Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Η Αστυνομία συγκαλύπτει τη ρατσιστική επίθεση στο Νέο Κόσμο

η είδηση 

Επίθεση κατά Σύριων μεταναστών σημειώθηκε χθες στην περιοχή του Νέου Κόσμου, πίσω από το ξενοδοχείο Intercontinental, όπου βρίσκονται εργατικές κατοικίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα περίπου 40 ατόμων επιτέθηκε κατά 2 καταστημάτων που ανήκουν σε Άραβες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 3 άτομα, τα 2 εκ των οποίων διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.
Οι δράστες, ντυμένοι στα μαύρα και φορώντας μαντίλια στο κεφάλι, πέταξαν βόμβες μολότοφ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης κατά των συγκεντρωμένων Αράβων, που συνηθίζουν να συχνάζουν στην περιοχή, καθώς και εναντίον δύο μίνι μάρκετ με αραβικά προϊόντα, τα οποία στη συνέχεια έσπασαν. Δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές.
Κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν την αστυνομία. Οι δράστες ωστόσο είχαν εγκαταλείψει το χώρο όταν εκείνη κατέφτασε.
Όπως κατήγγειλε  ο Θανάσης Κούρκουλας, μέλος της Κίνησης "Απελάστε το Ρατσισμό" που έσπευσε στην περιοχή, υπάρχουν τουλάχιστον τρεις τραυματίες μετανάστες ένας εκ των οποίων φαίνεται σοβαρότερα ενώ δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι. Όπως τονίζει όλα τα σημάδια της επίθεσης δείχνουν το σχεδιασμό της από τη Χρυσή Αυγή. 



Εικόνα από την περιοχή μετά τις επιθέσεις

η συγκάλυψη 

( ...Ακόμα και τώρα μετά απο ώρες το in.gr αναφέρει οτι η συμπλοκή ήταν μεταξύ μεταναστών !!!)  http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1078129&lngDtrID=244


η καταγγελία για την προσπάθεια συγκάλυψης


Δελτίο Τύπου
Η Αστυνομία συγκαλύπτει τη ρατσιστική επίθεση στο Νέο Κόσμο
 Χτες το βράδυ, οργανωμένη ομάδα 40-50 κρανοφόρων επιτέθηκαν σε Άραβες μετανάστες που ζουν στα προσφυγικά του Νέου Κόσμου. Χτύπησαν μετανάστες (τέσσερις από αυτούς διακομίστηκαν στο νοσοκομείο), κατέστρεψαν αυτοκίνητα, λεηλάτησαν μαγαζιά Αράβων, λήστεψαν τις εισπράξεις της ημέρας. Για να μην υπάρξουν αμφιβολίες για το πολιτικό περιεχόμενο της επίθεσης, οι κρανοφόροι φασίστες φώναζαν: «Έξω οι ξένοι» και «φύγετε από την Ελλάδα».
Εξίσου εξοργιστική όμως με τη ρατσιστική επίθεση, ήταν και η στάση της Αστυνομίας. Παραθέτουμε απλά τις αστυνομικές ενέργειες:
  1. Το περιπολικό που φτάνει στον τόπο της επίθεσης, παραμένει πέντε (5) ολόκληρα λεπτά και δεν προβαίνει σε κανενός είδους έρευνα. Οι αστυνομικοί μάλιστα αναρωτιούνται: «Μα τι μπορούμε να κάνουμε εμείς γι ‘αυτό το περιστατικό».
  2. Η Αστυνομία σπεύσει να ανακοινώσει ότι στο «Νέο Κόσμο έγιναν συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών», παρά το ότι τα θύματα είχαν ήδη δώσει ακριβείς περιγραφές για το τι είχε συμβεί. Σειρά «έγκυρων» ΜΜΕ αναπαράγουν το οφθαλμοφανές ψεύδος.
  3. Ομάδα 7 μεταναστών εγκλωβίζει δύο Έλληνες που, λόγω της συμπεριφοράς τους, θεωρήθηκε ότι έχουν σχέση με την επίθεση. Οι αστυνομικές δυνάμεις που σπεύδουν, δεν συλλαμβάνουν μόνο τους υπόπτους, αλλά και τους μετανάστες (!). Μεταφέρονται όλοι στο ΑΤ Κυψέλης.
  4. Στην πρώτη μισή ώρα της κράτησης, οι αστυνομικοί διαβεβαιώνουν ότι «τα ελληνόπουλα δεν έχουν σχέση με την υπόθεση, έπαιζαν απλά μπάσκετ».
  5. Ενώ η επίθεση έγινε στις 9:00 μμ, η υποτυπώδης προανάκριση από την Ασφάλεια ξεκινάει στις 2 το πρωί, και μόνο μετά τις έντονες διαμαρτυρίες εκπροσώπων του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών καθώς και της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό” που βρίσκονται έξω από το αστυνομικό τμήμα. Τελικά, προς τα ξημερώματα θα αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες.
Η ρατσιστική επίθεση στο Νέο Κόσμο δείχνει το φασιστικό παρακράτος όχι μόνο παραμένει σε πλήρη λειτουργία, αλλά και αισθάνεται απολύτως ασφαλές για να προβαίνει σε καταδρομικού τύπου επιχειρήσεις. Η χτεσινή στάση της Αστυνομίας (που την έχουμε ξαναδεί στον Άγιο Παντελεήμονα και αλλού) ενισχύει αυτό το αίσθημα ασφάλειας των παρακρατικών.
Είναι προφανές ότι το αντιρατσιστικό κίνημα δεν θα επιτρέψει στους φασίστες παρακρατικούς και τους αστυνομικούς-προστάτες τους να δηλητηριάσουν τις γειτονιές μας. Ντόπιοι και μετανάστες παλεύουμε μαζί για τα δικαιώματα μας.
Αθήνα, 24/11/09
Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”
Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

η προσπάθεια να πέσει το θέμα στα μαλακά 


η ουσία
όταν χτυπάς τον μετανάστη ΧΤΥΠΑΣ τον αδερφό σου
όταν συγκαλύπτεις αυτόν που χτυπάει τον αδερφό σου
είναι σαν να τον χτυπάς εσύ ο ΙΔΙΟΣ

και του δίνεις το ελεύθερο να τον ξαναχτυπήσει  





Bookmark and Share


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου