Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Σάββατο 22 Μαΐου 2010

“Troktiko: ποιος είναι ο ιδιοκτήτης”


“Troktiko: ποιος είναι ο ιδιοκτήτης”
Με τον πόλεμο Troktiko-ΜΜΕ-πολιτικών να εντείνεται, ένα ερώτημα απασχολεί τις δικαστικές αρχές: «Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του troktiko;». Ποιος κρύβεται πίσω από το blog;
Στον απόηχο των φημών του troktiko για παραίτηση της Άννας Διαμαντοπούλου, ο επρόσωπος της κυβέρνησης, Γιώργος Πεταλωτής, δήλωσε οτι «σύντομα τα blogs θα πάρουν την απάντηση τους».

Το τροκτικό απάντησε οργισμένα: «κ.Πεταλωτή απειλείτε με φίμωση και λογοκρισία των blogs επειδή σας πονάνε; Θα το πιείτε όλο το ποτήρι γιατί αυτά είναι του κόσμου και δεν τα αγγίζει κανένας. Και να τα κλείσετε θα ξεφτιλιστεί η κυβέρνηση στο εξωτερικό και σύμφωνα με την διεθνή νομοθεσία δεν μπορείτε
να βάλετε εσείς τα καλούπια. Από πότε κ.Πεταλωτή και ποιος σας δίνει το δικαίωμα να απειλείτε μια ομάδα ανθρώπων που γράφουν σε blogs; Δεν ντρέπεστε λίγο όλοι μαζί που διασύρατε την χώρα μας στο εξωτερικό και εκτοξεύσατε το δημόσιο χρέος στις…Άλπεις; Είναι η οργή του λαού και θα την αντιμετωπίσετε όλοι. Όπως κάναμε και εμείς τόσα χρόνια. Τώρα θα το υπομείνετε.»
Η αλήθεια είναι οτι οι πολιτικοί ενοχλούνται από την απήχηση των blogs και ιδιαίτερα του troktiko blogspot, που είναι το μεγαλύτερο blog στην Ελλάδα με αναγνωστικό κοινό της τάξης του μισού εκατομμυρίου κάθε μέρα. Διαβάστε στατιστικά για την επισκεψιμότητα του troktiko.

Ενοχλημένοι όμως με το troktiko είναι και τα κλασσικά ΜΜΕ, και ιδιαίτερα τα τηλεοπτικά κανάλια. Σε πρόσφατη δημοσίευση, το τροκτικό σηκώνει το γάντι και προκαλεί τα τηλεοπτικά κανάλια: «Μολών λαβέ! Ελάτε τα δελτία ειδήσεων και οι μεγαλοδημοσιογράφοι να ζητήσετε ΈΝΑΝ από εμάς να βγει στα δελτία σας. Σας προκαλούμε λοιπόν εμείς να μας στείλετε ένα e-mail και να καλέσετε έναν στα δελτία σας. Εσείς δεν λέτε ότι κρυβόμαστε πίσω από την ανωνυμία;

Να ακούσετε στο MEGA ποιος έπαιρνε τα δημόσια έργα και λεγόταν Μπόμπολας. Να ακούσετε στο ALTER ποιος εμπλέκεται στα εικονικά τιμολόγια. Να ακούσετε στον ΑΝΤ1 ποιος έχει καταδικαστεί για αυθαιρεσίες και είχε σχέση με τις “Αθηναικές συμμετοχές” στο χρηματιστήριο. Να ακούσετε στo STAR πως θάβονται οι νεκροί της petrola και πως “εκπαιδεύεται” μέσω της τσόντας των dvd η νεολαία μας. Να ακούσει ο ΣΚΑΙ ποιος επιχειρηματίας είναι απεργοσπάστης και μιλάει για τα δικαιώματα του κόσμου, ποιος είναι οικολόγος με δεξαμενόπλοια και ποιος κατηγορείται για διασπάθηση δημοσίου χρήματος. Nα μας πει ο ALPHA ποιος ήταν ο ρόλος των Γερμανών στην οικονομική κρίση και οι σκανδαλώδεις συμβάσεις τους με δημόσιους οργανισμούς και εξοπλισμούς. Άντε λοιπόν σας προκαλούμε και περιμένουμε.»

Κατά καιρούς έχουν ακουστεί διάφορα για το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του troktiko. Μετά από καταγγελία του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, η αστυνομία προσήγαγε τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια, πρώην πρωτοπαλίκαρο του Μάκη, αλλά δεν απεδείχθη κάποια σχέση με το τροκτικό. Η αλήθεια είναι οτι το troktiko απασχολεί τουλάχιστον 3 άτομα σε συνεχείς 8-ωρες βάρδιες, καθώς και πολλούς εξωτερικούς συνεργάτες. Το απόρρητο της Google μπορεί να σπάσει μόνο μετά από εισαγγελική παρέμβαση, κάτι που μοιάζει περισσότερο πιθανό από ποτέ μετά τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου. Κάτι τέτοιο πάντως θα σημάνει βήματα πίσω για την δημοκρατία στην χώρα μας, καθώς η ελευθερία λόγου και η ανωνυμία των blogs (που ΔΕΝ είναι ΜΜΕ, αλλά προσωπικά μέσα έκφρρασης) είναι παγκόσμια κατοχυρωμένη.

αναρτήστε το στις 
σελίδες σας πατώντας
το κουμπί SHARE
Bookmark and Share


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου