Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Βρέθηκαν τα «χαμένα» δάχτυλα και ένα δόντι του Γαλιλαίου

Ένας συλλέκτης έργων τέχνης εντόπισε ένα δόντι, ένα δάχτυλο και τον αντίχειρα του Γαλιλαίου, όπως ανακοίνωσε το Μουσείο Ιστορίας της Επιστήμης της Φλωρεντίας. Τα δάχτυλα και το δόντι αφαιρέθηκαν από τη σορό του μαζί με ένα δάχτυλο και έναν σπόνδυλο κατά την ταφή του το 1642.
Ο Τζοβάνι Ταρτζόνι Τοτσέτι, ιστορικός που συμμετείχε τότε στην τελετή και έγραψε για αυτήν, ομολόγησε ότι «δυσκολεύτηκε να αντισταθεί στον πειρασμό να πάρει το κρανίο που είχε φιλοξενήσει μια τέτοια εκπληκτική μεγαλοφυΐα».
Τα λείψανα περνούσαν από τον ένα συλλέκτη στον άλλο μέχρι που χάθηκαν μυστηριωδώς το 1905. Το άλλο δάχτυλο και ο σπόνδυλος φυλάσσονται από το 1737 σε μουσεία της Φλωρεντίας και της Πάδοβα.
Το Μουσείο, σημειώνει στην ανακοίνωσή του, ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την αυθεντικότητα των λειψάνων.
Πρόκειται δε να εκτεθούν στις αρχές του 2010, όταν ανοίξει το μουσείο, το οποίο ανακαινίζεται, και θα μετονομαστεί σε Μουσείο Γαλιλαίου.
Ο Γαλιλαίος γεννήθηκε στην Πίζα το 1564 και θεωρείται ο «πατέρας» της σύγχρονης επιστήμης λόγω των μελετών του στη Φυσική, τα Μαθηματικά και την Αστρονομία.
Επί 95 χρόνια μετά το θάνατό του η Εκκλησία ηρνείτο να τον ενταφιάσει, επειδή οι θεωρίες του έρχονταν σε αντίθεση με τη διδασκαλία της Καθολικής Εκκλησίας.
Πλέον αναπαύεται στη Σάντα Κρότσε της Φλωρεντίας, απέναντι από τον τάφο του Μιχαήλ Αγγέλου.


Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου