Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Δικαστική απόφαση για το κατέβασμα ταινιών και μουσικής στην Αυστραλία



Σημαντικές εκτιμάται ότι θα είναι οι συνέπειες της δικαστικής απόφασης που έλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Νότιας Ουαλίας σύμφωνα με την οποία οι εταιρείες παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών (ISPs) δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα όσα κατεβάζουν οι χρήστες του Ίντερνετ, δηλαδή ταινίες ή τραγούδια ακόμα και αν αυτό γίνεται παράνομα...

Περίπου 30 εταιρείες κινηματογραφικών και μουσικών παραγωγών μήνυσαν την εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών iiNet , κατηγορώντας την ότι είναι υπεύθυνη για παραβίαση των όρων του συμβολαίου λειτουργίας της, επειδή επέτρεψε στους χρήστες, και πελάτες της, την πρόσβαση στο πρόγραμμα BitTorent, το οποίο χρησιμοποιείται για να κατεβάζει ταινίες, μουσική και τηλεοπτικές σειρές δωρεάν, κάτι που είναι παράνομο. Το δικαστήριο όμως αποφάσισε ότι η iiNet δεν ευθύνεται για τα όσα κατεβάζουν οι χρήστες αφού δεν έχει καμία ανάμειξη στην όλη διαδικασία.

Οι ενάγουσες εταιρείες παραγωγής μετά την ανάγνωση δήλωσαν ότι μελετούν την πιθανότητα έφεσης κατά της απόφασης.

Εκτιμάται ότι μετά από αυτήν την εξέλιξη οι εταιρείες παραγωγής που καλύπτεται από τον νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, και οι οποίες μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσαν τους ISPs ως "ηλεκτρονικούς αστυνόμους" για τα προϊόντα τους, θα πρέπει να βρουν άλλο τρόπο να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Ήδη κάποιες εταιρείες ανέφεραν ότι από την στιγμή που οι ISPs δεν φέρουν καμία ευθύνη θα στραφούν στην δίωξη των χρηστών που επιδίδονται σε αυτήν την πρακτική.

Bookmark and Share


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου