Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Μακελειό με νεκρούς από την επίθεση Ισραηλινών καταδρομέων ΚΑΤΑ των πλοίων «Ελευθερώστε τη Γάζα» "Free Gaza"

  Μακελειό με νεκρούς από την επίθεση Ισραηλινών καταδρομέων στα πλοία της διεθνούς νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας. Θρίλερ με την τύχη των Ελλήνων. Σε παγκόσμια εξέγερση καλεί η Χαμάς

Περισσότεροι από δέκα ακτιβιστές σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν από την επίθεση ισραηλινών καταδρομέων στα πλοία της διεθνούς νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.
Μεταξύ των τραυματιών φέρεται να συγκαταλέγεται και ένας Ελληνας.

Τουρκική μη κυβερνητική οργάνωση στην Γάζα ανέφερε ότι οι νεκροί είναι 15.
Στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού αναφέρεται ότι
«κατά την επιχείρηση, οι ισραηλινοί στρατιώτες αντιμετώπισαν ισχυρή σωματική βία. Ορισμένοι από τους επιβάτες χρησιμοποίησαν μαχαίρια και σιδηρογροθιές και επιχείρησαν επίσης να αρπάξουν το όπλο ενός στρατιώτη. Μπροστά στην αναγκαιότητα να υπερασπιστούν τη ζωή τους, οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ».
«Κομμάντος κατέλαβαν έξι πλοία που επιχείρησαν να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. Κατά τη διάρκεια της κατάληψης, οι στρατιώτες αντιμετώπισαν σθεναρή αντίσταση από τους ακτιβιστές οι οποίοι επιτέθηκαν με αληθινά πυρά», προσθέτει η ανακοίνωση.
«Από τις συγκρούσεις αυτές, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες μεταξύ των επιβατών. Τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ένας από σφαίρα, και μεταφέρθηκαν στα ισραηλινά νοσοκομεία», προσθέτει η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού».

Το χρονικό
Το πρώτο πλοίο που δέχτηκε επίθεση ήταν ένα τουρκικό σκάφος ύρω στις 3 με 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας από αέρος με ελικόπτερο και από θαλάσσης από πολεμικά και πλωτά σκάφη του Ισραήλ.
Ισραηλινοί κομάντος ανέβηκαν στο σκάφος και ακολούθησαν συμπλοκές με πραγματικά πυρά.
Ο «Στολίσκος της Ελευθερίας», με περίπου 600 ακτιβιστές και 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας σε μία προσπάθεια να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας άλλαξε γραμμή πλεύσης προκειμένου να αποφευχθεί μία νέα εμπλοκή με το ισραηλινό ναυτικό.
Τα σκάφη, που κατευθύνονταν στη Γάζα, εντοπίστηκαν από τα ισραηλινά πολεμικά σκάφη νωρίς τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε απόσταση 124 χλμ από τις ισραηλινές ακτές.
Οι επιβάτες φόρεσαν αμέσως τα σωσίβιά τους και σήμανε συναγερμός, σύμφωνα με τη διεθνή ομάδα. Δημοσιογράφοι του Αλ Τζαζίρα, που επέβαιναν στα πλοία, τόνισαν πως οι ακτιβιστές αποφάσισαν να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους να φθάσουν στις ακτές της Γάζας, άλλαξαν όμως γραμμή πλεύσης προκειμένου να κερδίσουν χρόνο και να φθάσουν στο λιμάνι κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Το ισραηλινό ναυτικό επικοινώνησε με τους διοργανωτές της πρωτοβουλίας με τον ασύρματο, ζητώντας τους είτε να ακολουθήσει ο στολίσκος τα πολεμικά στον ισραηλινό λιμένα Ασντόντ, είτε να επιστρέψουν στην αφετηρία τους.
Τα έξι πλοία με επικεφαλής τουρκικό σκάφος με 600 επιβαίνοντες απέπλευσε από τα διεθνή ύδατα ανοικτά της Κύπρου με προορισμό τη Γάζα την Κυριακή προσπαθώντας να σπάσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό της περιοχής.


Καλεί σε παγκόσμια εξέγερση η Χαμάς
Σε εξέγερση μπροστά στις πρεσβείες του Ισραήλ σε όλον τον κόσμο κάλεσε η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, ύστερα από την επιδρομή των ισραηλινών κομμάντος κατά του διεθνούς στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα.
«Καλούμε όλους τους Αραβες και τους μουσουλμάνους να εξεγερθούν μπροστά στις σιωνιστικές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς στη Γάζα, Σαμί Αμπού Ζούχρι.
Από την πλευρά του, ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα Ισμαήλ Χανίγιε κατήγγειλε με ανακοίνωσή του τη «βάρβαρη επίθεση» εναντίον του διεθνούς στολίσκου και κάλεσε τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να προστατεύσει τους φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές που επέβαιναν στα πλοία.
Η ισραηλινή αστυνομία αύξησε το επίπεδο συναγερμού στη χώρα για να αντιμετωπίσει «πιθανές ταραχές» ανάμεσα στους Αραβες Ισραηλινούς, μετά την στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των πλοίων που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, ανακοίνωσε αστυνομικός εκπρόσωπος.
Παράλληλα, την λύπη του για τις απώλειες από την ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα εναντίον των πλοίων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή εξέφρασε ο Ισραηλινός υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Μπενιαμίν - Μπεν Ελιέζερ
«Οι εικόνες σίγουρα δεν είναι ευχάριστες. Μπορώ μόνο να εκφράσω τη λύπη μου για τις απώλειες», τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός.



Αvακοίνωση από τη Σοφία Σακοράφα για την ισραηλινή επίθεση

Σήμερα τα ξημερώματα ο τρομοκράτης της Μεσογείου επιτέθηκε στα πλοία του στόλου της Ελευθερίας. Η αιματηρή επίθεση - πειρατεία, που πραγματοποιήθηκε με πραγματικά πυρά, ελικόπτερα, φουσκωτά και ισραηλινούς κομάντος ( επίλεκτες δυνάμεις 13 ), έγινε σε διεθνή ύδατα στα 80 μίλια από την ακτή και μάλιστα εκτός της αυθαίρετης ζώνης αυξημένης ευθύνης που έχει ορίσει το Ισραήλ ( 68 μίλια ).

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ...
πολλούς νεκρούς και πολλούς τραυματίες, για πραγματικό μακελειό.

Η σημερινή επιχείρηση του ισραηλινού στρατού κατοχής αποτελεί απρόκλητη πολεμική επιχείρηση εναντίον αμάχων σε διεθνή ύδατα, εναντίον αμάχων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στο μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης του κόσμου, στη Γάζα.

Η σημερινή επιχείρηση του ισραηλινού στρατού κατοχής αποτελεί απρόκλητο πολεμικό επεισόδιο, εις βάρος πλοίου με ελληνικού σημαία, εις βάρος ελληνικού εδάφους, του ελληνικού πλοίου.

Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο τη ναζιστικού τύπου επίθεση και ζητώ από την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων της, να πράξει αυτά που οφείλει για την προστασία των Ελλήνων πολιτών, για την προστασία του δικαιώματος ελεύθερης και ασφαλούς μετακίνησης, για την τήρηση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου.

Θεωρώ υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών οργανισμών να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα τιμωρίας του Ισραήλ για την πάγια τρομοκρατική τακτική του.

Τέλος, όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να καταδικάσουμε με τον πλέον μαζικό τρόπο το έγκλημα διαρκείας που διαπράττει το Ισραήλ.
 

Η Μαδρίτη κάλεσε τoν ισραηλινό πρεσβευτή για εξηγήσεις


Η Ισπανία, η οποία ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κάλεσε σήμερα τον πρεσβευτή του Ισραήλ στη Μαδρίτη για εξηγήσεις έπειτα από την αιματηρή επιδρομή του ισραηλινού στρατού εναντίον της νηοπομπής που...



μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, έγινε γνωστό από πηγές του ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στο Βερολίνο, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βέστερβέλε εξέφρασε τη βαθειά του ανησυχία για τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή των ισραηλινών κομάντος εναντίον του "στολίσκου της ελευθερίας".

"Οι αρχικές πληροφορίες είναι ανησυχητικές", δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών προσθέτοντας ότι το υπουργείο του προσπαθεί να επιβεβαιώσει τα συμβάντα.

Σε συγκέντρωση έξω από την ισραηλινή πρεσβεία καλεί o ΣΥΡΙΖΑ


Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στις 19:00, καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας τη δολοφονική - όπως χαρακτηρίζεται - επίθεση του Ισραήλ ενάντια σε πολίτες από τουλάχιστον 50 χώρες που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα...



Παράληλα ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση να προβεί άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας.



αναρτήστε το στις 
σελίδες σας πατώντας
το κουμπί SHARE
Bookmark and Share


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου