Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Ο εφευρέτης του κινητού συνιστά οι συσκευές να ξαναγίνουν απλές

Ο 80χρονος σήμερα Μάρτιν Κούπερ, ο πρώην αρχιμηχανικός της Motorola, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ομάδας που ανέπτυξε το πρώτο κινητό τηλέφωνο, θεωρεί ότι οι σημερινές συσκευές έχουν πάρει λάθος δρόμο, καθώς γίνονται όλο και πιο πολύπλοκες και κάνουν ταυτόχρονα όλο και περισσότερα πράγματα, από το να τραβάνε φωτογραφίες μέχρι να παίζουν μουσική και να λειτουργούν ως GPS.
O Κούπερ, ο οποίος έκανε την πρώτη ασύρματη κλήση μέσω μιας κινητής τηλεφωνικής συσκευής, από μια γωνία του Μανχάταν στις 3 Απριλίου 1973, ανέφερε, μιλώντας σε μια συνδιάσκεψη στη Μαδρίτη, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ότι «οποτεδήποτε δημιουργείται μια ‘καθολική’ συσκευή που κάνει τα πάντα για τους πάντες, δεν κάνει τίποτε καλά». Όπως είπε, «το μέλλον μας βρίσκεται σε έναν αριθμό εξειδικευμένων συσκευών που εστιάζουν σε ένα μόνο πράγμα, το οποίο θα βελτιώσει τις ζωές μας».

Επεσήμανε ότι το πρώτο κινητό τηλέφωνο ζύγιζε πάνω από ένα κιλό και μπορούσε κανείς να μιλήσει με αυτό μόνο για 20 λεπτά, επειδή μετά εξαντλείτο η μπαταρία του. «Αυτό που κάναμε με αυτό το κινητό, ήταν να δημιουργήσουμε μια επανάσταση. Πριν υπάρξει το κινητό, καλούσαμε ένα μέρος, τώρα καλούμε ένα πρόσωπο», πρόσθεσε ο Κούπερ και σημείωσε την εκπληκτική εξάπλωση της νέας τεχνολογίας. Σήμερα πάνω από 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι στη Γη έχουν κινητό, ενώ μόλις 300.000 διέθεταν τέτοια συσκευή το 1984, όπως ανέφερε.


Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου