Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Ανοικτό για την Πανσέληνο το νέο Μουσείο της Ακρόπολης την Τετάρτη 24 Αυγούστου και ώρα 21.00



Την Πανσέληνο του Αυγούστου την Τετάρτη 24 Αυγούστου και ώρα 21.00 γιορτάζει για πρώτη φορά φέτος το νέο Μουσείο Ακρόπολης  με συναυλία από τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής και με τίτλο “Τραγούδια που γράφτηκαν για το φεγγάρι”.

H είσοδος για τη συναυλία η οποία θα γίνει στο Προαύλιο του νέου Μουσείου είναι ελεύθερη.

Το Μουσείο θα είναι ανοικτό μέχρι...
....τα μεσάνυχτα.

πάτα εδώ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της   Π.Ε.Υ.Φ.Α.   Αθήνα 20 Αυγούστου 2010

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με αφορμή το Δελτίο Τύπου του ΥΠΠΟΤ, για το θέμα του Αυγουστιάτικου φεγγαριού στις 24/8/2010 ΄΄Πανσελήνου΄΄, η ΠΕΥΦΑ απαντάει τα εξής:
Ποτέ δεν απαίτησε τριπλάσια αμοιβή της προβλεπόμενης, ζήτησε να συνεχίσουν να πληρώνονται οι Αρχαιοφύλακες με το ίδιο ακριβώς ποσόν που πληρώθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή από το 1996 έως το 2009.
Δεν ζήτησε ποτέ να παραβιαστούν οι αρχές της ισότητας μεταξύ των εργαζομένων, κάτι που έκανε η Κυβέρνηση λίγες ημέρες πριν, στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, με την αναγνώριση σε άλλους κλάδους εργαζομένων τα πέραν του πενθημέρου ως συντάξιμο χρόνο, απορρίπτοντας για τους Αρχαιοφύλακες ακριβώς όμοιο και ίδιο αίτημα.
Η ΠΕΥΦΑ, δεν εξεβίασε και δεν εκβιάζει κανέναν, δεν ζήτησε ποτέ από την Κυβέρνηση να υπονομεύσει τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει. Ως φαίνεται στα πλαίσια αυτών των αξιών χωρίς πρόβλεψη προϋπολογισμού, χωρίς εγκριτική απόφαση, υπόσχεται στους Αρχαιοφύλακες ότι θα τους καταβάλλει αμοιβή με βάση τα νόμιμα.
Δεν μας διευκρίνισαν όμως, αφού πρώτα τα περάσει από την Τρόϊκα και τα εγκρίνει!!! Λυπούμαστε πολύ γ’αυτή τη κατάσταση. Η ευθύνη και η προχειρότητα ανήκει αποκλειστικά στην Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΠΟΤ και στην Κυβέρνηση, καθώς και στις εισηγήσεις των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η προαποφασισμένη εθελοντική εργασία, ΄΄υπό μορφή υποχρέωσης΄΄ δεν πέρασε στους εργαζόμενους και τώρα στο αδιέξοδο που δημιούργησαν και στο επικοινωνιακό παιχνίδι, άλλαξαν το τροπάριο και μιλάνε για αμοιβές που προβλέπουν οι νόμοι και που οι ίδιοι ως Κυβέρνηση δεν έχουν προγραμματίσει τα ανάλογα κονδύλια, ούτε και τα έχουν προβλέψει στον προϋπολογισμό του ΥΠΠΟΤ και τον προγραμματισμό τους.
Ακόμη και η μείωση στο 1/3 της πιθανολογούμενης αμοιβής, θεωρούμε ότι είναι απίθανο αν υλοποιηθεί και φθάσει ποτέ στους εργαζόμενους.
Η ΠΕΥΦΑ και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν αυτήν την πρόχειρη και μεθοδευμένη εξέλιξη.

Συνάδελφοι, μην υποκύπτετε στις πιέσεις και εκφοβισμούς από όπου και αν προέρχονται.

Για το Γενικό Συμβούλιο
Της ΠΕΥΦΑ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ                ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΑΚΑΚΟΣ


 ---------------------

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η φετινή αυγουστιάτικη πανσέληνος την ερχόμενη Τρίτη στις 24 του μήνα δεν θα έχει ούτε Ακρόπολη, ούτε Σούνιο.

Η συνάντηση του υφυπουργού Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη με το σωματείο της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων δεν απέδωσε. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του σωματείου κ. Γ.Δημακάκο «είχε παγιωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια, η αμοιβή για κάθε εργαζόμενο τη βραδιά της Πανσελήνου να είναι τα 60 ευρώ.

Αντί αυτών φέτος το υπουργείο στην αρχή μας ζήτησε να εργαστούμε εθελοντικά και ύστερα, όταν διαμαρτυρηθήκαμε, μας πρότεινε 20 ευρώ. Οι αρχαιοφύλακες έχουν εργαστεί εθελοντικά στο παρελθόν, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, και το έκαναν για το καλό της πατρίδας μας. Υποχρεωτική εθελοντική εργασία δεν υπάρχει» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του υπουργείο μίλησε για καταστρατήγηση των προβλεπόμενων από τον νόμο διαδικασιών πληρωμής των εργαζομένων και παραβίαση των αρχών της ισότητας στην αμοιβή τους. «Οι εκπρόσωποι της ΠΕΥΦΑ απαίτησαν αμοιβή τριπλάσια της προβλεπόμενης, κάτι το οποίο είναι παράτυπο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από το υπουργείο» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου