Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010 έρχεται η σειρά της Αθήνας για να ζήσει το live των Scorpions στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.


H παγκόσμια περιοδεία των θρυλικών "Σκορπιών" με τίτλο "Get your Sting and Blackout", σηματοδοτεί το τέλος ενός εκ των πιο δυναμικών ροκ γκρουπ παγκοσμίως, καθώς οι Scorpions ανακοίνωσαν την απόφασή τους να τερματίσουν την επί 40 χρόνια, μουσική διαδρομή τους.
Η περιοδεία ξεκίνησε στις 7 Μαΐου από τη Γερμανία και ακολουθούν συναυλίες σε όλο τον κόσμο. Στις συναυλίες τους παρουσιάζουν μερικά από τα πιο δημοφιλή τραγούδια τους.
Την ολοκλήρωση της περιοδείας θα διαδεχθεί το 2011 η κυκλοφορία dvd με στιγμιότυπα από αυτήν.

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου του 2010 έρχεται η σειρά της Αθήνας για να ζήσει το τελευταίο live του θρυλικού συγκροτήματος, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Line-up:
Doors open 18:30
George Gakis & troublemakers 19:30 20:15
Firewind 20:35- 21:20
Scorpions 21:45- 23:50

Η προπώληση ξεκίνησε ήδη για μια βραδιά που θα μας θυμίσει τις δυνατές μπαλάντες τους… «Still Loving You», «Holiday», «When the Smoke is Going Down», «Always Somewhere», «Wind of Change», «Send Me an Angel», αλλά και τους ροκ ύμνους όπως «Rock You Like a Hurricane», «Blackout», «Bad Boys Running Wild», «In Trance» «He’s A Woman She’s A Man», «No One Like You», «Rhythm Of Love» κ.α.

Οι Scorpions, ένα από τα πιο μακρόβια και εμπορικά επιτυχημένα σύνολα του σκληρού rock, σχηματίστηκαν στο ...
...Ανόβερο της Δυτικής Γερμανίας το 1969.
Κυκλοφόρησαν δεκάδες άλμπουμ, ενώ, σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις των δίσκων τους, αυτές ανέρχονται σε 20 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Όταν κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, "Lonesome Crow" (1972), το συγκρότημα αποτελούνταν από τους Klaus Meine (φωνητικά), Rudolf Schenker (rhythm κιθάρα), Michael Schenker (lead κιθάρα), Lothar Heimberg (μπάσο) και Wolfgang Dziony (ντραμς).

Στη συνέχεια αποχώρησαν οι Michael Schenker (σχημάτισε τους UFO και αργότερα, στα τέλη της δεκαετίας του '70, τους Michael Schenker Group), Heimberg και Dziony, τους οποίους αντικατέστησαν οι Uli Jon Roth, Francis Buchholz και Herman Rarebell αντίστοιχα.
Η εν λόγω σύνθεση παρέμεινε σταθερή για τα επόμενα τέσσερα άλμπουμ (ανάμεσά τους περιλαμβάνονται τα αντιπροσωπευτικά "In Trance" [1975] και "Virgin Killer" [1976]), αλλά έκτοτε υπέστη αρκετές μεταβολές, με σημαντικότερη την αντικατάσταση του Roth από τον Matthias Jabs το 1979, την επόμενη χρονιά της κυκλοφορίας του διπλού λάιβ LP "The Tokyo Tapes".

Το "Animal Magnetism" του 1980 ήταν το πρώτο άλμπουμ τους που έγινε χρυσό στις ΗΠΑ, ενώ το "Blackout" του 1982, με το χιτ "No One Like You", κέρδισε τη διάκριση του πλατινένιου. Το "Love At First Sting" του 1984, με τραγούδια όπως το "Rock You Like A Hurricane", γνώρισε επίσης επιτυχία και πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα. Τα τραγούδια τα οποία ερμήνευσαν στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας που πραγματοποίησαν το 1985 καταγράφηκαν στο λάιβ "World Wide Live". Απήχηση είχε και η επόμενη δουλειά τους, "Savage Amusement" (1988, περιλάμβανε την μπαλάντα "Rhythm Of Love").

Κατόπιν έκαναν μια ακόμη παγκόσμια τουρνέ και πολλές συναυλίες στην ΕΣΣΔ. Το "Crazy World" του 1990 υπήρξε η μεγαλύτερη επιτυχία της πολύχρονης καριέρας τους (ξεχώρισαν τα σινγκλ "Wind Of Change" και "Tease Me, Please Me"). Συνέχισαν με τα "Face The Heat" (1993) και "Deadly Sins" (1995). Ακολούθησαν τα "Pure Instinct" (1996), "Eye II Eye" (1999) και "Moment Of Glory" (2000), και εμπορικά επιτυχημένο αποδείχθηκε το πείραμα ακουστικής αισθητικής του "Acoustica" (2001).



Τη συναυλία θα ανοίξει οι Γιώργος Γάκης & The Troublemakers
Ο Γιώργος Γάκης έχοντας μία μακροχρόνια και αμετάβλητη πορεία στα rock μουσικά δρώμενα της χώρας, καθώς και σημαντικές συνεργασίες, όπως με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.
Το 2000 κυκλοφόρησε από τη G.G. Records την τελευταία του δουλειά με τίτλο "Forbidden Paradise " σε μουσική και στίχους του ίδιου.

Αμέσως μετά θα εμφανιστούν οι Firewind.
Ξεκίνησαν κάπου στο 2001 με αρχική ιδρυτική σύνθεση τους Stephen Frederick (ex-Kenziner) στα φωνητικά, Brian Harris (ex-Vainglory, Zanister, My Own Victim) στα drums και τον δικό μας Gus G. στην κιθάρα.
Οι Firewind ηχογράφησαν πριν λίγο καιρό μια διασκευή του “Breaking the Law” των Judas Priest για ένα CD-αφιέρωμα στο “British Steel” του αγγλικού Metal Hammer, στην οποία έκανε το ντεμπούτο του ο νέος drummer του group, Michael Ehre. Το νέο τους άλμπουμ θα κυκλοφορήσει το Φθινώπορο και θα έχει τίτλο “Days of Defiance”.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου