Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Εικόνες αποκάλυψης στη Ρωσία, πάνω από 500 τραυματίες από τη βροχή μετεωριτών


ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Εικόνες αποκάλυψης στη Ρωσία, πάνω από 500 τραυματίες από τη βροχή μετεωριτών  

Περίπου 500 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένας μετεωρίτης πέρασε πάνω από περιοχή της κεντρικής Ρωσίας και φλεγόμενα κομμάτια του συνετρίβησαν στο έδαφος, με αποτέλεσμα παράθυρα να θρυμματιστούν, να αρχίσουν να ηχούν συναγερμοί και πολίτες να πανικοβληθούν.

Κάτοικοι που πήγαιναν στις δουλειές τους στην Τσελιάμπινσκ, είπαν ότι άκουσαν έναν ήχο που έμοιαζε με έκρηξη, είδαν ένα λαμπρό φως και ένιωσαν να τους χτυπάει ένα ωστικό κύμα, όπως μετέδωσε ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερ στη βιομηχανική πόλη, 1.500 χλμ. ανατολικά της Μόσχας.

Ο μετεωρίτης, αφήνοντας μια μεγάλη ουρά λευκής σκόνης στον ουρανό που ήταν ορατή από απόσταση 200 χλμ. στην Γεκατερίνμπουργκ, προκάλεσε μια «βροχή» βράχων.

Οι αρχές στην Τσελιάμπινσκ ανέφεραν ότι περίπου 500 άνθρωποι ζήτησαν ιατρική βοήθεια, στην πλειονότητά τους με ελαφρά τραύματα, από γυαλιά που έσπασαν

«Οδηγούσα προς την δουλειά, ήταν πολύ σκοτεινά, αλλά ξαφνικά υπήρξε τόσο εκτυφλωτικό φως σαν
να ήταν ημέρα», δήλωσε ο Βίκτορ Προκόφιεβ, 36 ετών, κάτοικος της Γεκατερίνμπουργκ στα Ουράλια Όρη. «Ένιωσα σαν να με τύφλωσαν τα φώτα αυτοκινήτων», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πανικόβλητοι και σοκαρισμένοι κάτοικοι της περιοχής των Ουραλίων φαντάστηκαν τα πάντα το πρωί, από το ότι σημειώθηκε πτώση αεροσκάφους, ως ότι ήλθε το τέλος του κόσμου, από το έντονο λευκό φως και τους βίαιους ήχους που έμοιαζαν με εκρήξεις.

«Ήμουν στο σπίτι. Είδα μια αστραπή φωτός. Βγήκα στο μπαλκόνι κι είδα ένα ίχνος, σαν αυτό ενός αεροσκάφους, αλλά πολύ πιο μεγάλο. Η πρώτη εντύπωση ήταν ότι είχε πέσει ένα αεροσκάφος», είπε ένας ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Βέστι που έχει έδρα στην Τσελιάμπινσκ, ο Ντμίτρι Τούρκιν.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος επρόκειτο να υποδεχθεί αξιωματούχους των υπουργείων Οικονομικών από τα κράτη-μέλη της Ομάδας των 20 (G20) πιο ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών παγκοσμίως, αλλά και ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ ενημερώθηκαν για την κατάσταση.

Τοπικός αξιωματούχος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων είπε ότι η βροχή μετεωριτών ίσως συνδέεται με έναν μετεωρίτη μεγέθους πισίνας Ολυμπιακών διαστάσεων που επρόκειτο να περάσει πολύ κοντά στη Γη, σε απόσταση 27.520 χλμ., αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί.

 Ένας πολύ ισχυρός ήχος, που έμοιαζε με αυτόν μιας έκρηξης, ακούστηκε στις 09:20 τοπική ώρα (07:20, ώρα Ελλάδας), και το ωστικό κύμα έγινε αισθητό σε πολυκατοικίες στο κέντρο της βιομηχανικής πόλης.

 «Στεκόμουν σε μια στάση λεωφορείου, έβλεπα την κοπέλα μου που έφευγε», είπε ο Αντρέι, ένας κάτοικος της πόλης που δεν έδωσε το επώνυμό του. «Μετά είδα μια λάμψη και ένα ίχνος καπνού στον ουρανό κι ένιωσα ένα ωστικό κύμα που έσπασε παράθυρα». Ένας τοίχος υπέστη ζημιές σε ένα εργοστάσιο ψευδάργυρου αλλά δεν υπάρχει καμιά απειλή για το περιβάλλον, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο του εργοστασίου.

 Οι δημοτικές αρχές της Τσελιάμπινσκ κάλεσαν τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν τις μετακινήσεις εξαιρουμένων μόνο περιπτώσεων ανάγκης, όπως το να πάρουν τα παιδιά τους από νηπιαγωγεία και σχολεία.

Μια έκρηξη ακούστηκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, σε ύψος 10.000 μέτρων, γεγονός που φαίνεται ότι συνέβη τη στιγμή που ο μετεωρίτης εισήλθε στην γήινη ατμόσφαιρα.

Τι λέει η NASA

Η υπηρεσία διαστήματος των ΗΠΑ, η NASA, ανέφερε ότι ένας αστεροειδής γνωστός ως 2012 DA14, διαμέτρου 46 μέτρων, επρόκειτο να περάσει πιο κοντά από τη Γη αφότου άρχισαν να τον παρακολουθούν πριν από 15 χρόνια.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Δείτε τη σκηνή της έκρηξης μετεωρίτη στη Ρωσία, από κάμερα που βρισκόταν στο γραφείο εταιρείας. Οι υπάλληλοι της εταιρείας  τρέχουν έντρομοι να βγουν από το κτίριο, χωρίς να ξέρουν τι έχει συμβεί.






ΒΙΝΤΕΟ-Σιμόπουλος: Ο μετεωρίτης θα περάσει ξυστά από τον πλανήτη

Ο Διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανητάριου, Διονύσης Σιμόπουλος τονίζει ότι ο αστεροειδής που αναμένεται να περάσει ξυστά από την γη, δεν θα είναι ορατός από την Ελλάδα. Παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία πιθανότητα να αλλάξει κάτι την τροχιά του μετεωρίτη και να τον οδηγήσει εντός της γήινης ατμόσφαιρας. Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:


Δείτε live το πέρασμα του αστεροειδούς εδώ




ΦΩΤΟ-Καταστροφές από τον μετεωρίτη 

Η βροχή μετεωριτών που έπεσε νωρίτερα στα Ουράλια και τα κομμάτια του έπεσαν σε αραιοκατοικημένες ζώνες της περιοχής του Τσέλιαμπινσκ της Ρωσίας, άφησε πίσω της εικόνες καταστροφής.


Φωτογραφίες: rt.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου