Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Ανθρωποκυνηγητό για τον μανιακό Πυροβολεί πολίτες που περπατούν στον δρόμο

Κανένα ίχνος που να μπορεί να αξιοποιηθεί από την Αστυνομία για τον εντοπισμό του δεν έχει αφήσει πίσω του ο μανιακός, που τα βράδια της Δευτέρας και της Τρίτης καθώς και χθες το απόγευμα έκανε πέντε επιθέσεις και πυροβόλησε και τραυμάτισε τέσσερις πολίτες, οι οποίοι περπατούσαν αμέριμνοι σε δρόμους του Μοσχάτου, του Βοτανικού, του Κολωνού και των Άνω Λιοσίων.

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του. Ωστόσο, οι αξιωματικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση ήταν απαισιόδοξοι χθες για το αν θα κατάφερναν να τον εντοπίσουν πριν χτυπήσει κι άλλη φορά. Και αυτό γιατί ο «ελεύθερος σκοπευτής» πυροβολεί μέσα από το αυτοκίνητό του.

Δύο από τα θύματα του μανιακού νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή τους. Από τις μαρτυρίες των θυμάτων προκύπτει πως ο δράστης επιβαίνει σε αυτοκίνητο Τζιπ Τσερόκι μαύρου χρώματος και επιλέγει τα θύματά του, που άλλοτε είναι πεζοί και άλλοτε κάνουν ποδήλατο, τυχαία, συνήθως όμως βραδινές ώρες. Οι επιθέσεις άρχισαν το βράδυ της Δευτέρας σε Μοσχάτο, Βοτανικό και την οδό Πειραιώς, όταν πυροβολήθηκαν ένας Βούλγαρος, ένας 57χρονος Έλληνας, ενώ μια Ελληνίδα γλίτωσε τον τραυματισμό όταν η σφαίρα εποστρακίστηκε και καρφώθηκε σε κατάστημα ένδυσης. Η σφαίρα από αυτή την επίθεση, παραμορφωμένη, βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας και εκτιμάται ότι έχει βληθεί από πιστόλι των 22 χιλιοστών. Το βράδυ της Τρίτης στον Κολωνό πυροβολήθηκε στην κοιλιακή χώρα 47χρονη Ελληνίδα την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι της. Μία ακόμη επίθεση, αναφέρθηκε χθες το απογευμα στα Άνω Λιόσια. Ασύνδετα χτυπήματα. «Μεταξύ των τεσσάρων θυμάτων δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να τα συνδέει. Επιθέσεις με ρατσιστικό κίνητρο δεν είναι, ούτε υπάρχει κάποια επαγγελματική ή άλλη σύνδεση μεταξύ των θυμάτων», λέει στα «ΝΕΑ» αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής που ασχολείται με την υπόθεση. Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, πρόκειται για μανιακό. «Στις περιπτώσεις αυτές δυστυχώς ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πότε θα σταματήσει» είναι η απαισιόδοξη εκτίμηση της Αστυνομίας. Αυτό που επιχειρεί να αξιοποιήσει η Αστυνομία είναι οι περιοχές στις οποίες χτύπησε ο «σκοπευτής», πυκνώνοντας εκεί τις περιπολίες και τα μέτρα ασφαλείας. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, είναι εξαιρετικά δύσκολο να απλώσει κανείς «δίχτυ» προστασίας σε μια μεγάλη περιοχή, συν το γεγονός ότι κανείς δεν ξέρει αν ο «σκοπευτής» θα επιλέξει να χτυπήσει εκεί ή κάπου αλλού.

Τα μοναδικά στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί είναι ο τύπος και τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, καθώς και η εκτίμηση για το όπλο που χρησιμοποιεί. Στην επίθεση εναντίον του 57χρονου Έλληνα στην οδό Θεσσαλονίκης 61, στο Μοσχάτο, κάμερα ασφαλείας καταστήματος κατέγραψε τον οδηγό του τζιπ, το οποίο έχει φιμέ τζάμια. Εκεί φαίνεται πως ο δράστης κατέβασε το τζάμι και πυροβόλησε εναντίον του πολίτη που περπατούσε. Κάλυκας ωστόσο δεν έχει βρεθεί που να συνδέει το όπλο και με άλλες επιθέσεις, καθώς ο δράστης πυροβολεί μέσα από το αυτοκίνητό του- οι κάλυκες πέφτουν μέσα- και εξαφανίζεται.

Οι 5 επιθέσεις του μανιακού.

1 Ο άγνωστος άνοιξε πυρ με πυροβόλο όπλο τη Δευτέρα στις 19.20 και τραυμάτισε έναν Βούλγαρο που έκανε ποδήλατο στην οδό Ορφέως 133, στον Βοτανικό. Ο αλλοδαπός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με επιπόλαιο τραύμα στο χέρι. Οι αυτόπτες μάρτυρες καταθέτουν για ένα μαύρο τζιπ.

2 Στις 20.04 τη Δευτέρα, ο δράστης πυροβόλησε 57χρονο Έλληνα στην οδό Θεσσαλονίκης 61, στο Μοσχάτο. Το θύμα νοσηλεύεται με τραύμα στο χέρι. Κάμερα καταστήματος «δείχνει» πως πρόκειται για τον ίδιο δράστη.

3 Το βράδυ της Δευτέρας ο άνδρας πυροβόλησε εναντίον πεζής Ελληνίδας στη διασταύρωση των οδών Μετσόβου και Πειραιώς, στο Μοσχάτο. Δεν την πέτυχε και η βολίδα σφηνώθηκε σε τζάμι πόρτας καταστήματος με ρούχα.

4 Την Τρίτη στις 22.00, στη διασταύρωση Χειμάρρας και Βορείου Ηπείρου, στον Κολωνό, 47χρονη γυναίκα δέχτηκε πυροβολισμό από άγνωστο στην κοιλιακή χώρα και διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό. Όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς, ο πυροβολισμός ερρίφθη από άτομο που επέβαινε σε ένα μαύρο τζιπ.

5 Εξετάζεται ακόμη ένα περιστατικό γυναίκας που ανέφερε ότι άκουσε πυροβολισμό ενώ περπατούσε χθες σε δρόμο των Άνω Λιοσίων και είδε να διέρχεται σε μικρή απόσταση ένα τζιπ.

Η... μόδα ήρθε από τις ΗΠΑ

Oι ελεύθεροι σκοπευτές που πυροβολούν αδιακρίτως περαστικούς δεν είναι κάτι καινούργιο. Ιδιαίτερα στις ΗΠΑ την τελευταία δεκαετία έχουν συμβεί πολλά τέτοια περιστατικά με μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών.

● ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2002, ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΚΑΙ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ: Σε διαφορετικές ημέρες, δύο άνδρες που βρίσκονταν μέσα σε ένα μπλε αυτοκίνητο άνοιγαν πυρ εναντίον περαστικών με αποτέλεσμα να δολοφονήσουν 10 ανθρώπους και να τραυματίσουν σοβαρά άλλους τρεις.

● ΜΑΙΟΣ- ΙΟΥΝΙΟΣ 2003,ΟΧΑΙΟ: Συνολικά 24 επιθέσεις κατά μήκος της εθνικής οδού 270 στην πολιτεία του Οχάιο άρχισαν τον Μάιο και συνεχίστηκαν το καλοκαίρι του 2003. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, αρκετοί τραυματίστηκαν και φόβος επικρατούσε για πολύ καιρό. Έναν χρόνο αργότερα συνελήφθη ο Τσαρλς Μακόι ως ένοχος, ο οποίος έπασχε από σχιζοφρένεια.

● ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2003, ΔΥΤΙΚΗ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ: Ο ελεύθερος σκοπευτής σε αυτήν την περίπτωση σημάδευε ανθρώπους που σταματούσαν να ψωνίσουν ή να βάλουν βενζίνη και τους σκότωνε από μεγάλη απόσταση με μία σφαίρα. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Παρά την προκήρυξη των 50.000 δολαρίων δεν εντοπίστηκε ο ένοχος.

● ΜΑΙΟΣ 2005- ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2006,ΑΡΙΖΟΝΑ: Δύο 30χρονοι άνδρες, ο Ντέιλ Χάουσνερ και ο Σάμουελ Ντίτμαν, θεωρήθηκαν ένοχοι για τις δεκάδες επιθέσεις που σημειώθηκαν αυτήν την περίοδο στο Φοίνιξ της Αριζόνα και οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 8 ανθρώπους, ενώ είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι 30. Και οι δύο ελεύθεροι σκοπευτές καταδικάστηκαν σε θάνατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου