Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Από πρόστιμα 6,5 εκατ. για λαθρεμπόριο εισπράχθηκαν μόλις 380.000!


Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης...
 -----------------------------------------------------------------------------------------------

«Ψίχουλα» φαίνεται πως εισπράττει το κράτος από τα πρόστιμα σε λαθρεμπόρους καυσίμων, με αποτέλεσμα τη ζημιά εκατομμυρίων για το ελληνικό Δημόσιο.
 
Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης σε ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Πετράκος και Γιώργος Σταθάκης
σχετικά με την απώλεια δημόσιων εσόδων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που συνεπάγεται η ολιγωρία του κράτους στην άμεση αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού ζητήματος αλλά και η είσπραξη ελάχιστων, σε σχέση με τα προβλεπόμενα, προστίμων.
 
Συγκεκριμένα, η απάντηση του κ.Μαυραγάνη αναφέρει ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 τα βεβαιωθέντα τέλη από λαθρεμπορίες σε πετρελαιοειδή ανέρχονται στα 5.182.909 ευρώ, ενώ από απλές τελωνειακές παραβάσεις στο ποσό του 1.424.121 ευρώ.
 
Το σύνολο δηλαδή των προστίμων που βεβαιώθηκαν για το πρώτο εξάμηνο του έτους είναι περίπου 6,5 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που ακόμη και η μετριοπαθής εκτίμηση του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ) υπολογίζει ότι το Ελληνικό Δημόσιο χάνει ετησίως 300 - 500 εκατ. ευρώ περίπου από το λαθρεμπόριο καυσίμων!
 
Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 τα πρόστιμα που εισπράχθηκαν από παραβάσεις πετρελαιοειδών ανέρχονται μόλις στο ποσό των 387.336 ευρώ!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου