Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ : "Είναι σαν την κυβέρνηση Τσολάκογλου στην Κατοχή. Πουλιόμαστε! Ξεπουλιόμαστε! Το καταλαβαίνετε αυτό; "


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ 
ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Όταν θα μας αδειάσουν όλους τους χυμούς, θα μας πετάξουν»

Με την κυβέρνηση Τσολάκογλου παρομοίασε χθες ο Μίκης Θεοδωράκης τη νέα μεταβατική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ενώ από λεπτό σε λεπτό αναμενόταν να λήξει το θρίλερ του σχηματισμού της.

Σε δήλωσή του σε δημοσιογράφο της Ελευθεροτυπίας είχε ως εξης:
«Οταν θα μας αδειάσουν όλους τους χυμούς, θα μας πετάξουν» «Δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα με οποιαδήποτε κυβέρνηση αποκτήσουμε», προέβλεψε ο συνθέτης και ιδρυτής του κινήματος ανεξάρτητων πολιτών «Σπίθα». «Κάτω από μια κατοχή της τρόικας και των υπολοίπων είναι το πολιτικό σύστημά μας. Οπότε για τι κυβέρνηση μιλάμε; Είναι σαν την κυβέρνηση Τσολάκογλου στην Κατοχή. Εχουμε υπερπρωθυπουργό που έχει και το σημαδιακό όνομα Ράιχ-Ράιχενμπαχ! Οσο επομένως υπάρχει τρόικα και ξένη κατοχή θα πηγαίνουμε απ' το κακό στο χειρότερο. Πουλιόμαστε! Ξεπουλιόμαστε! Το καταλαβαίνετε αυτό; Κι όταν θα μας αδειάσουν όλους τους χυμούς, θα μας πετάξουν», αναφώνησε οργισμένος στο αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης.

Τις εντάσεις και πολιτικές παλινωδίες που ζούμε εμβρόντητοι τις τελευταίες μέρες, από την ώρα που εξαγγέλθηκε το δημοψήφισμα, τις χαρακτηρίζει «μια κωμωδία, μια μπλόφα. Ο Παπανδρέου έχει γύρω του μεγάλο επιτελείο και κάθε κίνηση είναι εκ των προτέρων... ματ».

Εξ ου ο συνθέτης έβαλε στοίχημα με τη γυναίκα του ότι «θα προκύψει πάλι πρωθυπουργός. Δεν πρόκειται να μας αφήσει ποτέ. Αν μάλιστα έχω την ατυχία να ζήσω ακόμα 8 με 10 χρόνια, τον επικήδειό μου θα μου τον βγάλει ο Γιώργος Παπανδρέου, στην τετάρτη τετραετία του. Τίποτα δεν είναι τυχαίο».

Γεγονός που έχει προλάβει να κάνει κακό και στους πολίτες της χώρας. «Τους αφόπλισε», υποστηρίζει ο Μ. Θεοδωράκης. «Γιατί ο κόσμος ελπίζει σε όλα και πιάνεται από τα μαλλιά του. Ελπίζει και με τη συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει. Ηδη από αύριο δρομολογούνται 30 χιλιάδες απολύσεις και αυξήσεις των φόρων. Αρχίζει και η πώληση της Ελλάδας. Η κυβέρνηση οφείλει κάθε μήνα να παρουσιάζει τρία μεγάλα φιλέτα του δημόσιου πλούτου. Ολη την Ελλάδα την έχουν εκτιμήσει σε 120 δισ. ενώ έχει 3 τρισ. Θέλουν να μας κοιμίσουν, να πουλήσουμε το δημόσιο πλούτο για 600 εκατ. Εχουμε ορυκτό πλούτο που είναι χρυσάφι. Μόλις τελειώσουν αλλού, θα έρθουν για γεωτρήσεις και στο Αιγαίο οι Αμερικάνοι. Γι' αυτό το λόγο παίζεται αυτή η κωμωδία», επανέλαβε.

Μία λύση βλέπει για να διασωθεί η χώρα απ' τον καταποντισμό. «Να ξεσηκωθεί ο λαός. Αν ένα εκατομμύριο άνθρωποι φυσήξουν μαζί, θα πέσουν όλοι αυτοί. Είμαι υπέρ της εθνικής ανεξαρτησίας», δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης.

«Μόνοι μας! Είμαστε λαός έξυπνος και πολύ εργατικός. Οσάκις βρεθήκαμε ελεύθεροι κάναμε καταπληκτικά πράγματα. Οταν αποφυλακίστηκα και έκανα 1.000 συναυλίες σε όλα τα μέρη του κόσμου, αγαπούσαν και θαύμαζαν την Ελλάδα.

«Και φτάσαμε στο σημείο να μας λοιδορούν και να μη λέμε κουβέντα. Ποιοι; Ποιοι είναι αυτοί και τι ξέρουν; Αισθάνθηκα πραγματικά πολύ ταπεινωμένος ως Ελληνας απ' τη συμπεριφορά του Σαρκοζί και της Μέρκελ απέναντι στον Ελληνα πρωθυπουργό. Γιατί το μόνο που μας μένει είναι αυτή η πατρίδα. Ας με πουν και εθνικιστή και πατριδοκάπηλο. Αλλά αυτή είναι η χώρα μας και πρέπει να την υπερασπιστούμε!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου