Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Χάρρυ Κλυνν «ΔΕΝ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΗ»

της Σμαράγδας  Μιχαλιτσιάνουhttp://www.avecnews.gr )

 Ο Χάρρυ Κλυνν δεν μπορεί να σταματήσει να μιλάει και δεν θα πάψει να ανοίγει το στόμα του «μέχρι να δει την πατρίδα μας ελεύθερη».
Αυτό δηλώνει στην  «Αvecnews.gr» χωρίς φόβο και με το χέρι στο μέρος της καρδιάς ο «γελωτοποιός της Ρωμιοσύνης» δεν διστάζει να τα βάλει και με την εσωτερική Τρόικα  καταγγέλλοντάς την που λέει ναι σε όλα. «Κι όποιον πάρει ο Χάρρυς» τίτλος της τελευταίας του παράστασης, που θα δουν και οι Ευρωπαίοι πολίτες, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης του περιοδείας εκεί.


«Ο σατιρικός έχει τα δικά του μέτρα και σταθμά. Διαφορετικά θα ήταν ιεροκήρυκας, παπάς, ινστρούχτορας, που δε θα είχε να διακινδυνεύσει σε τίποτα. Ο σατιρικός εν γνώσει του παίζει το κεφάλι του γιατί κινδυνεύει να γελοιοποιηθεί περισσότερο απ’ αυτόν που επιδιώκει να γελοιοποιήσει» υποστηρίζει ο ίδιος για την τέχνη του που υπηρετεί με πάθος. Κάθε φορά που μου κάνει την τιμή να μιλά μαζί μου με κάνει να αισθάνομαι ξεχωριστή.

Τα τελευταία χρόνια  ο Χάρρυ μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.

« Στο πατρικό μου σπίτι στην Καλαμαριά. Κι είναι σαν να μην έφυγα ποτέ. Κάθε χρόνο ερχόμουν για
3 με 4 μήνες. Εδώ γεννήθηκα, έχω ιδιαίτερη ευαισθησία σ’ αυτήν την πόλη, αλλά όχι με την έννοια του επισκέπτη της «ερωτικής πόλης». Αισθάνομαι ότι η πόλη είναι κομμάτι του εαυτού μου.»

Από τη νύφη του Θερμαϊκού μια προσωπικότητα από το χώρο του  πολιτισμού , ένας διανοούμενος που δεν διστάζει να βγει μπροστά και να μιλήσει για την τραγική θέση που βρίσκεται η Ελλάδα , για τους άρπαγες που έκλεψαν τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού, για την κάθαρση που επείγει να επέλθει , ούτε να καθίσει στο σκαμνί τους  Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Καρατζαφέρη, Παπαδήμο, Βενιζέλο, Σαμαρά και Κουβέλη. Και βέβαια, δεν ξεχνάει να πει καλά λόγια  για τον φίλο του, τον Λάκη Λαζόπουλο!


Διαχείριση καριέρας: «Αν μπορέσει κανείς να αποφύγει αυτό που λέμε life style, μπορεί να κερδίσει τη μάχη. Βέβαια, είναι πολύ εύκολο να πέσεις στην παγίδα. Να ενδώσεις, να καταλήξεις καταναλωτικό «προϊόν» Όποιος αντιστέκεται είναι αυτός που τελικά κερδίζει το παιχνίδι.»

Περί κρίσης και οικονομίας:

«Ήμουν πάντα υπέρ της οικονομίας και στη ζωή και στη δουλειά μου.. Ποτέ δεν καταναλώναμε περισσότερα από αυτά που βγάζαμε. Ποτέ δεν ενδώσαμε σε ένα τρόπο ζωής που σατίριζα με τον πλέον καυστικό τρόπο. Ακόμα και την έννοια «διακοπές» με το λούμπεν μικροαστικό περίγραμμα τις απέκλεισα από τη ζωή μου. Δεν ήθελα ποτέ να κάνω κάτι λιγότερο ή κάτι περισσότερο από οποιονδήποτε που σέβεται τον εαυτό του. Στόχος μου ήταν η αξιοπρεπής επιβίωση, ο αυτοσεβασμός, η ανάγκη να γαλουχήσω και να σπουδάσω τα τρία παιδιά μας. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις παροχές αλλά στην έμπρακτη συμπαράσταση. Μην ξεχνάτε ότι οι εμείς οι Πόντιοι φημιζόμαστε για τη σκληρή μας δουλειά, τη νοικοκυροσύνη και το πνεύμα της  οικονομίας. Αλλιώς δε θα είχαμε επιβιώσει.»

Συμμετοχή σε βουλευτικές εκλογές;

«Όχι. Μπορώ να συμπαρασταθώ-που και αυτό είναι σημαντικό-σε κάτι που αξίζει και αφήνει περιθώρια ελπίδας, αλλά να ενσωματωθώ κάπου το θεωρώ μάλλον απίθανο.»

Για την Αριστερά:

«Είναι παρήγορο που η Αριστερά αρχίζει να δείχνει εξαιρετικά σημάδια πολιτικής ωριμότητας, κάτι που το αναγνωρίζει στην πλειοψηφία του ελπίζω και ο Ελληνικός λαός. Θεωρώ τύχη για την αριστερά την αποχώρηση του μωροφιλόδοξου και καριερίστα Φ. Κουβέλη και την απορρόφησή του από το νεοφιλελεύθερο Σαμαροβενιζελικό «καλαμπαλίκι». Λυπάμαι βέβαια για την άρνηση του ΚΚΕ  να συμμετέχει σ΄ένα πλατύτερο αριστερό μέτωπο που μπορεί άνετα να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας. ΚΚΕ, που κανείς δεν αμφισβητεί τους αγώνες και την εντιμότητα των οπαδών του, επιμένει να προβάλει το μοντέλο της αποτυχημένης Σοβιετικής «απόπειρας». Αγνοεί την αγωνία των νέων ανθρώπων που ελπίζουν επίμονα στην κατάργηση της μονολιθικότητας του Γ. Γραμματέα… Το ΚΚΕ μπορεί, αλλά δε θέλει!»


Για το ΠΑΣΟΚ:

«Στο ΠΑΣΟΚ, ζούμε μάλλον της τελευταίες ημέρες της Πομπηίας... Η παλιά φρουρά  έχει ξεκληριστεί, ο Σημιτικός «εκσυγχρονισμός» ακούγεται σαν κατάρα και οι ανερμάτιστοι νεοφιλελευθερισμοί  του ντουέτου της ενδοτικότητας  Παπανδρέου-Βενιζέλου οδήγησαν το κόμμα του ψεύδους, της απάτης και της αρπαγής σε πλήρη διάλυση... Θα ήταν πέρα για πέρα άδικο αν οι δωσίλογοι Παπανδρέου και Βενιζέλος γλύτωναν το ειδικό Δικαστήριο που θα τους έστελνε πίσω από τα κάγκελα για το υπόλοιπο της θλιβερής ζωής τους…»

Για τη  Νέα Δημοκρατία:

«Η Νέα  Δημοκρατία με τον «κουρασμένο» είχε την ευκαιρία να «επανιδρύσει» το  κράτος… Απέτυχε οικτρά και ως επανίδρυση και ως κράτος… Κάποια στιγμή διαφάνηκε ότι ο Σαμαράς με την εντολή που του έδωσε η πλειοψηφία των νεοδημοκρατών «Αντώνη άλλαξέ τα όλα»  ότι θα μπορούσε να τον αντιπροσωπεύσει τον ηγέτη εκείνο που θα έπαιρνε στην πλάτη του τα βαρύ φορτίο της καθημαγμένης οικονομικά Ελλάδας και θα οδηγούσε τη χώρα στο δρόμο της εθνικής και οικονομικής αναγέννησης...

Δυστυχώς, όμως, ο Σαμαράς αποδείχτηκε σπιθαμιαίος ηγέτης, ανίκανος διαχειριστής και μεγαλύτερος ψεύτης κι αυτού ακόμα του πρωταθλητή Παπανδρέου... Ένας επικίνδυνος πολιτικός απατεώνας κοντολογίς που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί τη χώρα στην πλήρη ηθική και οικονομική εξαθλίωση...»


Από το στόχαστρό του δεν ξεφεύγουν οι Οικολόγοι:

«Δεν τρέφω καμιά εκτίμηση σε όλα αυτά τα αλτρουιστικά κινήματα, οικολογία, φιλανθρωπία και τα ρέστα. Κάποιος σοφός είπε, « είναι πιο εύκολο να νιώσεις συμπόνια για τον πόνο, παρά να νιώσεις συμπόνια για τη σκέψη. »

Σαν επακόλουθο με αξιοθαύμαστους, αν και απολύτως λανθασμένους σκοπούς, ξεκινούν να διορθώσουν όσα στραβά και άδικα βλέπουν γύρω τους.  Όμως τα φάρμακα και οι γιατρειές τους δε θεραπεύουν την αρρώστια, απλώς την παρατείνουν. Στην πραγματικότητα τα φάρμακα και οι γιατρειές τους είναι μέρος της ίδια της αρρώστιας. Ο σωστός σκοπός θα είναι να γίνει προσπάθεια να χτιστεί η κοινωνία  πάνω σε τέτοια βάση που η φτώχεια, η αδικία, η εκμετάλλευση και η καταστροφή του περιβάλλοντος να είναι αδύνατη.»


Η Ελλάδα σήμερα - Κάθαρση

«Η θέση της Ελλάδας είναι τραγική. Παρά τη σημαντική μείωση του κόστους εργασίας κατά 8% την διετία 2010-12, η στατιστική ανεργία στο τέλος του 2013 προβλέπεται να φθάσει το 29% (δηλαδή οι άνεργοι θα ξεπεράσουν 1.400.000 άτομα), ενώ η πραγματική θα ξεπεράσει το 34%.

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία και για την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων που αμείβονται με τον κατώτερο μισθό, που σύμφωνα με την έρευνα έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 1978-79, ενώ για τα μεσαία εισοδήματα στις αρχές της δεκαετίας του '80.

Οι μέσες αποδοχές των Ελλήνων εργαζομένων πέρυσι ήταν 25.470 ευρώ, ενώ αναμένεται και νέα υποχώρηση εντός του το 2013. Τα επόμενα χρόνια αναμένεται να υποχωρήσουν στα 15.000 με 17.000 ευρώ, δηλαδή θα φθάσουν στα επίπεδα της Εσθονίας και της Κροατίας.

 Αν δεν επέλθει κάθαρση το παιχνίδι επιβίωσης θα είναι ολοκληρωτικά χαμένο... Προσωπικά!:»
Γιατί ανησυχεί και δεν εφησυχάζει ο Χάρρυ Κλυνν

«Δε θα ησυχάσω... μέχρι να δω τους: Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Καρατζαφέρη, Παπαδήμο, Σαμαρά και Κουβέλη στο σκαμνί, κατηγορούμενους από τον ελληνικό λαό για έσχατη προδοσία...

 Δε θα ησυχάσω... μέχρι να δω τα καθάρματα που ψήφισαν τα μνημόνια να αποκλείονται με νόμο δια βίου από τα δημόσια πράγματα...
 Δε θα ησυχάσω... αν δε δω τους άρπαγες και τους κλέφτες να επιστρέφουν τα κλεμμένα και να λογοδοτούν στη δικαιοσύνη για τα αποτρόπαια εγκλήματα που διαπράξαν σε βάρος του ελληνικού λαού.

Δε θα ησυχάσω... αν δε δω να τίθεται έκτος νόμου το ΠΑΣΟΚ το κόμμα που κατάκλεψε τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, παρέδωσε τη χώρα στην κόλαση του ΔΝΤ και την οδήγησε σε πλήρη οικονομική και ηθική εξαθλίωση...

Δε θα ησυχάσω μέχρι να δω την πατρίδα μου ελεύθερη!»

Στον ίδιο δρόμο και ο Λάκης Λαζόπουλος, φίλος του Χάρρυ….

«Είναι φίλος μου ο Λάκης και το γεγονός ότι με αποκαλεί δάσκαλο με κολακεύει. Ο Λάκης μπαίνει στο καμίνι του ελεύθερου λόγου  και αναδύεται ορμητικός και αναγεννημένος. Ο Λάκης είναι θαρραλέος… Είναι ευεργετικό και σωτήριο να υπάρχει ελευθερία, να ακούγεται η «αιρετική»  άποψη, η άλλη πλευρά, όσο ακραία και να είναι αυτή. Όμως είναι φυσικό ένας σατιρικός με τόση μεγάλη αποδοχή να συγκεντρώνει αρνητικές κριτικές και να δημιουργεί εχθρούς… Γι αυτό, κυρίως, είναι επιτυχημένος, γιατί δημιουργεί εχθρούς.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου