Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Με κινητοποιήσεις «απαντούν» οι συνταξιούχοι την Τετάρτη


«Όχι» στο πάγωμα συντάξεων
      Αγώνα ζωής δίνουν οι συνταξιούχοι όλης της χώρας

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι συνταξιούχοι στην απόφαση του υπουργείου Εργασίας να «παγώσει» όλες τις συντάξεις για το 2010. Την Τετάρτη, στις 10:00, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοτζιά διαδηλώνοντας ενάντια στην πολιτική  που τους έχει οδηγήσει στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Όπως δήλωσε στον ΒΗΜΑ FM 99,5, ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, είναι ο δεύτερος χρόνος που δεν δίδονται αυξήσεις, όταν η πλειονότητα των συνταξιούχων του ΙΚΑ παίρνουν συντάξεις κάτω απο τα 600 ευρώ.

Μήνυμα αντεπίθεσης έστειλαν και οι
πρόεδροι των υπόλοιπων συνταξιουχικών Οργανώσεων, υπογραμμίζοντας ότι είναι «ο μόνος δρόμος για να διατηρήσουμε όσα κατακτήσαμε με κόπο και αίμα και φυσικά να μην πεθάνουμε απο την πείνα ».

Το «πάγωμα» όλων των συντάξεων για το 2010 προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, κάνοντας λόγο για απόφαση που....
επιβάλλεται από την τραγική κατάσταση των Ταμείων.
«Είναι κάτι που το κάναμε μονομερώς, δεν ήταν συνολική κυβερνητική πολιτική αυτό, αλλά ήταν μια διέξοδος για μας» !!! δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

 Οι συνταξιούχοι μεταξύ άλλων διεκδικούν: Κατώτερη σύνταξη για όλα τα Ταμεία 1.050 ευρώ.
 Πάταξη της ακρίβειας. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης. Επίδομα θέρμανσης 500 ευρώ. Βελτίωση της περίθαλψης και να χορηγείται δωρεάν. Καμία αύξηση στα φάρμακα και να τους χορηγούνται δωρεάν. Παλεύουν ενάντια στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος, στο τζογάρισμα των αποθεματικών των Ταμείων, κλπ

Εχουν άδικο ;


Αν δεν έχουν να δώσουν στους παπούδες μας και τις γιαγιάδες μας ας τα βρούνε απο αυτούς που  έχουν και τα κάνουν μασούρια - βίλες , πισίνες και γιώτ. Η ας δημεύσουν τις περιουσίες όλων αυτών που τα έφαγαν ή τα κακοδιαχειρίστικαν.

Αλλα μούγγα για το "πάπλωμα"


Bookmark and Share


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου