Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

"Δεν μπορεί να λέγεται μητέρα" Από μητέρα έγινε μαστροπός της κόρης της


Καταπέλτης ήταν στη χθεσινή του αγόρευση στο δικαστήριο, στην περιβόητη δίκη της παιδεραστίας του Ιλίου, ο εισαγγελέας της έδρας. Ο Απόστολος Μακρόπουλος μίλησε με σκληρά λόγια για καθέναν από τους τέσσερις κατηγορουμένους, ενώ αναφερόμενος στη μάνα είπε: «Εχουμε να κάνουμε με μια κατηγορουμένη που από μητέρα έγινε μαστροπός της κόρης της». Ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχτούν όλοι ένοχοι, ενώ ζήτησε την παραδειγματική τους τιμωρία για να ανακουφιστεί ο πόνος των παιδιών!

Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησε το ακροατήριο τη χθεσινή αγόρευση του εισαγγελέα Απόστολου Μακρόπουλου στη δίκη των παιδεραστών του Ιλίου, που βαίνει σιγά-σιγά προς το τέλος της: «Η Τσονοπούλου δεν μπορεί να λέγεται μητέρα», «Ο Κανάκης ξεκινούσε το “ζέσταμα” με την κατηγορουμένη και στη συνέχεια ....
κακοποιούσε παρά φύσιν και κατά φύση το κοριτσάκι», «Ο Σουχλέρης γινόταν υπερβολικά βίαιος απέναντι σε όλα τα παιδιά», «Στην ψυχή του ιερέα φώλιαζε η ίδια διαστροφή για ηδονή». Αυτές ήταν κάποιες από τις διαπιστώσεις που έκανε στο δικαστήριο ο κ. Μακρόπουλος, θέλοντας έτσι να περιγράψει τη φρίκη που έζησαν τα τρία ανήλικα παιδιά στα χέρια των βιαστών τους.

Στη συνέχεια και σε αυστηρό τόνο ζήτησε από το δικαστήριο να εξαντλήσει όλη του την αυστηρότητα στην απονομή δικαιοσύνης: «Καλείστε να κρίνετε τις απεχθείς πράξεις τις οποίες διετέλεσαν οι κατηγορούμενοι», είπε στρεφόμενος προς την έδρα. Δήλωσε επί λέξει για την κατηγορούμενη Ειρήνη Τσονοπούλου, η οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να εξέδιδε την 11χρονη κόρη της: «Δεν μπορεί να λέγεται μητέρα. Πρόκειται για ένα άτομο με μέτρια διανοητική διάπλαση, το οποίο διέπραξε εγκληματική κακοήθεια σε βάρος του ίδιου της του παιδιού. Εχουμε να κάνουμε με μία κατηγορουμένη που από μητέρα έγινε μαστροπός της κόρης της».

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, ο κ. Μακρόπουλος είπε ακόμη ότι όλοι χαρακτηρίζονται από την ίδια διαστροφή, βάζοντας μέσα σε αυτούς και τον ιερέα, για τον οποίο είπε χαρακτηριστικά: «Δεν δίσταζε να ικανοποιεί την αρρωστημένη του όρεξη για ηδονή ακόμη και έξω από την εκκλησία στην οποία ιερουργούσε!»

Προέτρεψε, δε, το δικαστήριο να μην αναζητήσει αντιφάσεις στις καταθέσεις της μικρής Μ., κόρης της κατηγορουμένης. Εξάλλου, δεν παρέλειψε να αναφερθεί τόσο στον διοικητή του τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών Παύλο Λουκάτο, τον οποίο χαρακτήρισε «άγγελο» και «πνευματικό πατέρα» του κοριτσιού, όσο και στην παιδοψυχίατρο Παρσενία Παπανικολάου που φρόντισε τα ανήλικα θύματα αυτής της ιστορίας.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου