Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Αυτά ήταν τα μεγάλα οφέλη που θα είχαμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως μας έταζαν; Ένα μεγάλο παραμύθι ήταν τελικά κι αυτό...

Ο 14ος μισθός και τα επικοινωνιακά τρικ


Πριν δεκαπέντε περίπου χρόνια έπεσε στο τραπέζι για πρώτη φορά η αναγκαιότητα να κοπεί το Δώρο, μια και έπρεπε να συμβαδίζουμε με τα άλλα κράτη της Ευρωζώνης. Κάποιοι είπαν τότε ότι δεν ήταν δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο, αφού οι μισθοί στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλοί. Κάπου εκεί λοιπόν έλαβε τέλος το πράγμα και για μερικά χρόνια δεν ακούσθηκε τίποτα. Αλλά να που τώρα επανήλθε το θέμα και μάλιστα με απόφαση αδιαπραγμάτευτη!


Φυσικά, αυτό ενυπάρχει στην πρώτη δέσμη, των σκληρών και…
επιβεβλημένων μέτρων. Αν κι έχουν μεγάλο πρόβλημα, γιατί οι μισθοί μας είναι στα όρια της φτώχιας και πιο κάτω, δεν σκοπεύουν σε καμία περίπτωση να κάνουν πίσω. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στην επόμενη δέσμη δεν αποκλείεται να βρίσκεται ο 13ος μισθός κι έτσι να καθαρίσουν μια και καλή με αυτό το ζήτημα, χωρίς να έχουν το παραμικρό πολιτικό κόστος. Πραγματικά, είναι ένα πολύ ωραίο κόλπο. Μέσα στα πλαίσια των οικονομικών συγκυριών, χωρίς να αυξήσουν καθόλου τους μισθούς και τις συντάξεις για δεύτερη χρονιά, θα κόψουν το Δώρο και μάλιστα χωρίς αντιδράσεις -αφού ο κόσμος συναινεί, όπως λένε οι… δημοσκοπήσεις τους, για να σωθεί δήθεν η πατρίδα! Είναι τόσο μάστορες στον επικοινωνιακό τομέα, που για να απορροφηθούν οι όποιες αντιδράσεις, ακούσαμε την αρμόδια υπουργό να λέει ότι το Δώρο θα κοπεί αν… χρειαστεί, πράγμα βέβαια που είναι δεδομένο πως δεν το πιστεύει. Και αυτό γιατί η αλήθεια είναι ότι έχει προαποφασισθεί να κοπεί, αλλά απλά μας το πάνε... λάου-λάου!
Αυτή η ανάλγητη κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην αφήσει τίποτα όρθιο και μάλιστα γρήγορα, πριν πάψει να φυσάει ο άνεμος της συναίνεσης. Διότι, έτσι κι αλλιώς, κάποια στιγμή θα τελειώσει αυτό το παραμύθι, όταν θα καταλάβει ο κόσμος πόσα πολλά έχει χάσει πιστεύοντας τα ψέματα που του αραδιάζουν καθημερινά όλοι αυτοί οι ανίκανοι πολιτικοί. Όταν δει που οδηγούν οι ατελέσφορες πολιτικές που δρομολογούν και που προφανή στόχο έχουν απλά την υλοποίηση των μέτρων της Ε.Ε. Όταν γευθεί την απόλυτη φτώχεια, ενώ κάποιοι λίγοι θα βρεθούν στον απόλυτο πλούτο. Και αυτό δεν είναι υπερβολή, φτάνει μόνο να αναλογισθείς ότι εκείνος που επηρεάζεται από τα μέτρα είναι ο εργάτης, ο χαμηλόμισθος, ο μικρομεσαίος και ο άνεργος.

Είναι λυπηρό αλλά οι άνθρωποι παραλογίζονται.

Σοβαρά δηλαδή πιστεύουν ότι θα βρουν τη λύση αδειάζοντας τις τσέπες μισθωτών και συνταξιούχων των 1000, ή των 500 ευρώ; Ούτε σαν σκέψη δεν θα έπρεπε να περνάει από το μυαλό τους. Μήπως δεν είναι κάτοικοι αυτού του τόπου; Δεν γνωρίζουν την Ελληνική πραγματικότητα; Από πού μας ήρθαν; Όλοι μετανάστες είναι σ’ αυτή τη χώρα; Ντροπή!

Μας το παίζουν και πατριδολάγνοι, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουμε πατρίδα, αφού με τις διάφορες συνθήκες υποτέλειας που έχουν υπογράψει, έχουν εκχωρήσει τα πάντα. Ούτε ιστορία μας άφησαν, ούτε παιδεία, ούτε κρατική οντότητα, αφού όλοι μπορούν να μας προκαλούν και την ίδια στιγμή εμείς είμαστε σαν φτερό στον άνεμο, χωρίς καμιά βοήθεια από τους εταίρους. Οι τελευταίοι, άλλωστε, τώρα που τους χρειαζόμαστε, δεν μας παρέχουν ούτε οικονομική, ούτε πολιτική στήριξη. Αντίθετα, πιέζουν για σκληρά μέτρα εναντίον του ελληνικού λαού. Αυτά ήταν τα μεγάλα οφέλη που θα είχαμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως μας έταζαν; Ένα μεγάλο παραμύθι ήταν τελικά κι αυτό...
Πηγή: Tempo
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου