οποίες προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα μέσα στις ζοφερές οικονομικές συνθήκες της χώρας.

Σε όλα τα παραπάνω, ήρθε να προστεθεί τις τελευταίες δεκαετίες και ένα ακόμα τραγικό στοιχείο: ο σεξουαλικός τουρισμός προκάλεσε δραματική αύξηση των κρουσμάτων του AIDS στη χώρα. Η Ουκρανία, συγκεκριμένα, έχει το υψηλότερο ποσοστό νοσούντων από ΑΙDS στην Ευρώπη. 1,6% του πληθυσμού της Ουκρανίας πάσχει από την ασθένεια, ενώ στη γειτονική Γερμανία, το αντίστοιχο ποσοστό μόλις που αγγίζει το 0,1%! «Οι ξένοι άντρες δεν αντιλαμβάνονται ότι τις περισσότερες φορές όταν έρχονται στην Ουκρανία για σεξουαλικό τουρισμό, θέτουν τόσο τη δική τους ζωή, όσο και τη ζωή των γυναικών σε κίνδυνο», καταλήγουν τα μέλη της FEMEN.






















Η οργάνωση FEMEN, έχει στις τάξεις της παραπάνω από 15.000 εγγεγραμμένα μέλη στην Ουκρανία και στο εξωτερικό. Ιδρύθηκε πριν από δυο χρόνια και σύντομα ξεκίνησε μια εκστρατεία εναντίον της αυξανόμενης τουριστικής βιομηχανίας του σεξ και της πορνείας, με το όνομα «Η Ουκρανία δεν είναι πορνείο».                                   















Spiegel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου