Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΚΩΜΩΔΙΑ :"Soul Kitchen" του Φατίχ Ακίν. ΠΡΟΒΟΛΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΜΑΡΤΗ στις 6:30μ.μ. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Για όσους θα μείνουν στην ΑΘΗΝΑ το τριήμερο έχουμε κωμωδία στο ΣΤΕΚΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ :
"Soul Kitchen" του Φατίχ Ακίν
με τους Μόριτζ Μπλάιμπτροϊ, Μπίρολ Ουνέλ, Άνταμ Μπουσδούκος

Διασκεδαστικό και νευρώδες από τον "επίσημα" αγαπημένο Τούρκο δημιουργό, Ελλήνων και Γερμανών, Φατίχ Ακίν. Το "πείραμά" του με τούτη την κωμωδία καταστάσεων, πέτυχε στην πράξη, γιατί η κινηματογραφική του συνταγή ακολούθησε σινεφιλικούς ρυθμούς, με την γνώριμη προσωπική του σκηνοθετική ματιά υπό τους δυνατούς "ήχους" μιας πολυπολιτισμικής κουλτούρας - μέσα από τη μοντέρνα φόρμα μιας pop "καθαρής" ψυχαγωγίας, ιδεολογικά εμπνευσμένης εξ' ανατολάς. Απρόβλεπτος στιγμές - στιγμές, οργισμένος, συναισθηματικά ασταθής και ανήσυχος, αποτυπώνει το
ψυχολογικό κλίμα των χαρακτήρων του σε όλο τους το βάθος, με τρυφερότητα και ευαισθησία μέσα από ένα σκληρό προφίλ (επιφανειακά), όπως ακριβώς και με την πρώτη του ταινία ΒΑΘΙΑ, ΚΟΦΤΑ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ, στη οποία είχε παίξει και ο Μπουσδούκος. Φαίνεται ότι οι δυό τους έχουν πολύ καλή χημεία, με το τελικό αποτέλεσμα να μην αδικεί κανένα. Η απόλαυση είναι μεταδοτική... και είναι βέβαιο πως μετά το τέλος της ταινίας, η αισιοδοξία κυριαρχεί, με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη σας. Σίγουρα στους μεγαλύτερους (και περισσότερους) η καθημερινή διασκέδαση ως τρόπος ζωής, ανήκει στο παρελθόν, αλλά η ταινία αυτή έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι υπάρχει υποσυνείδητα, ως υπαρξιακή μας οντότητα και μένει να βρεθεί "το σπίρτο που θα ανάψει την φωτιά" και πάλι ..

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΜΑΡΤΗ
ΣΤΟ Π.Α.Σ. υποβρύχιο
( Πολιτιστικό Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ )
ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ 34 ΜΟΥΣΕΙΟ

( Πίσω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - Πολυτεχνείο )

ΧΑΡΤΗΣ ΕΔΩ http://goo.gl/maps/WE4GR

τηλ. 6972531319 – 6980302045

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
προσέλευση 6:30μ.μ. ΠΡΟΒΟΛΗ 7:00μμ
ΚΕΡΝΑΜΕ ΠΟΠ-ΚΟΡΝ & ΧΥΜΟ


ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ....ΣΤ.ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ......

................................................................

ΣΤΑΣΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ 022 054 224 622 Α7

ΤΡΟΛΕΙ 2 ..... 4 .... 3 .... 5 .. 11 .. 13 .. 15

ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ

ΤΡΟΛΕΪ 14..15....18...19

Λεωφορεία 224 Α7 Β5

ΠΛ.ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

Λεωφορεία 035 046 060

ΑΦΕΤΗΡΙΑ ( ΈΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΚΙ )

ΤΡΟΛΕΪ 18 .. 19

( ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ 34 ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΧΑΡΤΗΣ ΕΔΩ >> http://goo.gl/maps/WE4GR )
τηλ. 6972531319 – 6980302045

η υπόθεση της ταινίας :
Ο Ζήνος Καζαντζάκης (Αδάμ Μπουσδούκος), γιος Ελλήνων μεταναστών, είναι ιδιοκτήτης του εστιατορίου Soul Kitchen που βρίσκεται στην περιοχή Βίλχελμσμπουργκ του Αμβούργου. Πρόκειται για μια παλιά βιομηχανική αίθουσα που ο ίδιος αγόρασε και μετέτρεψε κάποτε σε εστιατόριο, δίχως να έχει αξιόλογες γνώσεις στον τομέα της μαγειρικής. Τώρα πλέον το διατηρεί έχοντας χάσει κάθε ενθουσιασμό. Όταν μάλιστα η Γερμανίδα κοπέλα του η Ναντίν (Φελίν Ρόγκαν) φεύγει λόγω εργασίας στην Σαγκάη δεν βλέπει μέλλον πια για τον εαυτό του στο Αμβούργο. Δεν θέλει όμως να πουλήσει το Soul Kitchen, με το οποίο νιώθει συναισθηματικά συνδεδεμένος και αποφασίζει να βρει διαχειριστή.
Προσλαμβάνει καινούριο μάγειρα (Μπιρόλ Ουνέλ) που μαζί με τη σερβιτόρα Λουτσία (Άννα Μπέντερκε) και τον Λουτς (Λούκας Γκρεγκόροβιτς) θα αλλάξει το ύφος του εστιατορίου, το οποίο στη συνέχεια κινεί την περιέργεια νέων πελατών. Μουσική και φαγητό του Soul Kitchen εξελίσσονται σε απολαυστική περιπέτεια, τα νυχτερινά πάρτυ μεγαλώνουν και γίνονται όλο και πιο "θερμά". Ο Ζήνος όμως - παρ´όλη την οικονομική επιτυχία που έχει τώρα - παραμένει αποφασισμένος να εγκαταλείψει τη χώρα και να ακολουθήσει τη Ναντίν στη Σαγκάη. Παραδίδει το εστιατόριο στον αδερφό του Ηλία (Μόριτς Μπλάιμπτροϊ) που έχει μόλις αποφυλακιστεί υπό όρους και επιστρέφει μονάχα τα σαββατοκύριακα στην φυλακή. Για τον Ηλία το Soul Kitchen σημαίνει την ευκαιρία για πρόωρη αποφυλάκιση. Εμφανίζεται επίσης ο Τόμας Νόιμαν (Βόταν Βίλκε Μέρινγκ), ένας Γερμανός πρώην συμμαθητής του Ζήνου, που χρησιμοποιεί αθέμιτα μέσα για να του πάρει το εστιατόριο. Ο Ηλίας όμως αποτελεί εύκολη λεία για το Νόιμαν αφού γνωρίζει το μυστικό του.
Τελικά ο Ζήνος θα συνειδητοποιήσει με οδυνηρό τρόπο ποιος είναι ο τόπος για τον οποίο αξίζει να αγωνιστεί. Και θα αγωνιστεί.




H EKΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου