Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Παράνομοι οι σαρωτές σώματος;



Ενδέχεται να παραβιάζουν και τη νομοθεσία κατά των διακρίσεων. Οι σαρωτές σώματος που έχουν εγκατασταθεί σε δύο βρετανικά αεροδρόμια, ενδέχεται να παραβιάζουν τη νομοθεσία για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προειδοποιεί....
η βρετανική Επιτροπή για την ισότητα και τα δικαιώματα του Ανθρώπου. Σύμφωνα με επιστολή του προέδρου της Επιτροπής, Τρέβορ Φίλιπς, προς τη βρετανική κυβέρνηση, οι ανιχνευτές σώματος που εγκαταστάθηκαν στις αρχές Φεβρουαρίου, μετά την απόπειρα επίθεσης στην πτήση Άμστερνταμ-Ντιτρόιτ, στα αεροδρόμια του Χίθροου και του Μάντσεστερ ενδέχεται να παραβιάζουν το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα, όπως αυτό προβλέπεται από το άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Προσβλητική η λεπτομέρεια

Οι ολόσωμοι σαρωτές παρέχουν μία λεπτομερέστατη απεικόνιση του ανθρώπινου σώματος, η οποία θεωρείται από μερικές οργανώσεις πολύ προσβλητική. "Αναγνωρίζουμε βεβαίως ότι υπάρχει νόμιμος στόχος γι' αυτή την παραβίαση της ιδιωτικότητας, αλλά ανησυχούμε πολύ για το κατά πόσον αυτή η παραβίαση σέβεται τους νόμους", αναφέρει ο κ. Φίλιπς, προσθέτοντας ότι "η πολιτική για την εθνική ασφάλεια έχει ως στόχο να προστατεύει την ύπαρξη και την ελευθερία μας, αλλά θα ήταν η απόλυτη ήττα εάν η προστασία αυτή καταστρέψει τις υπόλοιπες ελευθερίες μας".
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου