Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Τα Βατερλό της κυβέρνησης Χριστόφια

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις και ειδικά τα όσα έλαβαν χώρα κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ενεργοποιείται σενάριο πιέσεων για λύση, εφάμιλλο με αυτό του 2004. Κάποια από τα στοιχεία που βγαίνουν στην επιφάνεια ξυπνούν ένα νέο μεγάλο εφιάλτη. Οι Τούρκοι δηλώνουν ότι κάποια από τα σημεία των απαράδεκτων τουρκικών προτάσεων βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ διέρρευσε ότι ο Μπαν Κι Μουν επισκέφθηκε την Κύπρο για να ικανοποιήσει τον Ερντογάν. Ακόμα κάτι που γράφτηκε είναι ότι το ακριβές περιεχόμενο των συγκλίσεων δεν ανακοινώνεται, γιατί ο Πρόεδρος Χριστόφιας φοβάται τις αντιδράσεις στο εσωτερικό μέτωπο, ενώ γίνεται λόγος για σχεδόν έτοιμη συμφωνία στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης.

Εδώ και μέρες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κομπάζει, ότι για πρώτη φορά σε ......
ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου γίνεται αναφορά στην πρόνοια της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Πράγματι, είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό και είναι απόδειξη ότι η πολιτική του Προέδρου Χριστόφια (και των υπολοίπων που επιδιώκουν μια τέτοιας μορφής λύση), απέδωσε καρπούς. Φαίνεται ότι πείσαμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας, ότι είμαστε πρόθυμοι να αυτοκτονήσουμε, αποδεχόμενοι την πρωτοφανή, ρατσιστική και καθόλα αντιευρωπαϊκή «λύση» που θέλουν να μας επιβάλουν οι εχθροί μας, για να αλώσουν την Κυπριακή Δημοκρατία και να παραδώσουν τη νήσο Κύπρο στην Τουρκία. Όλα αυτά καταδεικνύουν ότι μια νέα παγίδα στήνεται για την Κύπρο.

Οι χειρισμοί Χριστόφια κρίνονται ως άκρως επικίνδυνοι. Ο τρόπος αντιμετώπισης της ήττας της επίσκεψης Μπαν Κι Μουν στο «ψευδοπροεδρικό» δεν είναι παρά ένα δείγμα της νοοτροπίας των κυβερνώντων. Παραβλέπουν αυτά που είδε κι ο τελευταίος πολίτης, τον εξευτελισμό δηλαδή του Προέδρου και της Κ.Δ., την αναβάθμιση του Ταλάτ και του ψευδοκράτους, και πανηγυρίζουν γιατί επαναβεβαιώθηκε η αναγνώριση της Κ.Δ. Η πολιτική των εναγκαλισμών με τον «σύντροφο Ταλάτ» έχει καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος, ήρθε το νέο Βατερλό της επίσκεψης του Γ.Γ. του Ο.Η.Ε., αλλά οι κυβερνώντες, αντί να απολογηθούν για τη χρεοκοπία «της πολιτικής των ψευδαισθήσεων», πανηγυρίζουν και γιατί επιβεβαιώθηκε η… «Κυπριακή ιδιοκτησία των συνομιλιών». Είναι εκνευριστική η συχνότητα που επαναλαμβάνεται το γελοίο αυτό επιχείρημα. Είναι σαν να μας λένε ότι είναι εντάξει να προκαλέσουμε μόνοι μας τη διάλυση του κράτους μας (και την τουρκοποίηση που θα ακολουθήσει), γιατί εμείς μόνοι μας το αποφασίσαμε (είναι… «κυπριακής ιδιοκτησίας» η αυτοκτονία μας). Ας το καταλάβουν οι διάφοροι αυτόχειρες: Δεν παύει αυτή η «αυτοκτονία» να είναι θάνατος (και το τέλος του κυπριακού Ελληνισμού).

Κάποιες προϋποθέσεις για ανάσχεση στη διολίσθηση δημιουργούνται από το διογκούμενο κλίμα απόρριψης των χειρισμών του Προέδρου στις τάξεις των απλών πολιτών, την αποχώρηση της Ε.Δ.Ε.Κ. από την Κυβέρνηση. Όπως δεν είναι αρκετή από μόνη της η αποχώρηση κομμάτων από την Κυβέρνηση. Για να έχει αξία και προοπτική η πιθανή σύμπηξη νέου μετώπου ενάντια σε μιαν απαράδεκτη «λύση», θα πρέπει οι συμμετέχοντες να τολμήσουν να αποκηρύξουν τη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Μόνον έτσι θα είναι πειστικοί για τους λόγους που τους κάνουν να διαφωνούν με την πολιτική Χριστόφια-Αναστασιάδη. Να το κάνουν και για το λόγο που αναφέραμε και πιο πάνω: Την έκδοση για πρώτη φορά ψηφίσματος από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που αναφέρεται σε λύση Δ.Δ.Ο., πράγμα που μπορεί να σημαίνει (αν δεν ληφθούν μέτρα) και το τέλος των φιλοδοξιών μας για λύση που να συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο (το κίνητρο που είχε η Κύπρος για να υποβάλει αίτηση για ένταξη στην Ε.Ε.)

Με την ογκούμενη απαξίωση της πολιτικής της ευελιξίας και των προσφορών, και τη διάλυση της συγκυβέρνησης, δημιουργούνται οι προοπτικές για την εγκατάλειψη της χρεοκοπημένης, πια, Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, επανατοποθέτηση του Κυπριακού στη σωστή του βάση και γι' απελευθερωτικό αγώνα μέχρι την αποτίναξη της κατοχής. Θα τολμήσουν όμως οι ηγέτες, ή θα… φύγουν… μένοντας;
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου