Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Μάνος Ξυδούς - Εφυγε νωρίς...... " Πέρασε η ώρα μα δεν φάνηκες - άχρηστα ρολόγια που σταμάτησαν "

Ο Μάνος Ξυδούς, ένα από τα μέλη του συγκροτήματος «Πυξ Λαξ» άφησε την τελευταία του πνοή χτές το βράδυ από ανακοπή καρδιάς στα παρασκήνια εκπομπής του ΣΚΑΙ στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην οποία εμφανιζόταν μαζί με τον ανερχόμενο συνάδελφό του, Γιώργο Παπαδόπουλο.Ο καλλιτέχνης ένιωσε μια ξαφνική αδιαθεσία. Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο όπου και τον μετέφερε στο Τζάνειο νοσοκομείο. Δυστυχώς όμως δεν πρόλαβαν, ο καλλιτέχνης είχε φύγει απο τη ζωή.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη


Ο Μάνος Ξυδούς γεννήθηκε στις 15 Μαΐου του 1953 (από πατέρα Μήλειο και μητέρα Κρητικιά) στους Αγίους Αναργύρους Αθηνών. Πήγε σχολείο στους Αγίους και μετά δούλευε ως κλητήρας (εξωτερικές δουλειές) στην τότε Columbia στην Ριζούπολη, ενώ έπαιζε μπάσκετ στον “Ιωνικό” Νέας Φιλαδέλφειας.
Φοίτησε στην...
..Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και στη συνέχεια σπούδασε marketing, Η αγάπη του για τη μουσική φάνηκε πολύ νωρίς, όταν ξεκίνησε να παίζει μουσική ως dj σε μαγαζιά της Πλάκας. Αργότερα εργάζεται για τη δισκογραφική εταιρεία Minos-EMI, όπου και συναντιέται για πρώτη φορά με τα υπόλοιπα μέλη των «Πυξ –Λαξ» από τη θέση του Marketing Director.

Έχοντας ήδη μια επιτυχημένη καριέρα ως παραγωγός ξεκινά τη συνεργασία του με τους «Πυξ Λαξ» γράφοντας στίχους και μουσική. Έκτοτε συνεργάζεται. με πλήθος καλλιτεχνών αφήνοντας το δικό του στίγμα στο ελληνικό καλλιτεχνικό στερέωμα.

Έχει κάνει μια μεγάλη επιτυχία με τους «Dreamer and the fool moon» και το τραγούδι Sandrina που είχε αγγλικούς στίχους. Αυτό το maxi single πούλησε 49.000 αντίτυπα και ανέβηκε στις πρώτες θέσεις των καταλόγων της Ιταλίας, Ελβετίας, Γαλλίας κ.ά.

Συμμετέχει στην παραγωγή του πρώτου και του τρίτου δίσκου των Πυξ Λαξ και γίνεται μέλος του συγκροτήματος γράφοντας στίχους, μουσική και κάνοντας φωνητικά.

Συμμετείχε, επίσης, στον δίσκο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου «Προσέχω δυστυχώς» στον οποίο έγραψε στίχους και μουσική στα περισσότερα τραγούδια ενώ έχει συνεργαστεί και με τους Όναρ.

Έγραψε και συμμετείχε σε πολλούς ακόμη δίσκους με κυριότερο τον «Μέχρι να πάρεις παγωτό, σε βρίσκει ο Χειμώνας» μαζί με τον Πάνο Κατσιμίχα, ο οποίος τους έφερε ξανά να τραγουδούν παρέα.

Μόλις πριν ένα μήνα είχε πραγματοποιήσει συναυλίες με τους αδερφούς Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα στη Θεσσαλονίκη και το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο.





αναρτήστε το στις 
σελίδες σας πατώντας
το κουμπί SHARE
Bookmark and Share


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου