Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Στον Τάσσο Παπαδόπουλο ανήκει η σορός

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του SigmaLive o Υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά εμμένει στις αρχικές του δηλώσεις, ότι δηλαδή ζητήθηκε από την οικογένεια του Τάσσου Παπαδόπουλου, καταβολή λύτρων για την επιστροφή της σορού του τέως προέδρου της Δημοκρατίας, κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά ο στενός συνεργάτης του Τάσσου Παπαδόπουλου, Χρύσης Παντελίδης.

"Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο το διαψεύδει ο κ.Παντελίδης " ανέφερε ο Υπουργός.

Ο κ. Λουκά ανέφερε επίσης ότι έχει ενημερώσει την οικογένεια του Τάσσου Παπαδόπουλου για τη πορεία των ερευνών, τονίζοντας ότι αναμένονται μέχρι το βράδυ ραγδαίες εξελίξεις για την υπόθεση.

Λύτρα για την παράδοση της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου ζήτησαν οι δράστες από την οικογένειά του, δήλωσε την Τρίτη ο ...
Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Λουκάς Λουκά προσθέτοντας, ωστόσο, ότι δεν δόθηκαν οποιαδήποτε λύτρα από την οικογένεια και η σορός που ανευρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας επιβεβαιώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι ανήκει και επιστημονικά τεκμηριωμένα στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κ. Λουκά είπε ότι «οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται για πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης, ποιοι ευθύνονται και είναι πίσω από αυτή την πράξη και η Αστυνομία είναι αισιόδοξη ότι θα διαλευκάνει αυτή την υπόθεση».

Την δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης, διέψευσε κατηγορηματικά, σε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ " Μεσημέρι και κάτι ", ο Χρύσης Παντελίδης, στενός συνεργάτης του Τάσσου Παπαδόπουλου, ο οποίος δήλωσε πώς η οικογένεια του τέως προέδρου, δεν έχει γίνει ουδέποτε αποδέκτης αιτήματος για καταβολή λύτρων.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της αστυνομίας Μιχάλη Κατσουνωτού, ο οποίος σε διάσκεψη τύπου που θα πραγματοποιηθεί στις 15.00 , θα ανακοινώσει νεότερες πληροφορίες για την υπόθεση.

Στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο, ανήκει η σορός που εντοπίστηκε χθες βράδυ στο νέο κοιμητήριο Στροβόλου, στην περιοχή Χαλεπιανές. Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, δήλωσε το πρωί στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του Σίγμα ότι στη διάρκεια της νύχτας έγινε η ταυτοποίηση με σύγκριση DNA από το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας, η οποία κατέδειξε ότι όντως η σορός ανήκει στον Τάσσο Παπαδόπουλο. Η σορός εντοπίστηκε χθες βράδυ σε υφιστάμενο τάφο, μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα που έγινε στην Αστυνομία. Ο άγνωστος, για τον οποίο ακούστηκαν πληροφορίες ότι είναι συνεργάτης ισοβίτη, ανέφερε στην Αστυνομία ότι η σορός του τέως Προέδρου είναι θαμμένη σε συγκεκριμένο τάφο, τον οποίο κατονόμασε. Ισχυρή αστυνομική δύναμη έσπευσε γύρω στις 8.00 το βράδυ στην περιοχή και άρχισε έρευνες, που είχαν ως αποτέλεσμα την ανεύρεση σορού. Στη σκηνή κλήθηκαν συγγενικά πρόσωπα του αείμνηστου Προέδρου, που φέρονται να αναγνώρισαν, εκ πρώτης όψεως, ότι η σορός ανήκει στον Τάσσο Παπαδόπουλο, από τα παπούτσια και μια καρφίτσα που έφερε στο πέτο. Ο πρώην διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών, Πανίκος Κυριάκου δήλωσε στο ΣΙΓΜΑ ότι, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο σωφρονιστικό ίδρυμα, συγκεκριμένος βαρυποινίτης έλεγε ότι θα κλέψει τη σορό του τέως Προέδρου, Σπύρου Κυπριανού. Όταν κλάπηκε η σορός του Τάσσου Παπαδόπουλου, ο κ. Κυριάκου διαβίβασε αυτή την πληροφορία στον Αρχηγό της Αστυνομίας. Μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του Σίγμα ο κ. Κυριάκου εξήγησε ότι κατά την εκτίμηση του απώτερος στόχος του βαρυποινίτη ήταν η απελευθέρωση του ή η μείωση της ποινής του. Να βοηθήσει δηλαδή τις αστυνομικές αρχές στην εξεύρεση της σορού, με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση του.

Δεν πρόσεξε τίποτα ύποπτο ο υπεύθυνος του κοιμητηρίου.

Καμία ύποπτη κίνηση δεν υπήρξε το τελευταίο χρονικό διάστημα στο κοιμητήριο, δήλωσε ο υπεύθυνος του νέου κοιμητηρίου Στροβόλου, στην περιοχή Χαλεπιανές, στο Τσέρι, Πέτρος Αβρααμίδης. Ο ίδιος ανέφερε, δεν πρόσεξε τίποτα ύποπτο τις τελευταίες ημέρες στο κοιμητήριο και πρόσθεσε ότι στον τάφο που έχει εντοπιστεί η σορός Παπαδόπουλου είναι θαμμένο άλλο πρόσωπο.

Τέλος στην αγωνία της οικογένειας

Την ηρεμία στην οικογένεια επανέφερε ο εντοπισμός της σορού του αγαπημένου μας Τάσσου έδωσε τέλος στο μαρτύριο, το οποίο συγκλονισμένοι βιώνουμε τους τελευταίους τρεις μήνες και δήλωσε η σύζυγος του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Φωτεινή Παπαδοπούλου.Η κ.Παπαδοπούλου,σε δηλώσεις στην οικία της στη Στράκα,εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την Αστυνομία, το Ινστιτούτο Νευρολογίας, αλλά και όλους όσοι προσπάθησαν να βοηθήσουν το έργο της Αστυνομίας για εντοπισμό της σορού του τέως Προέδρου. Παράλληλα ευχήθηκε όπως οι έρευνες για εντοπισμό και σύλληψη των δραστών καρποφορήσουν. Η κυρία Παπαδοπούλου ευχαρίστησε επίσης όλους όσοι προσπάθησαν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο στο έργο της Αστυνομίας με την παροχή πληροφοριών ή άλλης βοήθειας. Εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες της στους χιλιάδες πολίτες για την αγάπη με την οποία περιέβαλαν την οικογένεια και τη στήριξαν όλο αυτό το διάστημα.

Πληροφορίες από το οικογενειακό περιβάλλον του τέως Προέδρου αναφέρουν ότι το τηλεφώνημα με το οποίο άγνωστος έδωσε την πληροφορία για την τοποθεσία της σορού έγινε χθες προς άτομο του στενού περιβάλλοντος της οικογένειας. Το άτομο αυτό παρέπεμψε τον πληροφοριοδότη στην Αστυνομία, καθότι όλο αυτό το διάστημα έφθαναν συχνά διάφορες πληροφορίες στο οικογενειακό περιβάλλον για πιθανές τοποθεσίες, όπου βρισκόταν η σορός του αειμνήστου Προέδρου. Το άγνωστο άτομο που έδωσε την πληροφορία για την τοποθεσία της σορού, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, μιλούσε σπαστά ελληνικά. Η σορός του Τάσσου Παπαδόπουλου θα παραδοθεί το πιθανότερο αύριο στην οικογένεια, η οποία θα προχωρήσει στον επανενταφιασμό της στο Κοιμητήριο της Δευτεράς, όπου θα τελεστεί τρισάγιo.

Ικανοποιημένος ο Πρόεδρος.

Την ικανοποίησή του για το αίσιο τέλος της περιπέτειας με την σορό του του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα. Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη χήρα του τεώς Προέδρου Φωτεινή Παπαδοπούλου, στην οποία εξέφρασε τη συμπάθειά του προς εκείνη και την οικογένειά της. Η ίδια η κ. Παπαδοπούλου, πρόσθεσε, και η οικογένειά της νιώθουν ανακούφιση και ικανοποίηση για το τέλος της περιπέτειας αυτής.

Συγκλονιστική μαρτυρία του Πανίκου Κυριάκου

Ο πρώην διευθυντής των φυλακών Πανίκος Κυριάκου προχώρησε σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη στον Χρύσανθο Τσουρούλη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «60’ Λεπτά». Ο κ. Κυριάκου αποκάλυψε πως επί εποχής του βαρυποινίτης σχεδίαζε την κλοπή της σορού του Σπύρου Κυπριανού ώστε να την ανταλλάξει με την απελευθέρωσή του. Μετά την κλοπή της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου τηλεφώνησε ο ίδιος στον Αρχηγό της Αστυνομίας και του αποκάλυψε την πληροφορία θεωρώντας πως ο συγκεκριμένος βαρυποινίτης ήταν σε θέση να προβεί στη συγκεκριμένη απονενοημένη πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου