Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Οι βάσεις για Α.Ε.Ι. - Τ.Ε.Ι. 2010

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις ανακοινώθηκαν, από το Υφυπουργό Παιδείας, κ. Γιάννη Πανάρετο, οι φετινές βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Μικρή άνοδος στα αποκαλούμενα «μεσαία», από βαθμολογικής πλευράς, τμήματα και ανεπαίσθητες αυξομειώσεις στα παραδοσιακά υψηλής ζήτησης είναι τα κύρια χαρακτηριστικά τους.

Σε υψηλά επίπεδα, πάνω από 19.000 μόρια, διατηρούνται οι σχολές ...
- ναυαρχίδες της θετικής κατεύθυνσης, Ιατρική και Αρχιτεκτονική, ενώ τα νομικά τμήματα καταγράφουν αύξηση της τάξης των 150 μορίων αγγίζοντας το «19».

Μεγάλη είναι η ζήτηση στα Τεχνολογικά Ιδρύματα τα οποία παρουσιάζουν τις περισσότερες ευκαιρίες για την επαγγελματική αποκατάσταση του αποφοίτου. Άνοδο παρουσιάζουν και οι φιλολογικές σχολές με εξαίρεση τα παιδαγωγικά τμήματα τα οποία σημειώνουν μικρή κάμψη στις βάσεις τους.

Αύξηση της απαιτούμενης βαθμολογίας παρατηρείται στις λογιστικές και χρηματοοικονομικές σχολές καθώς και στα τμήματα πληροφορικής. Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, καταγράφοντας ελαφρώς ανοδική πορεία, παραμένουν οι στρατιωτικές σχολές.

Επιπλέον, κατά τη φετινή χρονιά εισάγεται στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ ο μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων της τελευταίας πενταετίας, περίπου 84.000, ενώ η κατάργηση του «10» έχει προκαλέσει τεράστιο βαθμολογικό χάσμα της τάξης των 15.000 μορίων ανάμεσα στις βάσεις εισαγωγής της πρώτης και της τελευταίας σχολής.

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, θα υπάρχουν υποψήφιοι που θα εισαχθούν σε Τεχνολογικά Ιδρύματα με περίπου 2.500 μόρια, ενώ στην πρώτη θέση των ΤΕΙ παραμένει το τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης. Μικρή αύξηση της απαιτούμενης βαθμολογίας σημειώνεται και σε περιφερειακά Ιδρύματα λόγω της τάσης οι υποψήφιοι να επιλέγουν σχολές κοντά στον τόπο κατοικίας τους προκειμένου να αποφύγουν τα έξοδα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τις βάσεις εισαγωγής μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο- όνομα- πατρώνυμο- μητρώνυμο).

Πατήστε εδώ για να δείτε τα αποτελέσματα

Για τους υποψήφιους που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα και στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών καλώντας στον τετραψήφιο αριθμό 1500. Εντός της ημέρας, οι βάσεις εισαγωγής θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να αναρτηθούν μέχρι το απόγευμα στα κατά τόπους σχολεία οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων.

αναρτήστε το στις 
σελίδες σας πατώντας
το κουμπί SHARE
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου