Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Συναυλία Ελληνοτουρκικής Ορχήστρας Νέων την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010 στο ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ


 Στον προαύλιο χώρο του νέου Μουσείου της Ακρόπολης θα δώσει την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου συναυλία η Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου μαέστρου Αναστάσιου Συμεωνίδη και σολίστ τη μέτζο σοπράνο Αννα Παγκάλου και τον τενόρο Κωνσταντίνο Κληρονόμο. Η συναυλία που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας και της Γαλλικής Πρεσβείας
είναι ελεύθερη για το κοινό. -
Το πρόγραμμα της ορχήστρας, η οποία αποτελεί υπόδειγμα της αγαστής συνύπαρξης και συνεργασίας των δύο λαών, περιλαμβάνει άριες από διάσημες και πολυαγαπημένες όπερες, lieder και τη μία συμφωνία του Σούμπερτ. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα θα αρχίσει με την «εισαγωγή» από την όπερα του Μότσαρτ «Cosi Fan Tutte» για να ακολουθήσουν οι άριες «Tamino» και «Don Ottavio» από τον «Μαγικό Αυλό» και τον «Ντον Τζιοβάνι» αντίστοιχα.
Στη συνέχεια θα ερμηνεύσουν δύο κομμάτια από τα «Wesendock Songs» του Βάγκνερ, «Scmerzen» και «Traume» για μέτζο σοπράνο και ορχήστρα. Ακολουθούν η άρια «Azucena» από την όπερα «Trovatore» του Βέρντι, το ντουέτο «Mon coeur s’ouvre a ta voix» από την όπερα «Samson et Dalida» του Σεν Σανς και το «Erlkoning» του Schubert για μέτζο σοπράνο και ορχήστρα. Η συναυλία θα κλείσει με την ερμηνεία της ημιτελούς 8ης Συμφωνίας του Σούμπερτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου