Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Ένας από τους ωραιότερους τραγουδιστές της χρυσής εποχής του ελληνικού τραγουδιού, ο Πάνος Τζανετής, μας αποχαιρέτησε χθες


Ένας από τους ωραιότερους τραγουδιστές της χρυσής εποχής του ελληνικού τραγουδιού, ο Πάνος Τζανετής, μας αποχαιρέτησε χθες το απόγευμα για το μακρύ ταξίδι. Μετά από σκλρή μάχη με τον Καρκίνο, ο αξιαγάπητος καλλιτέχνης με τα... 300 σουξέ {Δεν έχει δρόμο να διαβώ, Βοριάς είν΄ η αγάπη σου, Κλαίει απόψε ο ουρανός, Θα τραγουδήσω για σένα κα} με πολλές συμμετοχές σε ελληνικές ταινίες και γνήσιο πνευματικό παιδί του Γιώργου Ζαμπέτα, δεν κατάφερε να αντέξει και λύγισε, σε ηλικία 70 ετών. Ο Πάνος Τζανετής, συνεργάστηκε με όλους τους κολοσσούς της ελληνικής μουσικής. Χατζιδάκι, Ζαμπέτα, Μαρκόπουλο, Σπανό, Ξαρχάκο, Βίρβο και πολλούς άλλους. Τις δεκαετίες ΄60 -΄70 κυριάρχησε στην δισκογραφία και τα νυχτερινά κέντρα και έδωσε άλλη πνοή στα τραγούδια της Ελλάδας. Στα κέντρα συνεργάστηκε με Καζαντζίδη, Μαρινέλλα, Μητσιά, Μπέμπα Μπλανς, Μάνο Παπαδάκη και πλήθος άλλων τραγουδιστών. Η κηδεία του έγινε χθες στην Χαλκίδα, χωρίς κανένας συνάδελφος να βρεθεί εκεί. Πρέπει να τονίσουμε πως στο ενεργητικό του έχει περισσότερες από 50 συμμετοχές σε ελληνικές ταινίες.

1940 ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ
1958 ; ΑΡΡΑΒΩΝΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΜΕ ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ
1958 ΠΗΓΕ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ
1959 ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΝΕΑ ΤΑΛΕΝΤΑ – ΑΣΤΕΡΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
1960 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ δισκογραφική «ΙΛΙΣΟΣ»
1963 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΜΑΓΙΚΗ ΠΟΛΗ «ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΚ» «ΚΕΝΤΡΙΚΟ»
1963 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΜΠΕΤΑ
1963 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (τραβώ κουπί / δεν θα ΄ρθω άλλο δειλινό)
1964 ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕ (δεν έχει δρόμο να διαβώ / τι σου ΄κανα και μ΄ εγκατέλειψες /
θα τραγουδήσω για σένα / γειτονιές και περίχωρα κ.λ.π.)
1964 75 ΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ
1964 ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ (δεν έχει δρόμο να διαβώ / τι σου ΄κανα και μ΄ εγκατέλειψες / θα τραγουδήσω για σένα /γειτονιές και περίχωρα κ.λ.π.)
1964 ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ
1964 ΓΑΜΟΣ από φιλότιμο
1968 ; ΤΕΛΟΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΖΗΛΙΕΣ
ΤΑΞΙΤΖΗΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ
1979 ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΓΙΟ 15 ΕΤΩΝ
1992 ΓΑΜΟΣ ΝΕΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ
1993 ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ
ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ
2004 ΜΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΤΗΣ ΑΡΡΩΣΤΙΑΣ ΤΟΥ
2004 Ο ΙΩΑΝΝΟΥ ΙΑΤΡΟΣ ΔΙΕΓΝΩΣΕ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ
ακολουθούσε την ιατρική αγωγή χωρίς κανένα πρόβλημα
2007 ΤΟ ΕΜΑΘΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ
2007-2008 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ
2008 ΙΟΥΛΙΟ - ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
2009 ΙΟΥΝΙΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ
2009 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΕΜΦΡΑΓΜΑ - ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΚΩΜΑ
2009 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ

21/11/2009 ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΕΦΥΓΕ ΑΠ΄ ΤΗ ΖΩΗ ΖΩΗ


ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΣΕ 4 ΜΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ 1964 1967 ;
ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ


Τη δεκαετία του ‘60 τραγούδησε μεγάλες επιτυχίες όπως «Ηρθα και απόψε στα σκαλοπάτια σου», «Τι σου έκανα και με εγκατέλειψες», «Βοριάς είναι η αγάπη σου», «Πέρα από τη θάλασσα», «Χάθηκες», που σιγοτραγουδιούνται μέχρι και σήμερα.
Τραγούδια που έμειναν στις μνήμες των φίλων του παλιού ελληνικού κινηματογράφου αφού ο Πάνος Τζανετής ήταν από τις πρώτες επιλογές των συνθετών που έγραφαν τραγούδια για τον κινηματογράφο. Τραγούδια που από το πανί της μεγάλης οθόνης πέρασαν στα 45αρια της δισκογραφίας.
Για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους εγκατέλειψε την πίστα αλλά και τη μεγάλη οθόνη ενώ μεσουρανούσε, για να επιστρέψει στις ρίζες του και να ξανασμίξει με τη γυναίκα της ζωής του, την Ιωάννα.
«Τον γνώρισα όταν ήμουν 12 χρόνων» θυμάται η ίδια, «από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι θα είναι ο άντρας της ζωής μου. Στα 18 αρραβωνιαστήκαμε και δύο χρόνια μετά χωρίσαμε, όταν ο Πάνος έφυγε για την Αθήνα. Τα ήθθη της εποχής δεν έβλεπαν τότε με καλό μάτι τους τραγουδιστές και οι κλειστές κοινωνίες τα πρόσεχαν αυτά. Ο καθένας μας τράβηξε το δρόμο του και ξαναβρεθήκαμε όταν εγώ ήμουν 35 χρόνων και από τότε δεν χωρίσαμε ποτέ. Ο Πάνος κυλάει στο αίμα μου. Είναι η ζωή μου ολόκληρη»!
Οταν είπε αντίο στην καλλιτεχνική ζωή... αγόρασε με τις οικονομίες του ένα ταξί για να κερδίζει τη ζωή του. Παράλληλα, όταν του δινόταν η ευκαιρία έκανε και κάποιες εμφανίσεις στο πάλκο. Η τελευταία του εμφάνιση ήταν το 2002 στο «Χάραμα» με τον Μανώλη Μητσιά.



 


Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου