Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ - Σε κλιμάκωση προχωρούν μαθητές και φοιτητές

ΓΑΛΛΙΑ: Σε κλιμάκωση προχωρούν μαθητές και φοιτητές με τις Ενώσεις τους να καλούν σε συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις και συνέχιση των καταλήψεων

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ – ΜΑΘΗΤΕΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ
Σε κλιμάκωση προχωρούν μαθητές και φοιτητές με τις Ενώσεις τους να καλούν σε συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις και συνέχιση των καταλήψεων ή και άλλων διαμαρτυριών
Σε απόφαση για νέα γενική απεργία στις 28 Οκτωβρίου και νέο συλλαλητήριο, στις 6 Νοεμβρίου, κατέληξε η συνάντηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, χθες το απόγευμα, υποστηρίζοντας ότι οι εργατικές κινητοποιήσεις κατά του συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου θα συνεχιστούν ακόμη και αν ψηφιστεί από τη Γερουσία.
Σε µια προσπάθεια να επιταχύνει τις εξελίξεις, η κυβέρνηση αποφάσισε να... .... χρησιµοποιήσει το άρθρο 44-3 του Συντάγµατος που της επιτρέπει να παρεµβαίνει σε µια κοινοβουλευτική συζήτηση και να περιορίζει τον αριθµό των τροπολογιών που συζητούνται. Ηδη έχουν κατατεθεί 1.000 τροπολογίες στον νόµο και έχει γίνει η ψηφοφορία για τις 750.

Για τις υπόλοιπες δεν θα γίνει οπότε µέχρι σήµερα το βράδυ ο νόµος αναµένεται να έχει ψηφιστεί. Στη συνέχεια θα παραπεµφθεί σε κοινοβουλευτική επιτροπή για να επιστρέψει την ερχόµενη εβδοµάδα στα δύο σώµατα προς τελική ψηφοφορία.

Τα βασικά στοιχεία της µεταρρύθµισης «αύξηση του ελάχιστου ορίου συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 και αύξηση του χρόνου για πλήρη σύνταξη από τα 65 στα 67»  έχουν ήδη εγκριθεί και από τα δύο σώµατα.

Ολα αυτά, πάντως, δεν φαίνεται να πτοούν τα συνδικάτα. «Η κυβέρνηση παραµένει αδιάλλακτη κι εµείς θα συνεχίσουµε τις κινητοποιήσεις», δήλωσε ο επικεφαλής του ισχυρού συνδικάτου CGΤ. Λίγο αργότερα αποφασίστηκε η πραγµατοποίηση απεργίας και διαδηλώσεων την Πέµπτη 28 Οκτωβρίου και νέων κινητοποιήσεων το Σάββατο 6 Νοεµβρίου.
Μαζική συμμετοχή μαθητών και φοιτητών
Σε κλιμάκωση προχωρούν μαθητές και φοιτητές με τις Ενώσεις τους να καλούν σε συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις και συνέχιση των καταλήψεων ή και άλλων διαμαρτυριών, παρά το ότι αρχίζουν οι σχολικές διακοπές Toussaint, στις οποίες η κυβέρνηση προσέβλεπε για αποδυνάμωση των αντιδράσεων της νεολαίας. Ηδη, 33 από τις 80 πανεπιστημιακές σχολές είναι υπό κατάληψη, όπως και εκατοντάδες σχολεία. Χθες, δεκάδες χιλιάδες μαθητές διαδήλωσαν ειρηνικά, περιφρουρώντας τις διαμαρτυρίες τους, σε πολλές γαλλικές πόλεις.
Επεισόδια από τους γνωστούς προβοκατόρικους μηχανισμούς σημειώθηκαν μόνο στη Λυών, που αξιοποιήθηκαν δεόντως από την αστυνομία και τα ΜΜΕ. Οι δυνάμεις καταστολής χρησιμοποίησαν κανόνια νερού και δακρυγόνα και τραυμάτισαν αρκετούς νέους. Παρά τον περιορισμένο χαρακτήρα των επεισοδίων, ο υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτεφέ απειλούσε όσους «μετατρέπουν τη χώρα σε πεδίο μάχης» και περηφανευόταν ότι έγιναν, ήδη, 1.901 προσαγωγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου