Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

4η Αντιρατσιστική Γιορτή Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών το Σάββατο 26 Ιούνη, στο Λόφο Κολωνού από τις 6 το απόγευμα


4η Αντιρατσιστική Γιορτή Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών το Σάββατο 26 Ιούνη, στο Λόφο Κολωνού από τις 6 το απόγευμα

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Το Σάββατο 26 Ιούνη, στο Λόφο Κολωνού (Ιωαννίνων και Καπανέως), έλληνες και μετανάστες του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ» σας καλούμε στη Γιορτή μας.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, θα βρεθούμε μαζί. Έλληνες και μετανάστες από δεκάδες κοινότητες, κινήσεις δικαιωμάτων, τοπικές συλλογικότητες, σωματεία και οργανώσεις νεολαίας. Την ώρα της κρίσης, σφίγγουμε τα χέρια σε μια εκδήλωση αλληλεγγύης και κοινού αγώνα ελλήνων και μεταναστών. Σε μια έμπρακτη απόδειξη συμβίωσης, μια γιορτή διεκδίκησης μιας κοινωνίας χωρίς ξενοφοβία και ρατσισμό, με ίσα δικαιώματα για όλους και όλες.

Με συζητήσεις για την ελευθερία της Γάζας και του Παλαιστινιακού λαού. Για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και την απόπειρα φασιστικών ομάδων να σπείρουν το ρατσιστικό μίσος σε γειτονιές της Αθήνας και πόλεις της Ελλάδας.

Με καλεσμένους ακτιβιστές από το «Στόλο της Ελευθερίας» που επέστρεψαν από τις Ισραηλινές φυλακές και ακτιβιστές του διεθνούς αντιρατσιστικού κινήματος. Αλλά και δημοσιογράφους, συνδικαλιστές, μετανάστες και πρόσφυγες που αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή στον Ευρωπαϊκό Νότο.

Με μουσική και χορό χωρίς σύνορα. Σε μια συναυλία όπου οι ήχοι γνωστών ελλήνων καλλιτεχνών, μεταναστευτικών και μεικτών μουσικών σχημάτων θα εναλλάσσονται αρμονικά μεταξύ τους.
Με μπαρ και κουζίνα από τον κόσμο, εκθέσεις φωτογραφίας και βιβλίου, δρώμενα και προβολές εξαιρετικών ντοκιμαντέρ.
Πως να έρθετε:


Λόφος Κολωνού, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΑΝΕΩΣ

- Λεωφορείο 057 - ΣΤΑΣΗ ΚΑΛΛΙΠΟΛΕΩΣ.

- 500 μέτρα από μετρό Σεπόλια και άλλο τόσο από Σταθμό Λαρίσης

4ης Αντιρατσιστικής Γιορτής «Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών»

Σάββατο 26 Ιούνη, στο Λόφο Κολωνού




* Στις 6 το απόγευμα ξεκινούν οι παράλληλες συζητήσεις που συντονίζει η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», με θέματα:

Γάζα: Το κίνημα αλληλεγγύης μετά από το χτύπημα στο «Στόλο της Ελευθερίας»

Οµιλητές/τριες:

Οι Άρης Χατζηστεφάνου (δημοσιογράφος) & Τάκης Πολίτης (πανεπιστημιακός) από το «Καράβι για τη Γάζα» μαζί με Παλαιστίνιους αγωνιστές.



Ακροδεξιά και ρατσιστικές επιθέσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη

Οµιλητές/τριες:

Rolf Krauer (Ελβετία, συνδικαλιστής σωματείου UNIA), Βασίλης Μουλόπουλος (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), Άγγελος Αθανασόπουλος (δημοσιογράφος), Ζάχερ Μαχμάντ (Αφγανική Κοινότητα), Θανάσης Κούρκουλας (Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»)



* Από τις 7.30 μ.μ., θα ξεκινήσει η συναυλία της Γιορτής, με μετανάστες και έλληνες καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα που συμμετέχουν εθελοντικά:

• Στάθης Δρογώσης

• Palyrria

• Fundracar

• KASAPI youth band (Φιλιππίνες – 2η γενιά)

• King Star (Πακιστάν)

• Συγκρότηµα νέων Μαροκινής Σαχάρας

• ΔΝΤ-band



Επίσης:

* Προβολές των ντοκιμαντέρ «Άρωμα μιας άλλης εποχής» του ΕΞΑΝΤΑ και «Πεθαίνοντας στην Παλαιστίνη» του Άρη Χατζηστεφάνου. Αλλά και συγκλονιστικών ερασιτεχνικών video για τη ζωή και τον πόλεμο στη Γάζα καθώς και για το ταξίδι και τις εμπειρίες μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα, που έφτιαξαν ομάδες του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών

* Δρώμενα: ξυλοπόδαροι & ζογκλέρ από τη σχολή circusdayz, ζωγραφική για παιδιά από την ACT-UP, θεατρικό δρώμενο ομάδας μεταναστών του «Κυριακάτικου»

* Μπαρ και κουζίνα από τον κόσμο & έκθεση αντιρατσιστικού βιβλίου

Συμμετέχουν δεκάδες κοινότητες μεταναστών, οργανώσεις δικαιωμάτων, συνδικάτα, τοπικές συλλογικότητες και ομάδες νεολαίας

Είσοδος ενίσχυσης 6 €

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Κίνηση «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ»

αναρτήστε το στις 
σελίδες σας πατώντας
το κουμπί SHARE
Bookmark and Share


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου