Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

«Έφυγε» ο Ντίνος Κατσουρίδης . ΑΝΤΙΟ Κύριε Ντίνο

Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 84 ετών, ο σκηνοθέτης, μοντέρ και διευθυντής φωτογραφίας Ντίνος Κατσουρίδης. Νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, καθώς έπασχε από καρκίνο.
Γεννήθηκε το 1927 στη Λευκωσία της Kύπρου. Στα μέσα της δεκαετίας του ΄50 ήρθε στην Aθήνα για σπουδές στην Iατρική Σχολή, αλλά τον κέρδισε η έβδομη τέχνη. Μπήκε στη Σχολή Σταυράκου για να σπουδάσει σκηνοθεσία και μέσα σε έξι μήνες έγινε καθηγητής, διδάσκοντας φωτογραφία.
Ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός σκηνοθέτη και στη συνέχεια δούλεψε ως οπερατέρ και φωτογράφος πλατό. Το 1960 σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία. Υπέγραψε εμπορικές επιτυχίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου (Kύριος Πτέραρχος, Tης Kακομοίρας), συνεργάστηκε στενά με τον Θανάση Βέγγο, σκηνοθετώντας εννέα ταινίες του. Εργάστηκε παράλληλα ως διευθυντής φωτογραφίας και μοντέρ και συνεργάστηκε από αυτά τα πόστα με σκηνοθέτες όπως ο Γιώργος Tζαβέλλας, ο Aλέκος Σακελλάριος, ο Παντελής Bούλγαρης, ο Νίκος Νικολαΐδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου