Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-Ποδηλατικό καρναβάλι κατά των μεταλλείων



ΒΙΝΤΕΟ-Ποδηλατικό καρναβάλι κατά των μεταλλείων

Με τον τίτλο «Ότι Λάμπει Δεν Είναι Χρυσός» ξεκίνησε το ποδηλατικό καρναβάλι που έχει ως στόχο το πάντρεμα της παράδοσης του Καρναβαλιού, με την αναβίωση της παράδοσης του ποδηλάτου στην Ελλάδα.
Από νωρίς το απόγευμα, αρκετοί ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για το ποδηλατικό καρναβάλι, την ημέρα που στιγματίστηκε από τα επεισόδια στην Ιερισσό.
Όπως λένε οι διοργανωτές, «ο Χρυσός μας φέρνει πιο κοντά στις διεκδικήσεις για το περιβάλλον και την υγεία.

 Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος Μίδας, με την συνοδεία των Χρυσοθήρων, των Golden Boys και των
Χρυσοδρέπανων Χάρων από την Χαλκιδική, θα μετατρέπει οτιδήποτε αγγίζει σε χρυσό, και θα μας υπενθυμίζει την ματαιότητα ενός μη ωφέλιμου ορυκτού, που καταστρέφει δάση, γη, αέρα και νερό για την εξόρυξη του. Παράλληλα οι Λιγνιτολάγνοι από την Κοζάνη, συνεχίζουν το φετίχ της παραγωγής ενέργειας από ένα ορυκτό που σκοτώνει».

Οι ποδηλάτες που συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Χρηματιστηρίου έκαναν στη συνέχεια μία μεγάλη παρέλαση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης που περιελάμβανε και άρματα- ποδήλατα με σάτιρα από
την πολιτική επικαιρότητα και την καθημερινότητά μας. Μετά την παρέλαση ακολουθεί ένα ξέφρενο γλέντι για όλη την πόλη, με άφθονο κρασί, φαγητό, ζωντανή μουσική, dj set, προβολές, γαϊτανάκι, ξυλοπόδαρους και άλλες εκπλήξεις μέχρι την ανατολή του ηλίου, ενώ γίνεται και η παραδοσιακή καύση του βασιλιά καρνάβαλου.







Πηγή: thsesstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου