Welcome at Tsataki - ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ


Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

Στο εφετείο πλημμελημάτων παραπέμπεται ο Απόστολος Γκλέτσος - Γκρέμισε τις μπάρες στα διόδια της Πελασγίας ο Γκλέτσος

Ο κ. Γκλέτσος βρέθηκε και ο ίδιος πάνω στο χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου Στυλίδας για να γκρεμίσει τις παράπλευρες μπάρες.

Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Λαμίας και σε τακτική δικάσιμο θα δικαστεί ο δήμαρχος της Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, για ...
το άνοιγμα του παραδρόμου στην εθνική οδό. Ο Απόστολος Γκλέτσος διέφυγε το αυτόφωρο λόγω της ειδικής δωσιδικίας που ακολουθείται στην περίπτωση των δημάρχων οι οποίοι παραπέμπονται για να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων. Ήδη, από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Λαμίας κ. Θεολογίτη διατάχθηκε η ολοκλήρωση της δικογραφίας για τη σημερινή επιχείρηση του δημάρχου της Στυλίδας να ανοίξει παραδρόμους στην εθνική οδό κοντά στα διόδια της Πελασγίας.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι από την ώρα που αποχώρησαν τα μηχανήματα του δήμου της Στυλίδας και ο Απόστολος Γκλέτσος από το συγκεκριμένο σημείο, συνεργεία της εταιρίας στην οποία έχει παραχωρηθεί η εκμετάλλευση της εθνικής οδού από τις Ράχες μέχρι το Κλειδί Ημαθίας έβαλαν πάλι τα προστατευτικά στηθαία και απέκλεισαν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν για πρόσβαση στην εθνική οδό οι αγροτικοί δρόμοι. Την ίδια στιγμή, η εταιρία που εκμεταλλεύεται τα διόδια δεν δέχεται τις κάρτες ελεύθερης διέλευσης που είχε παραχωρήσει στο παρελθόν στους κατοίκους της Πελασγίας και πλέον οι διερχόμενοι από την Πελασγία πληρώνουν κανονικά 2,6 € για κάθε διέλευσή τους.

Με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Στυλίδας Απ. Γκλέτσος έχει καλέσει ήδη όλους τους κατοίκους της περιοχής σε συγκέντρωση, αύριο Τρίτη στις 8 το πρωί, λίγο πριν από τα διόδια της Πελασγίας «για την οριστική λύση στο πρόβλημα διέλευσης των οχημάτων από τα διόδια», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στο κείμενο της ανακοίνωσης.

Πριν από λίγη ώρα, ο αστυνομικός διευθυντής Φθιώτιδας κ. Κυριαζόπουλος εξέδωσε απόφαση με την οποία, με την πρόφαση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για έργα συντήρησης στον αυτοκινητόδρομο, επιβάλλει τμηματικό τοπικό αποκλεισμό στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) στο τμήμα της εθνικής οδού από τις Ράχες έως τα όρια της Φθιώτιδας με τη Μαγνησία, αλλά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, και μάλιστα η συγκεκριμένη απόφαση εφαρμόζεται άμεσα.

Παράλληλα με την κίνηση του Απόστολου Γκλέτσου να συγκεντρώσει τους κατοίκους της περιοχής για να ανοίξει και πάλι τους παραδρόμους και να τους κρατήσει ανοικτούς, η αστυνομία ήδη έχει προετοιμαστεί να μεταφέρει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από το Βόλο, τη Λαμία αλλά και άλλες περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας για να αποτρέψουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο να ανοίξουν εκ νέου οι παράδρομοι.

Απαντήσεις από την κοινοπραξία

«Ωφείλει η παραχωρησιούχος κοινοπραξία να πράξει τα δέοντα για να προστατεύσει τα συμφέροντά της», δήλωσε ο γενικός γραμματέας συγχρηματοδοτούμενων έργων, Σ. Λαμπρόπουλος, με αφορμή την πρωτοβουλία του δημάρχου Στυλίδας, Απ. Γκλέτσου, να σπάσει τις μπάρες σε παράπλευρο δρόμο στα διόδια της Πελασγίας.

Υπάρχουν, είπε, τα εντεταλμένα όργανα της πολιτείας να προσφύγουν για να βρουν το δίκιο τους. Από την πλευρά του εκπρόσωπος της κοινοπραξίας «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου», δήλωσε ότι «η πράξη του δημάρχου ενέχει μεγάλους κινδύνους για την οδική ασφάλεια». Ο παράπλευρος δρόμος, στον οποίο έσπασε τις μπάρες ο δήμαρχος, ήταν κλειστός με εντολή του δημοσίου, επειδή υπήρχε θέμα οδικής ασφάλειας.

Ο κ. Λαμπρόπουλος, με αφορμή το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις απειλές των κοινοπραξιών και των τραπεζών να αποχωρήσουν από τα έργα των αυτοκινητοδρόμων, διευκρίνησε ότι γίνονται συζητήσεις για να καθήσουν όλοι στο ίδιο τραπέζι (Υπουγείο-Κοινοπραξίες και Τράπεζες) και να επαναδιαπραγματευτούν τις συμβάσεις παραχώρησης, καθώς τα προβλήματα είναι γνωστά (πτώση του τζίρου-Αυξηση επιτοκίων-Αρνήσεις καταβολής διοδίων κ.λπ.).

«Ας ελπίσουμε ότι η διαδικασία θα προχωρήσει», συμπλήρωσε.

πηγή kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου